pojemnik/pudełko z wiekiem i uchwytem
Moderator: Marcin-Kraków
- sebastian2357
Re: pojemnik/pudełko z wiekiem i uchwytem
Dodatkowo instalacje grzewcze działające tylko podczas jazdy ( na uruchomionym silniku) wymuszaja że po przyjezdzie od razu trzeba brać prysznic żeby woda była jeszcze ciepła. Nie wiem czy to takie super, ja wole wybrać moment na spa wtedy kiedy mi wygodnie 

TRJ120 '07 jest
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
Samurai '93 rdzewieje pod domem
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
-
-
Nie kombinuję.kpeugeot pisze:Po co tak kombinujesz. Ja wkladalem pod maskę baniaczek 5l. Wieczorem woda byla goraca. U mnie w aucie 3 kobitki a wody wystarczało i dla mnie.
Przy 4 osobach zużycie dzienne wody okolo 20l plus woda pitna okolo 6-8 l
W tym roku mieliśmy 2X25l do samego mycia - używaliśmy i wystarczał nam jeden 25l baniak, drugi jeździł pusty.
Dla mnie osobiście wystarcza strumień, te Rumuńskie wcale nie były zimne jak Bert straszył. Ostatnią kąpiel brałem podczas padającego deszczu i z temperaturą 14C

Niestety Marta jest chyba mniętkim ujem robiona i dla niej zawsze za zimno, za mokro, za ślizgo

-
-
25L podgrzane do ok.50C zawalone kocami i śpiworami będzie stygło w zamkniętym samochodzie kilka ładnych godzin.sebastian2357 pisze:Dodatkowo instalacje grzewcze działające tylko podczas jazdy ( na uruchomionym silniku) wymuszaja że po przyjezdzie od razu trzeba brać prysznic żeby woda była jeszcze ciepła. Nie wiem czy to takie super, ja wole wybrać moment na spa wtedy kiedy mi wygodnie
Tak w ogóle to chyba najlepiej jest zajeżdżać na duże flotowe stacje paliw. Tam prysznice za drobną opłatą a często zupełnie za darmo.
Do miast i tak się zjeżdża co i raz by zatankować czy kupić żarcie.

Bo miejsce kobiety jest w domu ...Marcingalloper pisze: Niestety Marta jest ...

Nie na jakiś posranych of-roadach.
***** USA
- sebastian2357
No jak sobie stryjeńka uważa, ja już wyrosłem z takich wynalazków, im prościej tym lepiej, minimalizm jest najlepszym rozwiązaniem 

TRJ120 '07 jest
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
Baniak 5 litrow pod maska i ten syfon z dekatlonu, w odwodzie czajnik. Proste, niezbyt tanie, ale powinno byc OK.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
-
-
Wiesz jaką frajdę miała nad Bugiem latając z liną w błocie po kolanaZbychoS pisze:Bo miejsce kobiety jest w domu ...Marcingalloper pisze: Niestety Marta jest ...![]()
Nie na jakiś posranych of-roadach.

Nie bardzo rozumiem jaki to wynalazek i co w tym jest trudnegosebastian2357 pisze:No jak sobie stryjeńka uważa, ja już wyrosłem z takich wynalazków, im prościej tym lepiej, minimalizm jest najlepszym rozwiązaniem

Baniak mam dokładnie taki:

Pompa zęzowa ze słuchawką to mniej więcej takie coś jak na zdjęciu tylko pięciokrotnie taniej zrobione z części niż kupione w całości:

Do zbiornika wkładam grzałkę która grzeje wody podczas całodziennej jazdy. Można coś takiego kupić gotowego Ale Cena Całkowicie Z Dupy, dlatego chcę umotać coś samemu.
Czy to wszystko jest tak bardzo mocno skomplikowane i upierdliwe

- sebastian2357
Nie wiem Ty mi powiedz, ja juz swój prysznic mam i Tobie nie bronię robic tak jak uważaszMarcingalloper pisze:ZbychoS pisze:Marcingalloper pisze:Czy to wszystko jest tak bardzo mocno skomplikowane i upierdliwe![]()
![]()
.

Daj znać jak to sie sprawdza w praktyce, tj tygodniowym wyjezdzie.
Ja tylko chciałem doradzic proste i sprawdzone rozwiązanie które działa i nie spali Ci na przykład samochodu czy tez elektrycznej szczoteczki do zębów

TRJ120 '07 jest
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
-
-
Też mam te ujostwo kempingowe i do dupy się to nadajesebastian2357 pisze:Nie wiem Ty mi powiedz, ja juz swój prysznic mam i Tobie nie bronię robic tak jak uważaszMarcingalloper pisze:ZbychoS pisze:![]()
Daj znać jak to sie sprawdza w praktyce, tj tygodniowym wyjezdzie.
Ja tylko chciałem doradzic proste i sprawdzone rozwiązanie które działa i nie spali Ci na przykład samochodu czy tez elektrycznej szczoteczki do zębów

Tygodniowy wyjazd dopiero za rok, ale w tym jeszcze będą co najmniej dwa dwudniowe z prysznicowaniem

Nie czytasz dokładnie bo wszystko już działa, ma pewne wady (zbyt szybki przepływ wody, grzanie do zagotowania świecą żarową) wieku dziecięcego ale działa.
Musze tylko dokupić słuchawkę prysznicową z regulacją przepływu wody i zrobić termostatyczny wyłącznik podgrzewania gdy woda osiągnie np. 43,8C i koniec

Szczoteczki już mamy nówki - niestety zamiast sprawdzić to od razu zamówiłem a jedna jest dobra. Spaliły się dwie ładowarki szczoteczek i tylko jedna szczoteczka

Spalić świecą żarową też nic nie spalę bo ogromna część nowszych diesli ma podgrzewanie płynu silnika właśnie poprzez wstawienie w układ świec żarowych

-
-
Cena bardzo kusi i wystarczyłoby dołożyć tylko podgrzewanie i już wszystko jest
.

-
-
Siedzę tak gdzieś od 9:15 nad wodą i od przyjazdu działa pompka wsadzona w rzekę
.
Jak zajechałem na woltomierzu było 12,2 tak teraz jest 12,0V, przy czym podobnie też spada jak nic nie jest podłączone
.
Szkoda że nie zabrałem świec żarowych.

Jak zajechałem na woltomierzu było 12,2 tak teraz jest 12,0V, przy czym podobnie też spada jak nic nie jest podłączone

Szkoda że nie zabrałem świec żarowych.
Cena chyba zabija ;pMarcingalloper pisze:Cena bardzo kusi i wystarczyłoby dołożyć tylko podgrzewanie i już wszystko jest.
Prysznic turystyczno-kempingowy 12v - 126zł
Baniak na wodę 20l - 20 zł
wymiennik ciepła 15kw w aucie - 125zł
Razem wychodzi 271 + montaż wymiennika w obieg wody w aucie vs 415 bez podgrzewania...
U siebie mam ten tańszy zestaw i działa jak należy

WJ21
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie
O jakim wymienniku ciepła piszesz?
-
-
Ej no.nissterr pisze: Cena chyba zabija ;p
Żyjemy w czasach fejsbooka i uj z tym co kupiliśmy czy na jakiej wycieczce byliśmy, jakie schody w domu zrobiliśmy czy cokolwiek innego bo to wszystko nieistotne. Istotne jest to ile za coś zapłaciliśmy.

Pompka pracująca od 9:15 do około 16:30 wyssała akumulator do 11,9V

Już wrzuciłem świece żarowe do bagażnika i jutro będą testy - w jakim czasie i do jakiej temperatury zagrzeją 25L wody

Np taki na alledrogo: 5854899854jradek pisze:O jakim wymienniku ciepła piszesz?
WJ21
-
-
Pompką masz wymuszony obieg grzania, czy jak tam sobie ogrzewasz tą wodę bo sam wymiennik ma raczej znikomą pojemność.
-
-
Jest i Podgrzewanie z równie atrakcyjną cenąnissterr pisze:Cena chyba zabija ;pMarcingalloper pisze:Cena bardzo kusi i wystarczyłoby dołożyć tylko podgrzewanie i już wszystko jest.
Prysznic turystyczno-kempingowy 12v - 126zł
Baniak na wodę 20l - 20 zł
wymiennik ciepła 15kw w aucie - 125zł
Razem wychodzi 271 + montaż wymiennika w obieg wody w aucie vs 415 bez podgrzewania...
U siebie mam ten tańszy zestaw i działa jak należy

Zarzucam próby z świecami żarowymi. Zamówię ze cztery Takie Grzałki i zobaczę jak one ogrzewają. Plus bo mogę je wpuścić na dno zbiornika.
Jak te małe będą z dupy to zamówię Taką Grzałkę, minus bo musi być na full wody w zbiorniku żeby grzałka była zanurzona - montaż w korku.
Trza się śpieszyć bo wyjazd już za 11 miesięcy

Wymiennik jest wpięty w obieg wody w samochodzie. Więc po całodziennej jeździe na postoju jeszcze przez dobrą godzinę (lub dłużej jak gorąco na zew.) będzie dawał gorącą wodę.
Wpinasz na szybkozłączkę wężyki i zimna woda przechodząc przez wymiennik ogrzewa się od tej gorącej w obiegu chłodzenia auta.
Jest tak gorąca, że trzeba mieszać z zimną by się nie poparzyć...
Wpinasz na szybkozłączkę wężyki i zimna woda przechodząc przez wymiennik ogrzewa się od tej gorącej w obiegu chłodzenia auta.
Jest tak gorąca, że trzeba mieszać z zimną by się nie poparzyć...
WJ21
- sebastian2357
Słyszeliście kiedys taka przypowieśc o amerykanach i ruskich w kosmosie?
Bez grawitacji zwykły długopis nie działa. Amerykanie wydali setki tysiecy dolarów i wiele godzin badań, prototypy, testy i koncu stworzyli taki długopis który działa w stanie nieważkości. W tym czasie rosjanie pisali ołówkiem...
Polecam podgrzewanie wody w czajniku na kuchence
Bez grawitacji zwykły długopis nie działa. Amerykanie wydali setki tysiecy dolarów i wiele godzin badań, prototypy, testy i koncu stworzyli taki długopis który działa w stanie nieważkości. W tym czasie rosjanie pisali ołówkiem...
Polecam podgrzewanie wody w czajniku na kuchence

TRJ120 '07 jest
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
Ta przypowieść to straszny bulszit jest. Ołówek w kosmosie, ponieważ nic nie robi tak dobrze statkowi kosmicznemu jak latający dookoła i zwierający wszystko grafit, więc jak tylko się dało to i Amerykanie i Rosjanie z nich zrezygnowali. Zmieniając na Space Pen Fishera, opracowany za prywatny hajs korporacji 

UAZ 469B '86 z wołgą, "Krokodyl"
Mitsubishi L300 4WD '91, "Busik pełen Polaków"
Mitsubishi L300 4WD '91, "Busik pełen Polaków"
A ja sobie zakombinuje podstawke i zbiornik pod maske. Ogladalem ten z Dechatlonu i jest kozacki.
-
-
Ta.
Amerykanie też wydali miliony dolarów na systemy nawigacyjne.
Rosjanie wzięli kompas i psa Łajkę, która podobnie jak Lessi zawsze i bezbłędnie wracała do domu.
Tak w ogóle to w kosmosie nikt nigdy nie był, a wiem bo ja byłem i nikogo nie wiedziałem
.
Grzałki zamówiłem, takie i takie i jeszcze inne
.
Amerykanie też wydali miliony dolarów na systemy nawigacyjne.
Rosjanie wzięli kompas i psa Łajkę, która podobnie jak Lessi zawsze i bezbłędnie wracała do domu.

Tak w ogóle to w kosmosie nikt nigdy nie był, a wiem bo ja byłem i nikogo nie wiedziałem

Grzałki zamówiłem, takie i takie i jeszcze inne

A Ja mam wiadro z biedry - takie sylikonowe składane + gąbka
Zajmuje mało miejsca, jest tanie i uniwersalne, nic nie waży.
Znacznie lepsze niż "prysznic solarny".
Na 5L wody z potoka jeden garczek zagotowany na kuchence i jest git.
Żona oczarowana jest postępem w stosunku do czysto "potokowo - przepływowych" kąpieli.
Natomiast prysznic z Decatch mnie oczarował - można se szyby po wyjeździe z terenu umyć!

Zajmuje mało miejsca, jest tanie i uniwersalne, nic nie waży.
Znacznie lepsze niż "prysznic solarny".
Na 5L wody z potoka jeden garczek zagotowany na kuchence i jest git.
Żona oczarowana jest postępem w stosunku do czysto "potokowo - przepływowych" kąpieli.
Natomiast prysznic z Decatch mnie oczarował - można se szyby po wyjeździe z terenu umyć!
Tomek
Pajero I 2.5 na AT R.I.P.
Jamnik 1.3 na MT R.I.P
Jamnik 1.6 na MT
Pajero II 2.8 na MT
Pajero I 2.5 na AT R.I.P.
Jamnik 1.3 na MT R.I.P
Jamnik 1.6 na MT
Pajero II 2.8 na MT
- sebastian2357
Przypowieść może i bullshit, ale nie musi być prawdziwa żeby przekaz był odpowiedni 
Zapomniałem że do zestawu kuchenka,czajnik, prysznic z decatlonu jest też potrzebne wiadro coby nabrac wody z potoku. Właśnie takie składane jest super.
Kolega na wyjedzie miał też prysznic z pomką ładowaną przez USB. Gorzej że taka pompka potrafi sie rozładować a my zostajemy z goli z namydloną dupą

Zapomniałem że do zestawu kuchenka,czajnik, prysznic z decatlonu jest też potrzebne wiadro coby nabrac wody z potoku. Właśnie takie składane jest super.
Kolega na wyjedzie miał też prysznic z pomką ładowaną przez USB. Gorzej że taka pompka potrafi sie rozładować a my zostajemy z goli z namydloną dupą

TRJ120 '07 jest
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
- sebastian2357
Jak tam sumaryczny koszt Twojego prysznica? Zbliża się powoli do magicznych 200 zł za gotowe rozwiązanie czy już go przekroczył ?Marcingalloper pisze: Grzałki zamówiłem, takie i takie i jeszcze inne.

TRJ120 '07 jest
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była