Obudowa filtra + snorkel

Czyli wszystko to co każdy jeżdzący w terenie posiadac powinien...

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
krism
Kontaktowanie:

Post autor: krism » wt lut 21, 2006 7:43 pm

Sama puszke na filtr mozna zaadoptowac ( np: olejowy filtr powietrza Ursus) jest zamykana ma uszczelke reszta to zabawa ( z orginalnym safari w TJ tez sie sporo bawilem).

Awatar użytkownika
mendelmax

Post autor: mendelmax » wt lut 21, 2006 7:44 pm

W zasadzie to można kupić beczkę 5l piwa, wypić (przyjemna część), rozciąć i odpowiednio dopracować ;)
Był Jeep Grand Cherokee 4.0 2004, jest Suzuki Jimny 1.3 2006

Awatar użytkownika
Twardy

Kontaktowanie:

Post autor: Twardy » śr lut 22, 2006 10:34 am

mendelmax pisze:W zasadzie to można kupić beczkę 5l piwa, wypić (przyjemna część), rozciąć i odpowiednio dopracować ;)
A jeśli praca we dwóch to dwie beczki, wtedy są dwie przyjemne części i łatwiej się dopracowuje mając jedną w zapasie :P
człowiek człowiekowi wilkiem a kiwi kiwi kiwi

Awatar użytkownika
WJ Jeep

Post autor: WJ Jeep » śr lut 22, 2006 11:38 am

krism pisze:Sama puszke na filtr mozna zaadoptowac ( np: olejowy filtr powietrza Ursus) jest zamykana ma uszczelke reszta to zabawa ( z orginalnym safari w TJ tez sie sporo bawilem).
I to jest cenna informacja! Mam nadzieję, że będzie tańsza niż 250zł, które żądają za tuningowe puszki, w dodatku o watpliwej szczelności.
A jakie wymiary w przybliżeniu ma ta puszka z Ursusa?
WJ '00 6.5"

MANEY 81
Kontaktowanie:

Post autor: MANEY 81 » pn lip 10, 2006 12:08 am

mendelmax pisze:Tu nie chodzi o ilość tylko o różnice ciśnień. Po suwie tłoka powstaje w takim akumulatorze podciśnienie które przed następnym suwem zasysa nową porcję powietrza. Taki akumulator zmniejsza tym samym wahania ciśnień w dolocie, acz zwiększa jego pojemność czyli zmniejsza doładowanie falowe. Najlepszy dolot to odpowiednio dobrany dolot. Nie ma opcji żeby ktoś zrobił snorkela i nic na tym nie stracił. Za to mogą to być rozsądne straty. Kożystne zaś jest zbicie momentu obrotowego w dół :)2
A ja sobie zrobiłem snorkela,a konkretnie snorkryna i nic nie straciłem, tak jak moje dico 200tdi w ogóle nie przyspieszało tak nadal nie przyspiesza mimo że mam nieodłączanego snorkryna :)24 :lol: :)4 :)2 :)2
Specjalistyczny Serwis Nissan Patrol Poznań 531-090-000

Awatar użytkownika
Tapeworm

Post autor: Tapeworm » pn lip 10, 2006 9:27 am

Disco nie jest od przyśpiesznia !! Disco to ciągnik i tyle...nic więcej :evil:
Więc mułowatoś liczy się jako + 8)
SeriaIII made by craftsmen-driven by psychos

MANEY 81
Kontaktowanie:

Post autor: MANEY 81 » pn lip 10, 2006 9:49 am

Tapeworm pisze:Disco nie jest od przyśpiesznia !! Disco to ciągnik i tyle...nic więcej :evil:
Niestety nadal się niemogę z tym pogodzić i jak znajdę zatyczkę która go dławi to dam Wam znać jak ją wyjąć i pojedziemy na lotnisko ciąć się na 402,5metra.... :)2 :)2 :)2 :)2 :)2
Specjalistyczny Serwis Nissan Patrol Poznań 531-090-000

Awatar użytkownika
Tapeworm

Post autor: Tapeworm » pn lip 10, 2006 8:10 pm

MANEY 81 pisze:
Tapeworm pisze:Disco nie jest od przyśpiesznia !! Disco to ciągnik i tyle...nic więcej :evil:
Niestety nadal się niemogę z tym pogodzić i jak znajdę zatyczkę która go dławi to dam Wam znać jak ją wyjąć i pojedziemy na lotnisko ciąć się na 402,5metra.... :)2 :)2 :)2 :)2 :)2
Ja to robie z wsystkimi zatyczkami , z łokciem w oknie, jakąś fajna kasetą w radiu, dojeżdżam zazwyczaj w czasie 5min... pare razy się zatrzymuje bo wokoło tyle ciekawych rzeczy :lol:
SeriaIII made by craftsmen-driven by psychos

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wyposażenie”