Snorkel AirFlow (GRY61)
Moderator: Marcin-Kraków
Feniks zgadzam się z Tobą.
Forumowy sklepik powinien sprzedawać rzeczy przynajmniej dobrej jakości.
I jeżeli jest jak piszesz: " i nikt mi nie powiedział że komin jest kiepsko zgrzany a rura nie do uszczelnienia" To po prostu bym im ten sit odesłał i żądał zwrotu kasy.
I jeżeli jest jak piszesz: " i nikt mi nie powiedział że komin jest kiepsko zgrzany a rura nie do uszczelnienia" To po prostu bym im ten sit odesłał i żądał zwrotu kasy.
Może i trochę wolniej ale zawsze do celu.
SUPER Y61 3.0 DIT SUPER
SUPER Y61 3.0 DIT SUPER
- Jaaareeek !
-
Wiecie jak to jest, dostaje się nową zabawkę i od razu amok montażowy, szablon na błotnik i jechane. Tu cięcie, tam cięcie bo trzeba dopasować, kołnierz aut bo nie pasuje do czegokolwiek, potem rura - potem... Jak mam im to odesłać, jak to już pocięte??ap4x4 pisze:Feniks zgadzam się z Tobą.
Gorzej jak ustrojstwo dostanie gałęzią i pęknie na szwie, ale wtedy mają to na bank odesłane.
Patrol GRY303
Powstałem z zabanowania, zawsze będę tu Nowy
W takim razie zrób test.Feniks pisze: ...Gorzej jak ustrojstwo dostanie gałęzią i pęknie na szwie, ale wtedy mają to na bank odesłane.
Weź szpadel i przyp.....l w niego
Jak przetrwa OK
Jak nie - reklamacja (taka niepozorna gałąź i proooszę ...)

Może i trochę wolniej ale zawsze do celu.
SUPER Y61 3.0 DIT SUPER
SUPER Y61 3.0 DIT SUPER
Też metoda, ale nie wiem czy wyniki testów symulacyjnych upoważniają do reklamacji??ap4x4 pisze:W takim razie zrób test.Feniks pisze: ...Gorzej jak ustrojstwo dostanie gałęzią i pęknie na szwie, ale wtedy mają to na bank odesłane.
Weź szpadel i przyp.....l w niego
Jak przetrwa OK
Jak nie - reklamacja (taka niepozorna gałąź i proooszę ...)

W niedziele wypadnę myślę w jaki las, najlepiej na hołdę o ile niezamknięta, tam drzew bez liku.
Patrol GRY303
- kjablonski
Też masz tak ch..wo zgrzany, u mnie wygląda to tak jakby się połówki względem siebie przesunęły. Z kształtu zgaduje że to zgrzew doczołowy, ale zastanawia mnie brak wypływki wewnątrz rury.kjablonski pisze:Feniks sprawdzone nie pęka, jest brzydki ale nie pękawal śmiało
Patrol GRY303
to daj znac wczesniej jak bedziesz jechalW niedziele wypadnę myślę w jaki las, najlepiej na hołdę
chetnie pojade

a tak przy okazji to patrz na innych na drodze

jak masz te 33' to nie znaczy ze jestes super hiper

jak ci macham a potem wolam przez cb to bys sie odezwal

dzis na pszczynskiej w zabrzu kolo 14

biedny inżynier 
"[cenzura] no nie, no po prostu [cenzura] no nie!"

- kjablonski
Jak mam 33" to jestem super, hiper...poreb pisze:to daj znac wczesniej jak bedziesz jechalW niedziele wypadnę myślę w jaki las, najlepiej na hołdę
chetnie pojade
a tak przy okazji to patrz na innych na drodze
jak masz te 33' to nie znaczy ze jestes super hiper![]()
jak ci macham a potem wolam przez cb to bys sie odezwal
dzis na pszczynskiej w zabrzu kolo 14

Jak wczoraj to moja żona, ja byłem w Kutnie w tym czasie, CB to ona nie używa.
Jeśli uda mi sie podnieść tył dziś / jutro to Nd jadę gdzieś na pewno. Dam znać.
Tak BTW jak używasz CB, to musisz się zatrzymać czy aku daje radę w tym piździku??

Patrol GRY303
Moge zlosliwie i kasliwie napisac a nie mowilem. Wiele postow zesmy napisali ze AIRFLOW jest dopasowany o tyle o ile i trzeba rzezbic. Feniks wybrales snorka tanszego o 700 zl niz AIRTEC czy SAFARI wiec nie miej do nikogo pretensji ze jakosc czy spasowanie jest takie sobie.
Jezeli decydujesz sie na polsrodki to czasem moze sie to tak skonczyc, albo ladowac cos porzadnego albo motac od poczatku do konca. A kupowac cos i potem motac to takie srednie wyjscie i widac po twym nastroju jak sie konczy.
Ja odkladalem dopoki nie starczylo na AIRTECa i jest jak najbardziej cacy a tez nie jest on dedykowany do Terrano II, motania nie bylo wcale bo do karoserii pasuje idealnie a pod blotnikiem tez nie bylo rzezby wystarczyl jeden zakret ze zbrojonego weza, potem zalozenie do puszki filtra i gra muzyka
Dalej uwazam ze te 1700zl bylo warte wydania, bo snork dziala, wyglada, i nie huczy jak sie szybciej jedzie po czarnym.
Jezeli decydujesz sie na polsrodki to czasem moze sie to tak skonczyc, albo ladowac cos porzadnego albo motac od poczatku do konca. A kupowac cos i potem motac to takie srednie wyjscie i widac po twym nastroju jak sie konczy.
Ja odkladalem dopoki nie starczylo na AIRTECa i jest jak najbardziej cacy a tez nie jest on dedykowany do Terrano II, motania nie bylo wcale bo do karoserii pasuje idealnie a pod blotnikiem tez nie bylo rzezby wystarczyl jeden zakret ze zbrojonego weza, potem zalozenie do puszki filtra i gra muzyka

Dalej uwazam ze te 1700zl bylo warte wydania, bo snork dziala, wyglada, i nie huczy jak sie szybciej jedzie po czarnym.
- kjablonski
Feniks pisze:
Gorzej jak ustrojstwo dostanie gałęzią i pęknie na szwie, ale wtedy mają to na bank odesłane.

BTW
Grześ ma racje

Suma summarum co za różnica czy huczy czy się go dobrze montuje bo w super patrolu super montaż samego wlotu powietrza ( czytaj rury ) nie gwarantuje żadnej szczelności układu dolotowego

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Eskapada pisze: Kolega Feniks jest na tym forum na tyle długo że wie jak się zakłada posty i używa opcji szukaj....

Eskapada pisze:Suma summarum co za różnica czy huczy czy się go dobrze montuje bo w super patrolu super montaż samego wlotu powietrza ( czytaj rury ) nie gwarantuje żadnej szczelności układu dolotowego
Huczeć nie huczy, przynajmniej przez szum MTków się nie przebija do 120, więcej sie boję teraz jechać.
ble,ble,ble no dobra miałeś racjęGrzes pisze: Moge zlosliwie i kasliwie napisac a nie mowilem...
ap4x4 pisze: A z następnej strony to uważam że każdy z tych snorklo-kominów jest za drogi. Parę rur i tyle hajsu
I to jest dobra puenta, szczerze pisząc dalej nie wiem czy kupiłbym Safari za 1700... Jasne koszty transportu zarobić trzeba itp ale te szajsy kosztują poniżej 1000,- PLN. Teraz bym chyba poszedł w samodzielne motanie. Jedyne co mnie trochę wstrzymuje (nie śmiać się) to estetyka. Sporo tych samoróbek, wygląda gorzej niż to co mam za muszlą w kiblu.
Patrol GRY303
wez ty sie odwal od mojego pizdzikaTak BTW jak używasz CB, to musisz się zatrzymać czy aku daje radę w tym piździku??

chwilowo niedysponowany stoi w grazu

a na codzien to i tak pajero smigam wiec sie odstosunkuj

i odpowiadajac na pytanie nie musze sie zatrzymywac zeby pogadac na cb

biedny inżynier 

Niby nikt. Niby jest. ale:Marcin-Kraków pisze:Czy ktos cie zmusza do zakupow tu czy gdzie indziej ? Jest wolny rynek
- primo - jedną z różnic pomiędzy "Europą" a krajami dzikimi jest jakiś porządek prawny, jakieś wymagania wobec sprzedawcy, producenta, jakieś normy, konieczność instrukcji w miejscowym języku, itp. I nie zaprzecza to w niczym ani wolnemu rynkowi ani demokracji. Nie można ich mylić z bezhołowiem i cwaniactwem.
- secundo - pewne sprawy zobowiązują. jak kupuje na Allegro czy wietnamskim stoisku, to jestem świadom ryzyka. Ale jeżeli miałbym kupować w forumowym sklepiku, to przyjmuje, że 5ten sklepik jest rekomendowany przez Forumowiczów, zwłaszcza tych doświadczonych. To jest transakcja wiązana - Forum daje klientów, rekomendacje, a sklepik daje w zamian za to jakość. Nie mam żadnych pretensji do jakiejkolwiek władzy na forum (zwłaszcza jako początkujący leszcz), ale gdybym uczestniczył w forum architektoniczno - budowlanym, to rekomendowanemu przez forum sklepikowi co oferuje jakościowy szajs dałbym żółtą karteczkę. Sklepów które chciałyby istnieć na forum jest dużo więcej niż rajdów4x4 o takiej renomie i zasięgu. Na rekomendacji i znanej marce także polega wolny rynek.
AdaM GR61 krótki
No niby masz rację ale nie do końca. Sklep, jak każdy inny sklep oferuje towar dla każdego. I ten tani, i towar "z wyższej półki".
To do kupującego należy decyzja co wybierze.
Logiczne jest, że jak coś cenowo odbiega od jakiejś tam "normy" to należy zwrócić szczególną uwagę i trzy razy się zastanowić czy to dobry wybór.
Wkurzające dla mnie jest jedynie to, że (jak pisze Feniks) sprzedawca wprowadził klienta w błąd.
To do kupującego należy decyzja co wybierze.
Logiczne jest, że jak coś cenowo odbiega od jakiejś tam "normy" to należy zwrócić szczególną uwagę i trzy razy się zastanowić czy to dobry wybór.
Wkurzające dla mnie jest jedynie to, że (jak pisze Feniks) sprzedawca wprowadził klienta w błąd.
Uaz and GR Y61
A skąd sprzedawca ma wiedzieć jak wyglądają sprawy montażowe. Firma handlowa nie jest jednocześnie firmą produkcyjną czy montażową. Jak by sprzedawca sam montował by ten snorkel miał by więcej wiedzy. Zawsze jeśli sprzedawca nie posiada takiej wiedzy lub jesteśmy nie pewni jego słów możemy zapytać mechanika lub kogoś na forum kto takowy montował.trawers pisze:Wkurzające dla mnie jest jedynie to, że (jak pisze Feniks) sprzedawca wprowadził klienta w błąd.
Kylon
PS. Nie zaglądam do mojego PW. Wystarczy mi e-mail.
PS. Nie zaglądam do mojego PW. Wystarczy mi e-mail.