Maty trakcyjne z Biedronki
Moderator: Marcin-Kraków
Re: Maty trakcyjne z Biedronki
Dla mnie bomba!
Zwłaszcza jak zjedzie do wew. strony koła i ściśle owinie przegub. Ciekawe co wcześniej strzeli pas czy....coś w napędzie.
Zwłaszcza jak zjedzie do wew. strony koła i ściśle owinie przegub. Ciekawe co wcześniej strzeli pas czy....coś w napędzie.
Jakby z glowa uzywac to moze nie byc takie glupie
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
Na filmie robią to na płaskiej powierzchni. Zastosuj to w koleinie gdzie nie wiesz jak sie auto zachowa i w którą się zsunie stronę. Oblepione, śliskie koło w błocie, dociśnij w podłogę i nie wiadomo co będzie. Na filmie było bez ciśnienia, pod kontrolą, nie trzeba było butować wyciągając auto z mazi.
Moze i racja.
Chociaz z mojej kotwicy tez sie smiali, a jak przyszlo co do czego to w kolejce stali.
Chociaz z mojej kotwicy tez sie smiali, a jak przyszlo co do czego to w kolejce stali.

y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
No wiesz. Każde narzędzie ma swoje przeznaczenie a każdy człowiek powinien mieć głowę na karku.Dżem pisze:Na filmie robią to na płaskiej powierzchni. Zastosuj to w koleinie gdzie nie wiesz jak sie auto zachowa i w którą się zsunie stronę. Oblepione, śliskie koło w błocie, dociśnij w podłogę i nie wiadomo co będzie. Na filmie było bez ciśnienia, pod kontrolą, nie trzeba było butować wyciągając auto z mazi.
Tak sobie myślę że w jedynych 258 zł "ożenić" tyle funkcji to całkiem nieźle!!!
A ja się zastanawiałem nad nabyciem takiego dywanika/wycieraczki z ciastoramy, popularnie spotykanego w sklepach itp. Taka gruba guma z dziurkami...
http://twojdom-sklep.pl/wp-content/uplo ... mowana.jpg o takie toto i sobie uciąć dwa paski odpowiedniej długości i szerokości i ładnie zwinąć i na pakę...
http://twojdom-sklep.pl/wp-content/uplo ... mowana.jpg o takie toto i sobie uciąć dwa paski odpowiedniej długości i szerokości i ładnie zwinąć i na pakę...
Nie glupie moze byc. Mozna dociac na odpowiednia szerokosc.
Nom tylko w ciasto ramie mieli to jak wykładzinę na takiej jebitnej szpuli... tak myślałem takie paski 30X150cm tylko bym musiał obaczyć jak toto się zwinie...
Ale powinno może dać przyczepność w błocie i piachu... przynajmniej jej namiastkę
Ale powinno może dać przyczepność w błocie i piachu... przynajmniej jej namiastkę

Ludziska, ależ Wy musicie mieć pojemne bagażniki na te gadżety.
Patrol W-160 dwa fotele z przodu, za fotelem pasażera butla 90l wzdłuż i nic więcej 
Dzisiaj pojechałem po nową kanapę... Panowie powiedzieli że nie mam szans tego wsadzić do tego samochód może pół wejdzie reszta będzie wystawać...
Miny gości bezcenne jak zamknąłem bagażnik

Dzisiaj pojechałem po nową kanapę... Panowie powiedzieli że nie mam szans tego wsadzić do tego samochód może pół wejdzie reszta będzie wystawać...
Miny gości bezcenne jak zamknąłem bagażnik

A potem taki miłośnik jazdy terenowej zarąbany błotem po pachy mający na wyposażeniu magiczne podkłady zmierza po jakiegoś rolnika i modli się żeby mu traktor odpalił
. Przeważnie jest to w nocy

A z reguly jest to w zimie, rolnicy maja pospuszczana wode w chlodnicy i wjete akumulatory.Do tego w weekend sa czesto niedysponowani.
Przerabialem to.

Przerabialem to.
A te plasticzne podkładki to akurat nie są głupie wcale. Pod osobówkę na rybach robią. Nie tak łatwo je zniszczyć, a jak się gdzieś wkręcą to nic nie popsują a i pociąć nie szkoda...
Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
Ostatnio u nas w jednej biedronce przecenili te maty z 70 na 10 zł/sztukę
i wcale nie było to ostatnie 2 sztuki, tylko dobre 10-12 kompletów - sam się na jeden załapałem, bo stwierdziłem, że za tyle to może warto spróbować
jak na razie się nie przydały, ale wożę w bagażniku - do plaskacza ważącego ~1400 kg powinny wystarczyć w razie lekkiej wtopy w sniegu.