Jaki antyradar polecacie?

Czyli wszystko to co każdy jeżdzący w terenie posiadac powinien...

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
piter_limanowa
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: piter_limanowa » sob paź 22, 2005 11:43 pm

A więc ... chciałbym co nie co na tamat przebąknąć.

1. Najlepsze zabezpieczenie to Antyradar + CB (sam tak jeżdżę :D)
2. Jeśli już antyradar to UNIDEN - mają podobno wznowić produkcję
3. Na cywline z videoradarami to jeszcze nie wymyślili urządzenia które by to wykryło
4. Na fotoradary musi posiadać testowanie impulsowe
5. Jeśli jeździsz samochodem służbowym to polecam Alan 42 bardzo praktyczny w osobówce
6. Z praktywki wiem że lepszy efekt daje CB
7. Nie mniej jednak jak masz kasę na pozbyciu antyradar też sobie qp
8. Nie musisz qpować dorgiego z wykrywaniem laserów, bo takich w polsce nie ma

idę spać ... dobranoc
Jeszcze Nissan Pickup, ale już Ford Ranger (z pękniętą czaszką ... narazie :/)

Awatar użytkownika
piter_limanowa
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: piter_limanowa » sob paź 22, 2005 11:45 pm

piter_limanowa pisze:A więc ... chciałbym co nie co na tamat przebąknąć.
Aha ... przez antyradar się o drogę nie zapytasz :)21
Jeszcze Nissan Pickup, ale już Ford Ranger (z pękniętą czaszką ... narazie :/)

Awatar użytkownika
Miskiller

Post autor: Miskiller » ndz paź 23, 2005 12:22 am

piter_limanowa pisze:Aha ... przez antyradar się o drogę nie zapytasz :)21
jak nie zapyta ? zapyta tylko anty-radar nie mowi.... :D
4-ta REAKTYWACJA.Zrobie sobie PTO do Quada...a co ? umiem..

Awatar użytkownika
leon zet

Kontaktowanie:

Post autor: leon zet » ndz paź 23, 2005 12:52 am

Miskiller pisze:jak nie zapyta ? zapyta [...]
gadał dziad do obrazu... :)21

Awatar użytkownika
Krecik

Post autor: Krecik » ndz paź 23, 2005 8:27 am

wupasek pisze:
luceklucky pisze:A stara metoda z mruganiem światłami chyba też niebawem odejdzie w niepamięc - słyszałem że "misie" potrałą za to zabrać dowód rejestracyjny od "niesprawnego" autka - bo przecież nikt nie mrugał a swiatełka "same się włączyły chyba" więc maszyna niesprawna panie kierowco..... więc wszystko przemawia za CB
no ale do tego sa potrzebne dwa (co najmniej) patrole w nieduzej odleglosci a to nadal rzadkosc u nas (choc moim zdaniem nieslusznie.. moze w koncu nauczylibysmy sie jezdzic zgodnei z przepisami :roll: )
ostatnio coraz częściej, waw-gdańsk, koło elbląga, cztery na kaskadzie

waw-katowice, okolice piotrkow-częstochowa - siedem! na jakichs 20 kilometrach
Krzysiek

Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...

Awatar użytkownika
Krecik

Post autor: Krecik » ndz paź 23, 2005 8:31 am

luceklucky pisze:A stara metoda z mruganiem światłami chyba też niebawem odejdzie w niepamięc - słyszałem że "misie" potrałą za to zabrać dowód rejestracyjny od "niesprawnego" autka - bo przecież nikt nie mrugał a swiatełka "same się włączyły chyba" więc maszyna niesprawna panie kierowco..... więc wszystko przemawia za CB
potrafią :(

pod warszawą juz dawno nie zauważyłem zeby ktos migał, czasaaami komus sie zdarzy ale niewielu. Sam zresztą też już nie migam :( tylko rzucam na cb, tirowcy i zapobiegliwi posiadacze cb usłyszą a inne plaskate... no cóż, policjanci tez muszą z czegoś życ :)
Krzysiek

Awatar użytkownika
BABCIA I

Post autor: BABCIA I » ndz paź 23, 2005 8:46 am

Ja preferuję CB. Antyradar czy CB jakie to ma znaczenie ? Czasami trzeba zapłacić ! :lol: Nie ma systemu doskonałego !
Jurek tel: (602) 632 093
VW T - 3 Syncro x 2
Suza Viertarka......4x4 !

Awatar użytkownika
Krecik

Post autor: Krecik » ndz paź 23, 2005 9:19 am

BABCIA I pisze:Ja preferuję CB. Antyradar czy CB jakie to ma znaczenie ? Czasami trzeba zapłacić ! :lol: Nie ma systemu doskonałego !
ja osobiscie nie mam nic przeciwko temu zeby płacili inni ;)
Krzysiek

Awatar użytkownika
luceklucky

Kontaktowanie:

Post autor: luceklucky » ndz paź 23, 2005 11:18 am

Krecik pisze:
potrafią :(

pod warszawą juz dawno nie zauważyłem zeby ktos migał, czasaaami komus sie zdarzy ale niewielu. Sam zresztą też już nie migam :( tylko rzucam na cb, tirowcy i zapobiegliwi posiadacze cb usłyszą a inne plaskate... no cóż, policjanci tez muszą z czegoś życ :)

A nie mówiłem :D to już tendencja ogólnokrajowa nie tylko domena ziemi łódzkiej :) podobno w łódzkiem mamy najbardziej rygorystyczną i nieubłaganą drogówkę w kraju która stosuje kontrole kaskadowe (najczęściej trasa krajowa nr 1 ) więc wielu kierowców już dawno zrezygnowało z mrugania światłami :cry:
GG 4024655

www.lodz4x4.pl

Awatar użytkownika
pezet

Post autor: pezet » ndz paź 23, 2005 11:23 am

BABCIA I pisze:Ja preferuję CB. Antyradar czy CB jakie to ma znaczenie ? Czasami trzeba zapłacić ! :lol: Nie ma systemu doskonałego !
Doskonalego z pewnoscia nie ma.

Przez ostatnie 10 lat zrobilem po Polsce ponad pol miliona km i sila rzeczy (albo statystyki) wiele razy bylem zatrzymany.
Nigdy nie zaplacilem ani grosza. Ani mandatu, ani do lapy. Tylko "sila perswazji", sporadycznie wzmocniona jakims drobnym gadzetem.

A w ostatnim roku natkanalem sie na 2 (przenosne) fotoradary i teraz wisza mi 2 kwitki do zaplacenia - w sumie na 500zl.

Oba byly poza terenem zabudowanym, gdzie antyradar potrafi je zlapac z kilometra.
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...

Awatar użytkownika
pezet

Post autor: pezet » ndz paź 23, 2005 11:30 am

Kiedys byl zakaz ostrzegania, potem zostal zniesiony (kilka lat temu).

Czy ponownie go wprowadzono? Nic o tym nie slyszalem.

Gdyby policji zalezalo na bezpieczenstwie na drodze, to powinna zalecac ostrzeganie swiatlami.
Jak ktos mignie z przeciwka to co robi kierowca?
Zwalnia - i przynajmniej przez kilka km jedzie scisle zgodnie z przepisami. A wiec zwieksza sie ogolne bezpieczenstwo na drodze.

Jezeli policja chcialaby za to karac, to dalaby dowod, ze nie chodzi o bezpieczenstwo, tylko o napelnienie kieszeni.

Awatar użytkownika
janusz k160

Post autor: janusz k160 » ndz paź 23, 2005 11:43 am

Widać mamy wypaczone pojęcie na temat bezpieczeństwa. Patrole potrafią się ustawić jeden za drugim tylko po to, aby łapać tych co mrugają-sam widziałem. Antyradar znaleziony jako włączony w aucie to też dużo problemów. Za granicą ( Chorwacja, Czarnogóra ) łapią jak zobaczą naszą rejestrację - 10 EUR wyjęte z portfela. Nie jest ważne że jedziesz zgodnie z przepisami - jesteś obcy i masz haracz zapłacić ( szczególnie popularne jest łapanie na tzw. słupy i telef.komórkowy-pokazują ci bliżej nieokreślone słupy elektryczne w oddali oraz swoje telefony kom. jako mierniki prędkości -czas przejazdu pom.słupami-..buuhaha). Jak dla mnie tylko CB - w służbówce magnes i zapalniczka :)2 Na takich wyjazdach zagranicznych mamy CB, jedziemy grzecznie ale i tak ten ostatni płaci :lol: :roll:

Awatar użytkownika
luceklucky

Kontaktowanie:

Post autor: luceklucky » ndz paź 23, 2005 8:01 pm

Kiedys byl zakaz ostrzegania, potem zostal zniesiony (kilka lat temu).

Czy ponownie go wprowadzono? Nic o tym nie slyszalem.

Nie wiem czy taki zakaz obowiązuje czy nie , wiem natomiast że odbieranie dowodów rejestracyjnych to odpowiedź na wzajemne ostrzeganie się przez kierowców. Trudno się temu dziwić bo przecież skoro my znaleźlismy sposób na wzajemne ostrzeganie się to i "oni" znaleźli równie skuteczny sposób na nas
GG 4024655

www.lodz4x4.pl

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » ndz paź 23, 2005 9:06 pm

janusz k160 pisze: Za granicą ( Chorwacja, Czarnogóra ) łapią jak zobaczą naszą rejestrację - 10 EUR wyjęte z portfela. Nie jest ważne że jedziesz zgodnie z przepisami - jesteś obcy i masz haracz zapłacić ( szczególnie popularne jest łapanie na tzw. słupy i telef.komórkowy-pokazują ci bliżej nieokreślone słupy elektryczne w oddali oraz swoje telefony kom. jako mierniki prędkości -czas przejazdu pom.słupami-..buuhaha).
Pitolisz jak mały Kaziu po 5 piwach a Chorwacji w sezonie 80% samochodow to obcokrajowcy a samych czechów jest min. 2x więcej niż polaków o węgrach nie wspominając i z doświadczenia wiem że trzeba nieźle nawywiać żeby zwrócili uwagę a znam tylko jeden wypadek że nie udało się nie zaplacić i to słono ale 140km/h w terenie zabudowanym to nie rzart.Mam czasami tendencje jazdy pod prąd wyciolem taki numer w sibenniku tylko 300m do parkingu ale dwa dni pod rząd na trzeci zanim zaparkowałem już stali przy drzwiach,Najpierw połamali sobie języki na imieniu Krzysztof Sławomir za chwilę na nazwisku po czym srwierdził że od trzech dni tak jeżdzę i jak to zrobię jeszcze raz to zapłacę taki mandat że więcej do nich nie przyjadę i kazał się wynosić idodał że jak bymbył niemcem lub aystrijakiem to z pierwszym razem bym zapłacił bo oni siedzą tu w kafejce i szystko widzą i czekają (kafejka policyjna) Za to w austrii to chyba żebyś umarł ale i tak ściągną od rodziny nie ma zmiłuj się
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
luceklucky

Kontaktowanie:

Post autor: luceklucky » ndz paź 23, 2005 9:37 pm

Na Ukrainie natomiast od dłuższego już czasu obowiązuje zakaz pobierania gotówki przez Milicję DAI od nałożonych mandatów ponieważ występowały liczne nadużycia…..tzn. chyba społeczeństwo nie wytrzymało już nagminnego łapówkarstwa które w tym kraju przekroczyło już wszelkie normy przyzwoitości ( sam zapłaciłem 7 „mandatów” przez 200km). Więc w praktyce wygląda to tak , że pan milicjant straszy cię wizytą w sądzie bo to jedyny dopuszczony prawem sposób egzekucji. W rezultacie pan milicjant ma jeszcze mocniejsze argumenty w ręku wobec bezradnego w obcym kraju turysty. Przyznać jednak trzeba że w ostatnim okresie (tj. jakieś 2 lata) znacznie zmienił się stosunek naszych sąsiadów do nas i wzajemne relacje znacznie się ociepliły. Nie obserwuję już jak kiedyś, nagminnie czepiających się milicjantów do przejeżdżających turystów „innostancow” , jakby trochę znoramalniała dawna Ukraina
GG 4024655

www.lodz4x4.pl

Awatar użytkownika
pezet

Post autor: pezet » ndz paź 23, 2005 10:28 pm

luceklucky pisze:Na Ukrainie natomiast od dłuższego już czasu obowiązuje zakaz pobierania gotówki przez Milicję DAI
Bo na Ukrainie juz w ogole nie ma DAI :)

Zostala zlikwidowana po ostatnich wyborach.

Awatar użytkownika
MIRMIL

Kontaktowanie:

Post autor: MIRMIL » pn paź 24, 2005 3:55 am

Krecik pisze:antyradar też nie zawsze zadziała, nie na wszystkie pistolety, ale przez to ze daje mnóstwo fałszywych alarmów dosc często sie go ignoruje.
Wlasnie sie zastanawialem nad tym niedzialaniem na rozne rodzaje radarow.
Kiedys mailem taka sytuacje,ze za wyjazdem z miasta lapali.A ze ruchu nie bylo zadnego,wiec sobie jechalem 65(ograniczenie do 40).Antyradar oczywiscie zalozony,dziala,wczesniej,przed miastem tez lapali i dzialal.A za miastem mnie zatrzymali,radar nawet nie piknal.Policjant pokazal na radarze,ze jechalem 58 km,czyli o 7 mniej niz jechalem faktycznie(bledu predkosciomierza nie mam).Reszta przedstawienia normalna,czyli zaproszenia do radiowozu,rozmowa,policjanici byli bardzo mili,chyba stawka urzedowa to bylo 150 zl,ale poniewaz zlikwidowali wczesniej durny taryfikator moglem sie bronic(panie,ja student,wracam z wykladow,samochod rodzicow,bezrobotny itp),wiec skonczylo sie na 50 zl MANDATU.
Sek w tym,ze moj antyradar nie zadzialal,a gliny pokazali mi mniejsza predkosc niz jechalem w rzeczywistosci!
Pozatymza innym razem tez mnie zlapali(juz bez antyradaru)i policjant oprocz pokazania predkosci na radarze pokazal ile sekund wczesniej namiar byl robiony.
I do tej pory myslalem,ze wtedy,za pierwszym razem mnie najzwyczajniej wyrolowali.

Duzo rodzaji radarow ma policja w PL,na ktore nie dziala antyradar?

Mirmil
niejedna przestrzen jeszcze moj uslyszy glos
www.misja-kamerun.pl

Awatar użytkownika
tszewc

Post autor: tszewc » pn paź 24, 2005 8:49 am

Cóż, ja używam antyradaru w plaskaczu i:
1. działa dobrze na suszarki pod warunkiem dużego ruchu i częstego strzelania. Jak jest mały ruch i strzelą do Ciebie to już za późno ;)
2. niestety fotoradary mają coraz mniejszą moc i zdarza sięże antyradar pika tuż przed skrzynką.
3. karane jest używanie i posiadanie w stanie gotowym do użycia! czyli jak jest w schowku to też zabulisz. chyba że grzecznie leży w pudełku w bagażniku. a niestety policja ponoć ma alergię na antyradary :(
4. niestety niedługo pojawią u nas się radary laserowe a wtedy antyradary przestaną być skuteczne. na Węgrzech mają takie - już przetestowałem :cry:

Awatar użytkownika
Krecik

Post autor: Krecik » pn paź 24, 2005 8:00 pm

A ja wlasnie wróciłem z poznania i nadal stwierdzam ze lepsiejsze CB :)

Suszarek na trasie kilka, o wszystkich wiadomo było juz wczesniej :) I jeszcze niegłupie pogawędki z kierowcami mozliwe :)
Krzysiek

bratek

najlepszy

Post autor: bratek » pn paź 24, 2005 8:27 pm

Nie chciałbym się chwalić, ale posiadam najlepszy, najskuteczniejszy i najbardziej niezawodny antyradar. Działa na wszystkie znane i jeszcze nie wymyślone sposoby pomiaru prędkości. Jest całkowicie legalny - białe daszki nie mają najmniejszych podstaw by przyczepić się do mnie o jego stosowanie. Nie piszczy. Nie błyska. Nie każe zwalniać.

2286 cm3 diesel w landrynie 109...
Disco 3.9 LPG

Awatar użytkownika
rtrwoga

Post autor: rtrwoga » pn paź 24, 2005 8:37 pm

cb :)2 ustrzeze nie tylko przed policją ale dowiesz sie o utrudnieniach korkach zawsze znajdziesz miejsce w obcym miescie itd itp lista jest długa ale same zalety !!
bałwan bałwanowi wilkiem ..........życie to podróż ,a nie osiaganie celu ...PATOLGIA...

Awatar użytkownika
tszewc

Re: najlepszy

Post autor: tszewc » pn paź 24, 2005 10:49 pm

bratek pisze:Nie każe zwalniać.
A tuś mnie bracie zaciekawił. Czyżbyś jeździł karetką na sygnale? ;)

Awatar użytkownika
Miskiller

Post autor: Miskiller » pn paź 24, 2005 10:53 pm

bratek pisze:Nie każe zwalniać.
to milicjant... :D
4-ta REAKTYWACJA.Zrobie sobie PTO do Quada...a co ? umiem..

Awatar użytkownika
+MaRciN+

Kontaktowanie:

Post autor: +MaRciN+ » pn paź 24, 2005 11:28 pm

polecam unindeny czy jak to tam :d .... mam takie cos i robi calkiem calkiem :D juz spookojnie cena zakupu sie zwrocila :D
Jeep WK 4.7 v8

bratek

Post autor: bratek » wt paź 25, 2005 6:24 am

Mskiller & tszewc
bratek pisze:2286 cm3 diesel w landrynie 109...
:D
Disco 3.9 LPG

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wyposażenie”