No to widocznie ten model tak ma.Jedyna usterka po 4 latach to kabel idący od baterii do diod się obluzował
Mi po 5ięciu latach przestał łączyć przewód na wejściu do głowicy.
Jak rozebrałeś głowicę??bo patrzę i nie mogę znaleźć sposobu...
Moderator: Marcin-Kraków
No to widocznie ten model tak ma.Jedyna usterka po 4 latach to kabel idący od baterii do diod się obluzował
miałem tego Petzla, szału nie było...Paszczak pisze:ja od ładnych kilku lat (4) używam czegoś takiego
Model MYOLITE III Xenon.
cena obecnie coś ok 150zł. Była kiedyś w sklepiku zakładowym też.
Mimo podwójnego źródła światła nie jest ciężka ok 100g + 75g baterie. Jedyna usterka po 4 latach to kabel idący od baterii do diod się obluzował więc został wymieniony na kabel od ..... klawiaturywygląda bardziej fachowo
bo jest w szarym kolorze i troszkę grubszy
![]()
Kupując teraz czołówkę wybrał bym jednak taką z samymi diodami, rzadko korzystam z tego górnego światła, przydaje się jedynie do szukania pieczątek które są gdzieś dalej a łazić się nie chce
Czołówka oddana na gwarancji - w nieco niższej temperaturze zewnetrznej wyłączała się po kilku sekundach.harakiri pisze:Używałem Petzl Myolite 3 - guma rozciągnęła się co prawda po latach. Równolegle Tikka - ta się zepsuła po gwarancji. Tikkinę z kolei zgubiłem bo maleńka. Teraz testuję McKinleya takiego - http://esklep.intersport.pl/pl/product/ ... -75-194771 cztery tryby : 100%, 50%, bliskie pole i miganie. To 100% daje naprawdę mocno. Jeśli będą problemy dam znać
A możesz rozwinąć tę myśl ? Ja używam od dawna różnych petzli i ngdy mnie nie zawiodły .cubek pisze:czołówka petzla jest do dupy. Za tyle kasy zdawało by sie kupować jakość, jakoś-ci chyba nie poszło.
to tak na marginesie. jako użytkownik tego badziewia. aha, ostatnia to tikka +
na szczęście nie mam dużo karabinów tego producenta, więc ... moje szczęście chyba.
Porażka
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości