Śpiwór, butla, etc.

Czyli wszystko to co każdy jeżdzący w terenie posiadac powinien...

Moderator: Marcin-Kraków

wieprzowina

Post autor: wieprzowina » śr sie 10, 2005 8:00 am

racja… :( :( Przeszedłem w starych dobrych czasach góry krymskie z ukraińcem Saszą – plecaki uszyte z worków po ziemniakach i aluminiowych rurek, zamiast camping gas’a - kociołek i ognicho, śpiwory polsportu … ale było super. :)2 Wyjazd w Bieszczady ? – 5 minut pakowania – chińska dwójka, koc – reszte się na miejscu wymyśli…
teraz forma przerasta treść…
Widziałem to np. na kozackich. - Off-roudowy pokaz mody. Samochody upchane paciorkami, koniecznie z napisami – a to Fiskars, a to Peltz, Peli… na najmniejszej zawleczce grawerowane „designed for prawdziwy maczo i jebaka”… ludziska już się nie cieszą prawdziwymi klimatami. Marketingowcy i inne spece od ładowania gówna do głowy zaszczepili przekonanie że wyjazd np. nie w kurtce Bergsona to ch…y wyjazd
echh :)21 :)21

Awatar użytkownika
Bartas
Kontaktowanie:

Post autor: Bartas » śr sie 10, 2005 12:20 pm

wieprzowina pisze:racja… :( :( Przeszedłem w starych dobrych czasach góry krymskie z ukraińcem Saszą – plecaki uszyte z worków po ziemniakach i aluminiowych rurek, zamiast camping gas’a - kociołek i ognicho, śpiwory polsportu … ale było super. :)2 Wyjazd w Bieszczady ? – 5 minut pakowania – chińska dwójka, koc – reszte się na miejscu wymyśli…
teraz forma przerasta treść…
Widziałem to np. na kozackich. - Off-roudowy pokaz mody. Samochody upchane paciorkami, koniecznie z napisami – a to Fiskars, a to Peltz, Peli… na najmniejszej zawleczce grawerowane „designed for prawdziwy maczo i jebaka”… ludziska już się nie cieszą prawdziwymi klimatami. Marketingowcy i inne spece od ładowania gówna do głowy zaszczepili przekonanie że wyjazd np. nie w kurtce Bergsona to ch…y wyjazd
echh :)21 :)21
myślę że dużo w tym prawdy, acz kolwiek pewien postęp techniczny następuje i szpej turystyczny się zmienia tzn. zaczyna być bardziej praktyczniejszy, lżejszy, mniejszy a więc bardziej komfortowy. Mnie też wku.. że ludziska się śmieją jak 'kasprowego" zakładam na plecy, ale to mam w tyłku i jak już przechodziłem na polary i inny szpej to tylko wyłącznie z praktycznego punktu widzenia oraz od biwaków stawy zaczeły trzeszczeć a więc zacząłem też inaczej patrzeć, a marka dla mnie szybko się weryfikuje :)21 .
VOLVO TGB 11 + GE300 Спец + Honda XR400R

wojtek_pl
Kontaktowanie:

Post autor: wojtek_pl » śr sie 10, 2005 1:13 pm

A ja mam pytanie zbliżone w temacie: jaki śpiwór kupić do 200 zł ?
Na biwaki namiotowe w okresie wiosenno-letnio-jesiennym ?
Pozdrawiam
Wojtek
Są takie dni, kiedy nawet prosta czynność fizjologiczna może być niebezpieczna...

wieprzowina

Post autor: wieprzowina » śr sie 10, 2005 1:19 pm

Kupiłem taki właśnie kole 200 plnów. Takiej dość popularnej firmy słowackiej, albo czeskiej - jak wrócę do domu sprawdzę markę i napiszę. Robi już całkiem nieźle z 3 rok, choć na pewno do spania na śniegu się nie nadaje.

wieprzowina

Post autor: wieprzowina » śr sie 10, 2005 4:12 pm

Sprawdziłem - firma się zowie Trek Sport. Nie jest to mistrzostwo świata ale jest tani i przyzwoity

wojtek_pl
Kontaktowanie:

Post autor: wojtek_pl » śr sie 10, 2005 6:36 pm

Dzięki. Własnie o taki 'tani i przyzwoity' mi chodzi. :)
Pozdrawiam
Wojtek
Są takie dni, kiedy nawet prosta czynność fizjologiczna może być niebezpieczna...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wyposażenie”