Wybor latarki
Moderator: Marcin-Kraków
Mam maglite 3AA LED. Moim zdaniem tylko LED'a warto kupić, bo różnica jest kosmos w porównaniu do żarówki. I muszę przyznać, że ta latarka jest po prostu boska. Świeci praktycznie identycznie jak wersje D LED (mam 2D i 3D), a paluszki łatwo wszędzie dostać no i można stosować akumulatorki.
Latarka już spadała, była zalewana, noszę ją na codzień- nic jej nie rusza.
Zdecydowanie towar godny polecenia
Tylko powtarzam: LED, nie żarówka. To z linka to wersja z żarówką.
Latarka już spadała, była zalewana, noszę ją na codzień- nic jej nie rusza.
Zdecydowanie towar godny polecenia

Był Jeep Grand Cherokee 4.0 2004, jest Suzuki Jimny 1.3 2006
Re: Wybor latarki
ja uzywam Fenixa TK11 R2 240lumenow. z czystym sumieniem moge polecic, woda i inne straszne warunki jej nie straszne
Producent oferuje tez ciekawe akcesoria np. mocowanie do głowy, czy nasadka rozpraszająca swiatło.
Pozdrawiam

Pozdrawiam

Długie Pajero II 2.8TDI SS na AT'kach
qbaA6 pisze:ja uzywam Fenixa TK11 R2 240lumenow. z czystym sumieniem moge polecic, woda i inne straszne warunki jej nie straszneProducent oferuje tez ciekawe akcesoria np. mocowanie do głowy, czy nasadka rozpraszająca swiatło.
Pozdrawiam

Zielony Autobus 2,7TDi
mojej kąpiel w bagnie tez nie zaszkodziła, potem tylko przepłukałem bierzącą wodą. jedynym minusem jest dość szybkie zużywanie sie baterii w trybie turboBrowning pisze:qbaA6 pisze:ja uzywam Fenixa TK11 R2 240lumenow. z czystym sumieniem moge polecic, woda i inne straszne warunki jej nie straszneProducent oferuje tez ciekawe akcesoria np. mocowanie do głowy, czy nasadka rozpraszająca swiatło.
Pozdrawiam
Też ją mam... Jest super... Do tego opisu mogę dodać też że jest super wytrzymała... Spadła mi z 5metrów na beton i nawet rysy na obudowie nie ma
- działa
![]()
Ogólnie LED Lenser'y i Fenixy są bardzo trwałymi i dobrymi latarkami...

Długie Pajero II 2.8TDI SS na AT'kach
Dorwaliśmy z kumplem wyższy model latarki o której pisał kiedyś Wiechu.
http://www.mactronic.com.pl/index.php?m ... tegoria=14
Sprzęt godny polecenia! Dwa razy tańszy od Petzl Myo XP i w niczym jej nie ustępuje.
http://www.mactronic.com.pl/index.php?m ... tegoria=14
Sprzęt godny polecenia! Dwa razy tańszy od Petzl Myo XP i w niczym jej nie ustępuje.
XJ
też polecam sprzęcik w tych rozmiarach powoduje ogólne zdziwienie ludzi używających nawet maglity czy inne jakieś tamqbaA6 pisze:mojej kąpiel w bagnie tez nie zaszkodziła, potem tylko przepłukałem bierzącą wodą. jedynym minusem jest dość szybkie zużywanie sie baterii w trybie turboBrowning pisze:qbaA6 pisze:ja uzywam Fenixa TK11 R2 240lumenow. z czystym sumieniem moge polecic, woda i inne straszne warunki jej nie straszneProducent oferuje tez ciekawe akcesoria np. mocowanie do głowy, czy nasadka rozpraszająca swiatło.
Pozdrawiam
Też ją mam... Jest super... Do tego opisu mogę dodać też że jest super wytrzymała... Spadła mi z 5metrów na beton i nawet rysy na obudowie nie ma
- działa
![]()
Ogólnie LED Lenser'y i Fenixy są bardzo trwałymi i dobrymi latarkami...
dlatego zawsze wożę 2 kpl aku
dobra, od początku - w jaki sposób myśliwy używa latarki?
Montuje na lufie do nocnych polowań?
Potrzebuje jej żeby sobie poświecić pod nogi, poświecić w torbie itp.?
Do tropienia strzelonej nie dość dobrze zwierzyny?
Jako znacznik typu "tu jestem , nie jestem dzikiem, nie strzelać" ?
Po prostu mieć tak na wszelki wypadek?
[zasięg 50 m nic nie mówi, w deszczu w lesie z ciemnymi drzewami na 15 m nic nie zobaczy, z drugiej strony białą brzozę pewnie ze 100 metrów , no i na razie ani słowa o skupieniu]
Montuje na lufie do nocnych polowań?
Potrzebuje jej żeby sobie poświecić pod nogi, poświecić w torbie itp.?
Do tropienia strzelonej nie dość dobrze zwierzyny?
Jako znacznik typu "tu jestem , nie jestem dzikiem, nie strzelać" ?
Po prostu mieć tak na wszelki wypadek?
[zasięg 50 m nic nie mówi, w deszczu w lesie z ciemnymi drzewami na 15 m nic nie zobaczy, z drugiej strony białą brzozę pewnie ze 100 metrów , no i na razie ani słowa o skupieniu]
Długi LC90 do jazdy, krótki GRat do zabawy
a ja mam Petzl Myo XP i mi się kabelek upalił
.Takie awarie to norma czy przypadek
(1,5 roku użytkowania)