Namiot
Moderator: Marcin-Kraków
Re: Namiot
te decathlonowe namioty mają jeszcze jedną zaletę - zero podatności na gnicie. Nawet zwinięty kilka dni pod rząd mokry namiot szybko wysycha po rozstawieniu i nie łapie specyficznego zapaszku pleśni.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
U mnie już kilka sezonów trwa fjord nansen. Dobra wodoszczelność (tropik 5m, podłoga 7m), wentylacja w miarę (zdarza się kondensacja jak jest b. zimno), nie daje wielu powodów do narzekań. Pod podłogę daję złożoną na kilka (4w.) mocną, grubą (0,5?) folię budowlaną. Minimalizuje to ryzyko uszkodzenia wodoszczelnej tkaniny nawet na kamienistym gruncie i skałach, a kosztuje grosze.
Ostatnio zmieniony pn wrz 04, 2017 9:11 am przez misman, łącznie zmieniany 1 raz.
"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
Radek, następnym razem spróbuj go złożyć przed spakowaniem do samochodu ...jradek pisze: ↑ndz wrz 03, 2017 9:54 pmBede Cie informowal.
Wiekszy namiot potrzebuje wiecej miejsca czy to zlozony czy rozlozony. Dwie dekady temu jak łaziłem po górach na nogach to czasem rozstawienie dwojki bylo trudne. Jezdzac autem tez juz mialem dwie takie sytuacje, ze nawet namiot 120 na 205 cm byl duzy.

***** USA
3 nie 2 to różnica 100 właśnie, a ten biały jest idealny na gorące dni a na zmne przynajmniej podobnie przyzwoity jak zwykłą kaczka, w zwykłęj sypiamy spokojnie poniżej 0 ale z rana jak się w lecie słonko o 7 oprze to już nie ma spaniaZibi pisze: ↑ndz wrz 03, 2017 7:08 pmwentylacja najważniejsza. szczególnie gdy temperatura niska. Ale Zbycho - ten fresh black czy on nie kosztuje 299 w decathlonie? https://www.decathlon.pl/namiot-2-secon ... gLLVfD_BwE

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Zamieniłem tą zwykłą keczułe na tą air, różnica duża. Oprócz łatwiejszego składania jednak możliwość dodatkowej wentylacji .......i to jest nie ocenione jak Zbycho zapoznasz dwie frywolne dwudziestki 

Bąki puszczają

Zamówiłem.
Lekko zdegustowany. Bo pojmuję że nazwisko i adres potrzebny, ale na uj im data urodzenia

Oszukałem, wpisałem inną datę. Po co mają mi w Pesel zaglądać.
Małolatom nie sprzedają.
Za szto Pan, za szto

Za rozłożony namiot

***** USA
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
Mam ten 3os. air 2seconds, ino w wersji zielono (niebieskiej) bodajże. Dwie osoby z gratami wewnątrz namiotu wysypiają się komfortowo. Boczne okienka skutecznie polepszają wentylację i zmniejszają skraplanie się pary - testowane do okolic 5stC.
y60 autobus, czerwony.
a istnieje namiot z dwiema sypialniami który nie wiąże się z koniecznością posiadania dyplomu z politechniki?
szukam czegoś..
szukam czegoś..
istnieje , tylko że potrzeba pod niego sporo miejsca .......nie wiem czy nie lepszym rozwiązaniem jest : dwa namioty . Lecz pewnie mamusia jeszcze związana pępowiną z dziećmi i .......to se ne da
keczuła jest takowa , bez potrzeby doktoryzowania się z składania/rozkładania
keczuła jest takowa , bez potrzeby doktoryzowania się z składania/rozkładania
dwa namioty to druga opcja.. ale umiarkowanie pasuje
dzieci jeszcze małe
dzieci jeszcze małe
sporo miejsca równego trzeba znaleźć..........ale działa
https://www.decathlon.pl/namiot-arpen ... 238.html
https://www.decathlon.pl/namiot-arpen ... 238.html
Popacz na pompowane keczuly. Gadalem z gosciem co go uzywa i byl zachwycony. Moze dwa male i cebulowa jadalnia?
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
Ja mam takie coś. Quechua Seconds Family xl
Ło takie
https://www.decathlon.pl/namiot-seconds ... 45573.html
Niestety już nie sprzedają. W to miejsce weszły air seconds.
Poza potrzebą sporej ilości równego miejsca jest świetny. Nawet małpa rozłoży w kilka minut. Złożenie wymaga chwili zadumy ale już od srugiego razu wiesz co robisz. Miejsca umiarkowanie, ale stół i 4 krzesła w przedsionku się mieszczą.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
i to jest największy problem tego namiotu, a używek na alledrogo jak na lekarstwo

Mam trójkę z tropikiem kupioną w 1983, nigdy nieodpakowaną.
Niestety instrukcja zaginęła w mrokach historii.
Dawali po dwa ... wziąłem więc. Ten używany ... nie wiem, nie pamiętam co z nim. Ten nieużywany przeleżał na strychu 35 lat.
Na oko sprawny i nie pocięty przez myszy.
Oddam za flaszkę łyskacza i koszt przesyłki.
Waży ze 20kg +. Wtedy robiono solidne rzeczy ...

***** USA
zapodaj fote jakąś choćby z neta jak to to wygląda może się przyda

Kiedy właśnie nie wiem, nie pamiętam jak wygląda. Rozstawiać to nie mam ochoty.
Mogę worek sfotografować ...

***** USA
I kota worku chciałeś nam sprzedać za łyski..........a my się produkujemy co by Ci namiot wybrać.
Też by luknoł jak wygląda namiot z czasów realnego socjalizmu .
I według mnie teraz też powinien być program : namiot + .....co by krwiopijca z agro nad morzem nie kasował obywatela za kwatere 50zyla /dzień
Ps. Wtedy namioty rozdawali czy można było kupić z bonifikatą ?
I według mnie teraz też powinien być program : namiot + .....co by krwiopijca z agro nad morzem nie kasował obywatela za kwatere 50zyla /dzień
Jak w niedzielę będzie pogoda to spróbuję rozstawić.piotrck pisze: ↑wt wrz 05, 2017 7:52 pmI kota worku chciałeś nam sprzedać za łyski..........a my się produkujemy co by Ci namiot wybrać.
Wtedy namioty rozdawali czy można było kupić z bonifikatą ?
Dowcip z tamtych czasów. Tak a propos. Nawet nie wiem czy współcześni

To jak z dowcipem. W całym Tesco tylko ocet

Stan Wojenny.
Spotyka znajomy znajomego na ulicy, ten niesie pod pachami dwie małe trumienki dziecięce ...
Jeeeezuuu ... Stary, co za nieszczęście ... dwoje dzieci na raz

Eeee, co Ty ... nieee ... Dawali po dwie to wziąłem ...
No, dawali po dwa, to wziąłem. Miałem odsprzedać ale jakoś się zeszło ...

Aha ... Kupiony.
2 SECONDS 3 FRESH&BLACK | 3os. QUECHUA
10.09.17
Przećwiczyłem rozkładanie/składanie.
Łatwe ... ale nie proste

Mam nadzieję, że chwyty już opanowałem.
Także ... ciekaw jestem ile cykli rozłożył/złożył namiot wytrzyma. Trzeba konkretnie ciągnąć za pasek. Czy pruć się nie zacznie ... zobaczym ...

***** USA
Najważniejsza jest konstrukcja. Jak user będzie musiał na deszczu rozłożyć sypialnie a dopiero na tę mokrą szmatę tropik, to już nie trzeba będzie tłumaczyć. Prawidłową konstrukcję (wszystko na raz, rozkładasz w deszczu a środek suchy) mają Fjordy Lima/Sierra. Używałem takiego intensywnie 6 lat (a także jesieni i zim), zachował właściwości. Nie cieknie nawet pod naporem lekkiego gradobicia. Teraz leży w kątku bo przerzuciłem się na zestaw hamak+tarp. W zeszłym roku kumpela kupiła nowego Nansena Lima II i z tego co widać wciąż trzymają jakość od dostawców. Także ten, polecam. Mogę sprzedać swój, mozna się wybrać do najbliższego sklepu turystycznego. Warto.
Spawanie MAG/TIG, przeróbki pojazdów, akcesoria "na miarę", ślusarstwo, elektryka itp.
bo to jest obrzydliwe...
Spróbuj TO zrobić we Wranglerze ...

Wewnątrz jest tle miejsca co w PF126p. Nnooo ... prawie tyle samo. A jak Wrong jest wypchany bambetlami, to mniej.
Poza tym ... pacz co Mod pisze

***** USA