I dla wszystkich ciekawych..
Wyglada to tak:
W sense +/- tak, bo moje mega-zdolnosci nie pozwalaja jeszcze na wykonanie czegos takiego.

Tak czy inaczej.
Zalozenia
Za pozno bylo i nie mam zdjecia mojego wynalazku
Zrobilem prawie w ten sposob jak na zdjeciu. Prawie, bo to dlugie ramie jest na 6 bolcow (kazdy po ~75 cm, grubosc rozna)
Testy
- zakopanego po mosty patrola wyciagnelo na blotnistej lace, na plasko wyciagnelo na 8 bolcach wbitych do konca bez problemu
- zakopwanego lekko ( kolo sie zalepilo, zaglebione po ~10cm kazde) w glinie patrola wyciegnelo pod lekka gorne na 5 bolcach
- na lekko piaszczystym podlozu, na plasto byl przeprowadzany test. Przy 5 bolcach wbitych do polowy (moze 3/4) mozna bylo ciagnac parcha praiwe na zablokowanych kolach - bolce sie lekko pogiely.
Nie wiem jak w kopnym piasku czy mega blocie. Ale przy zalozeniu, ze ma sie te ~35 metrow wyciągarki + pas ~10m w wiekszosci przypadkow powinno znalezc sie miejsce na solidne wbicie ustrojstwa
Usprawnienia
Narzie prototyp, ale mowie co nastepuje:
- warto(!) pomalowac na jakis jaskrawy kolor + doklajenie odblaskowych paskow z 3M.
- bolce zrobilem z jakis roznych pretow w zaleznosci co bylo pod reka no i te cienkie (fi ~10 mm ) sie pogiely te grubsze sa ok.
- warto rozwazyc srodkowa czesc z teownika i zrobic w nim 2 rzedy bolcow i szekle przymocowac do prostopadlego do ziemy kawalka.
- dziury na bolce powinny byc jak najbardziej zblizone do srednicy bolcow,zbey nie bylo "luzu" na szynach. U mnie z koniecznosci sa wielkie - rozne bolce i tylko jedna nakladka do wiercenia dziur w stali
Ogolnie polecam. Mam kilka pomyslow na usprawnienie patentu. Ale to dopiero wersja 0.9 beta

Czekam na konstruktywna krytyke