lodówka zasilana gazem

Czyli wszystko to co każdy jeżdzący w terenie posiadac powinien...

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
cebek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: lodówka zasilana gazem

Post autor: cebek » sob wrz 01, 2018 7:14 pm

Używam takiej lodówki od kilku lat. Zalety, nie potrzebuje prądu, na butli 2,5 kg działa tydzień, potrafi zrobić lód do drinków. dobrze trzyma temperaturę. Wady, żeby dobrze działała potrzebuje stać poziomo, ma długi czas schładzania. Zapomnij o zimnym piwie wymienianym co chwilę. :P Jeśli długo stoisz w jednym miejscu bez prądu jest super. Jak codziennie się przemieszczasz lepiej wydać parę złotych więcej na kompresorową :)

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » sob wrz 01, 2018 8:38 pm

jradek pisze:
sob wrz 01, 2018 4:31 pm
Czesze sze.

To do Kabala bylo, aby jeszcze raz powtornie przemyslal zakup. Lodowka nieprzykrecona do auta ma wiecej zastosowan. Jak chodzi o pakowanie to moja ma koszyk. Koszyk do domu, pakowanko, koszyk do lodowki.
Koszyki jak już dwa , jeden dolny z piwem czy napojami. Drugi u góry z jedzeniem. Szufladowa ideolo do zabudowy ale jakieś nieporęczne z załadowaniem produktów. Ale muszę organoleptycznie sprawdzić.
Do lodówki drugi aku lub panele........znowu dodatkowe kilogramy na pokładzie. Ale zimne piwo w noc parną . Bije się z myślami.

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » sob wrz 01, 2018 8:42 pm

cebek pisze:
sob wrz 01, 2018 7:14 pm
Używam takiej lodówki od kilku lat. Zalety, nie potrzebuje prądu, na butli 2,5 kg działa tydzień, potrafi zrobić lód do drinków. dobrze trzyma temperaturę. Wady, żeby dobrze działała potrzebuje stać poziomo, ma długi czas schładzania. Zapomnij o zimnym piwie wymienianym co chwilę. :P Jeśli długo stoisz w jednym miejscu bez prądu jest super. Jak codziennie się przemieszczasz lepiej wydać parę złotych więcej na kompresorową :)
Główna wada. Do kampera stojącego nad jeziorem ok. W górach gdzie namiot ciężko równo ustawić , zabawa z lodówką słaby pomysł. To samo podczas jazdy.

Awatar użytkownika
montero

Post autor: montero » sob wrz 01, 2018 9:20 pm

Z tego co pooglądałem to Ausie tylko kompresory w offie stosuja.Kwestia przekopania się przez producentów i co do środka wkładają .Waeco to taki lajtowy szprzęt tam jest.Engel najbardziej zasłużony. Dużo nowej produkcji z chin dla różnych marek , niższe ceny i jakość też dobra .
https://www.youtube.com/watch?v=f_4R5xrpqt4
"Autoktóreniepływajestjakłódkabezskrzydeł"

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wyposażenie”