jedziemy a pozniej jemy

Czyli wszystko to co każdy jeżdzący w terenie posiadac powinien...

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
+ AND +
 
 
Posty: 1072
Rejestracja: ndz mar 05, 2006 3:28 pm
Lokalizacja: Garwolin\Józefów Mazowieckie

Post autor: + AND + » sob kwie 29, 2006 9:26 pm

ale k@#$%rwa dlugie wyszło :o :lol: :lol: :lol:
Nissan GR - era motania
Sportage - dupowoz
cos nadchodzi ...wiekszego
gps 21.3... -51.5...

Awatar użytkownika
Klamer
Posty: 1927
Rejestracja: śr mar 13, 2002 1:00 am
Lokalizacja: POWSIN

Post autor: Klamer » sob kwie 29, 2006 9:45 pm

Dzieki - mysle ze mlody przez ten czas na kanapkach bedzie musial wytrzymac, wzbogace te diete jakims jablkiem i przezyje.
Na dluzej to i kuchenka i woda itp itd.
Nadal ześwirowany...

Awatar użytkownika
Eskapada
 
 
Posty: 6434
Rejestracja: pn paź 11, 2004 4:02 pm
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: Eskapada » sob kwie 29, 2006 9:59 pm

dziczyzna JackY61 dziczyzna :)21
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
+ AND +
 
 
Posty: 1072
Rejestracja: ndz mar 05, 2006 3:28 pm
Lokalizacja: Garwolin\Józefów Mazowieckie

Post autor: + AND + » sob kwie 29, 2006 10:08 pm

Eskapada pisze:dziczyzna JackY61 dziczyzna :)21
znaczy się ma strzelbe zabrać :)21 ??
Nissan GR - era motania
Sportage - dupowoz
cos nadchodzi ...wiekszego
gps 21.3... -51.5...

Awatar użytkownika
Eskapada
 
 
Posty: 6434
Rejestracja: pn paź 11, 2004 4:02 pm
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: Eskapada » sob kwie 29, 2006 10:12 pm

Dzide zabrać ma wilcze doły kopać oraz finke powinien miec :)21
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
+ AND +
 
 
Posty: 1072
Rejestracja: ndz mar 05, 2006 3:28 pm
Lokalizacja: Garwolin\Józefów Mazowieckie

Post autor: + AND + » sob kwie 29, 2006 10:22 pm

to jeszcze rożno takie wielkie żeby na surowo tej dziczyzny nie jadł

:lol: :lol: :lol:
Nissan GR - era motania
Sportage - dupowoz
cos nadchodzi ...wiekszego
gps 21.3... -51.5...

Awatar użytkownika
JackY61
Posty: 1558
Rejestracja: czw cze 02, 2005 6:38 pm
Lokalizacja: Opole, Poznań, Istebna
Kontaktowanie:

Post autor: JackY61 » ndz kwie 30, 2006 9:12 pm

Eskapada pisze:Dzide zabrać ma wilcze doły kopać oraz finke powinien miec :)21
troszke mnie nie bylo.... ale :
dzidy to jakies 2000 lat temu sie uzywalo, teraz parchem z bullbara sie pociagnie i po sprawie... :)23

Awatar użytkownika
Klamer
Posty: 1927
Rejestracja: śr mar 13, 2002 1:00 am
Lokalizacja: POWSIN

Post autor: Klamer » ndz kwie 30, 2006 9:24 pm

A czy ktos probowal w terenie MRE (Meal Ready to Eat) http://en.wikipedia.org/wiki/MRE ?
Nadal ześwirowany...

Awatar użytkownika
gkozi
 
 
Posty: 1497
Rejestracja: śr lip 07, 2004 2:00 pm
Lokalizacja: zielonogórskie

Post autor: gkozi » ndz kwie 30, 2006 10:23 pm

MRE mogą być [chociaż lepiej mieć jakieś ulubione menu bo nie zawsze to co tam wkładają podpasuje]

wskazówka o węglu chyba niepotrzebna - MRE są raczej znane z tego że "zaklejają" a nie "rozwalniają" :wink:

podgrzewacz to nie karbid jak ktoś tam gdybał tylko żelazo,magnez,węgiel, może celuloza, po dodaniu wody i powietrza jest to przyśpieszone rdzewienie [czyli utlenianie] metali które daję solidną temp, podobnie jak w jednorazowych ogrzewaczach do rąk tylko gwałtowniej [uwaga na wydzielający sie wodór!]


ja moge polecić liofilizowany filet z kurczaka firmy elena - jeszcze mnie nie zawiódł, można na gorąco z wodą, na zimno z wodą [kiedy nie mamy akurat gorącej], albo bez wody [kiedy popijamy np. herbatą], jest nawet chrupiący w miejscu podpieczenia - super, inne produkty też można wypróbować, chociaż jakość może być zmienna zależnie od przepisu i partii

Awatar użytkownika
Klamer
Posty: 1927
Rejestracja: śr mar 13, 2002 1:00 am
Lokalizacja: POWSIN

Post autor: Klamer » ndz kwie 30, 2006 11:03 pm

gkozi pisze: ja moge polecić liofilizowany filet z kurczaka firmy elena - jeszcze mnie nie zawiódł, można na gorąco z wodą, na zimno z wodą [kiedy nie mamy akurat gorącej], albo bez wody [kiedy popijamy np. herbatą], jest nawet chrupiący w miejscu podpieczenia - super, inne produkty też można wypróbować, chociaż jakość może być zmienna zależnie od przepisu i partii
podeslij jakis link na priva o Elenie; o MRE dowiedzialem sie dopiero dzisiaj i szukam innych rozwiazan.
Nadal ześwirowany...

Awatar użytkownika
Klamer
Posty: 1927
Rejestracja: śr mar 13, 2002 1:00 am
Lokalizacja: POWSIN

Post autor: Klamer » ndz kwie 30, 2006 11:18 pm

Dzieki
Nadal ześwirowany...

Awatar użytkownika
lesio jeep
 
 
Posty: 5524
Rejestracja: pt maja 13, 2005 3:17 pm
Lokalizacja: marsylija

Post autor: lesio jeep » sob maja 13, 2006 1:22 am

szczelba to nie glupi pomysl kiedys gnano mnie po jungli amazonskiej przez 30 dni i bylo do wybru 60 kl na plecy albo 12 mm to na temat zarcia
bo poza tym ochodzily ciuhy na zmiane plus jakas pila,lub radiostacjia
a wszystko z buta bo zadna maszyna tam nie przeszla
czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych

Awatar użytkownika
JackY61
Posty: 1558
Rejestracja: czw cze 02, 2005 6:38 pm
Lokalizacja: Opole, Poznań, Istebna
Kontaktowanie:

Post autor: JackY61 » sob maja 13, 2006 7:51 pm

lesio jeep pisze:szczelba to nie glupi pomysl kiedys gnano mnie po jungli amazonskiej przez 30 dni i bylo do wybru 60 kl na plecy albo 12 mm to na temat zarcia
bo poza tym ochodzily ciuhy na zmiane plus jakas pila,lub radiostacjia
a wszystko z buta bo zadna maszyna tam nie przeszla
60kg na plecach ? to chyba musialbym sie Pudzianowski nazywac :D zdecydowanie 12mm albo nawet 20 niech bedziedzie jakby jaki za drzewem sie chowal

Awatar użytkownika
DanielF
Posty: 392
Rejestracja: czw kwie 29, 2004 9:54 am
Lokalizacja: Olsztyn

Post autor: DanielF » wt maja 16, 2006 1:11 pm

Polecam flaki, golabki i fasolke w puszkach (np. z Makro), dostepne w paczkach po trzy puszki (ok. 1litr), albo jednej puszcze takiej ze 3litry (ale to z 5 osob minimum zeby na raz zjesc).
Pozdrawiam - Daniel (kiedyś YJ '91 2,5l, w planach co innego...)

Awatar użytkownika
Klamer
Posty: 1927
Rejestracja: śr mar 13, 2002 1:00 am
Lokalizacja: POWSIN

Post autor: Klamer » śr maja 17, 2006 12:33 am

Zamowilem MRE - a niech tam
Nadal ześwirowany...

Awatar użytkownika
lysy
Posty: 360
Rejestracja: pn mar 14, 2005 1:48 pm
Lokalizacja: wlkp/Trzcianka

Post autor: lysy » śr maja 17, 2006 8:37 am

Klamer pisze:Zamowilem MRE - a niech tam
a moglbys mi podac jakas ich strone
i gdzie to zamowiles moze byc na pw zeby nie bylo ze to reklama
(Pa)Trol 3,3 D :)

Awatar użytkownika
Klamer
Posty: 1927
Rejestracja: śr mar 13, 2002 1:00 am
Lokalizacja: POWSIN

Post autor: Klamer » śr maja 17, 2006 6:03 pm

lysy pisze:
Klamer pisze:Zamowilem MRE - a niech tam
a moglbys mi podac jakas ich strone
i gdzie to zamowiles moze byc na pw zeby nie bylo ze to reklama
normalnie na Allegro - wpisalem MRE i wyszlo kilka wynikow
Nadal ześwirowany...

Awatar użytkownika
Krakowiak
 
 
Posty: 145
Rejestracja: ndz sty 15, 2006 7:28 pm
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Krakowiak » śr maja 17, 2006 6:16 pm

ja z ciekawości i próżności spróbowałem prawie wszystkich MRE, wątroba przeżyła ale skąd ten żart: MRE Meat Reejected by Etiopans?
w sumie niezłe, taka zdrapka : a co znajde w środku??
tylko troche drogie
jest taki gościu na allegro, więcej sprzeda taniej ok.20pln/szt. ale czy warto?
czas na nowy awatar

Awatar użytkownika
kpt.zbik
 
 
Posty: 159
Rejestracja: wt kwie 18, 2006 11:42 am
Lokalizacja: Kraków
Kontaktowanie:

Post autor: kpt.zbik » pt maja 19, 2006 12:37 pm

Testowałem ostatnio zupy knorra w kartonach - gulaszowa całkiem ok
troche possmazonej cebulki i zupa do zjedzenia mozna wzbogacic suszonymi ziemniakami
na słowacji namierzyłem zupy skondensowane producent vitana wszytkie sa całkiem smaczne nie ciagną chemią i nie ma po nich sensacji.
GR'RED TEAM

ladzk
 
 
Posty: 102
Rejestracja: czw kwie 20, 2006 10:56 pm
Lokalizacja: Warszawa niestety

Post autor: ladzk » pn cze 05, 2006 7:20 pm

A ja polecam cebule. Na sniadanie i na kolacje - na obiad ewentualnie mozna sobie odpuscic. I sporo zieleniny - inaczej na konserwach dlugo sie nie pociagnie, szybko siada flora bakteryjna w przewodzie pokarmowym (za duzo konserwantow...). Przerabialem praktycznie - cale towarzystwo sr..lo dalej niz widzialo.. W upale nie pic pod zadnym pozorem odrdzewiaczy - tez widzialem jak ludzie po odrdzewiaczach miekli w pare dni (demineralizacja organizmu)

Awatar użytkownika
janusz k160
 
 
Posty: 5567
Rejestracja: wt mar 29, 2005 10:04 pm
Lokalizacja: rzeszów

Post autor: janusz k160 » wt lip 18, 2006 6:28 pm

JackY61 pisze:
lesio jeep pisze:szczelba to nie glupi pomysl kiedys gnano mnie po jungli amazonskiej przez 30 dni i bylo do wybru 60 kl na plecy albo 12 mm to na temat zarcia
bo poza tym ochodzily ciuhy na zmiane plus jakas pila,lub radiostacjia
a wszystko z buta bo zadna maszyna tam nie przeszla
60kg na plecach ? to chyba musialbym sie Pudzianowski nazywac :D zdecydowanie 12mm albo nawet 20 niech bedziedzie jakby jaki za drzewem sie chowal


Legionista Jack, "tylko" legionista :)23 :)21

Awatar użytkownika
SławekXJ
 
 
Posty: 1066
Rejestracja: śr gru 29, 2004 2:44 pm
Lokalizacja: Krapkowice

Re: jedziemy a pozniej jemy

Post autor: SławekXJ » pn paź 09, 2006 9:02 am

JackY61 pisze: - nie sa to liofilizaty i zadne inne "chinskie" zupki
Stare posty dobrze czytać. Popłakałem się :)21

Wrzucanie żywności liofilizowanej do jednego worka z chińskimi zupkami...
Racja jest jak dziura w d...,każdy ma swoją:)21

Awatar użytkownika
gkozi
 
 
Posty: 1497
Rejestracja: śr lip 07, 2004 2:00 pm
Lokalizacja: zielonogórskie

Post autor: gkozi » pn paź 09, 2006 2:15 pm

hehehe


a ja nadmienię, że Tony Halik brał broń i amunicję kaliber 0.22 - dobry strzelec sobie poradzi i ustrzeli z tego wszystko co potrzeba a do tego może zabrać sensowną ilość amunicji
Długi LC90 do jazdy, krótki GRat do zabawy

McRabbit
 
 
Posty: 240
Rejestracja: ndz maja 16, 2004 2:51 pm
Lokalizacja: Chodzież, wielkopolska

Post autor: McRabbit » pn paź 09, 2006 5:39 pm

na pierwsze kilka dni
polska surowa dojrzewajaca

a na kozackie nie wolno zapomniec o magnezie :-D
_______________________
taki sobie landek

Awatar użytkownika
Koro
Posty: 1620
Rejestracja: pn paź 25, 2004 10:02 am
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Post autor: Koro » wt lis 07, 2006 11:47 am

jak ktoś liofilizaty lubi:
http://www.sztukaprzetrwania.pl/survival_10.php
se zamówic mozna przed wyjazdem.
ja jestem tradycjonalistą wiec ryż sosy w proszku i mielonka ( lepiej najpierw podsmarzyć) dobre są też takie makarony jak w chińskich zupkach ale kupowane oddzielnie w duzych paczkach. Wystarczy zalać wrzątkiem polać sosem i obiad jest.
Słoików nie biore bo obawiam sie że sie zbiją na jakiś wyjebach

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wyposażenie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość