co jest dobre do holowania (a nie jest liną z hipermarketu)
Moderator: Marcin-Kraków
co jest dobre do holowania (a nie jest liną z hipermarketu)
czy do dłuższego holowania (nie do wyrywania z błota) nadaje się kinetyk?
albo inaczej - mam przeniesioną z osobówki linkę holowniczą (ma o tyle fajny patent, że wszczepione gumki nie pozwalają na szorowanie luźną liną po drodze) ale o wytrzymałości 1,5 t co nie pasuje autku o masie 1,8 t (a DMC 2,6 t)
i teraz pytanie co kupić żeby było dobre do holowania po drogach (jak przyda się w terenie to tym lepiej)
kinetyk? (żeby nie szarpało i nie szorowało)
taśma ?
albo inaczej - mam przeniesioną z osobówki linkę holowniczą (ma o tyle fajny patent, że wszczepione gumki nie pozwalają na szorowanie luźną liną po drodze) ale o wytrzymałości 1,5 t co nie pasuje autku o masie 1,8 t (a DMC 2,6 t)
i teraz pytanie co kupić żeby było dobre do holowania po drogach (jak przyda się w terenie to tym lepiej)
kinetyk? (żeby nie szarpało i nie szorowało)
taśma ?
- Paweł Cybulski
-
Re: co jest dobre do holowania (a nie jest liną z hipermark
uwazam osobiscie, ze:gkozi pisze:czy do dłuższego holowania (nie do wyrywania z błota) nadaje się kinetyk?
1.kinetyk nie nadaje sie
2. po holowaniu kolegi z ustrzyk dolnych na prage poludnie, nadaje sie lina zakupiona w supermarkecie za okolo 20 zl z czerwona wstazka. ale wstazka ma byc posrodku.

pozdrawiam,
YJ 4.0
YJ 4.0
widze ze ta zoolta jes popularna
moja jest popularnej w markietach firmy ToYa 
polecam ja..
Ma solidnie wygladajace haki no i jest wytrzymala...
uzywalem ja w sumie 3 razy..raz wyciagalem Volksvagena LT maxi.. ktory wazyl napewno wiecej niz 3 tony.. no i choinke sie wyrwalo raz z korzeniami
lecz niestety musialem ją uciąc....nozem przy 3 razie 

polecam ja..

Ma solidnie wygladajace haki no i jest wytrzymala...
uzywalem ja w sumie 3 razy..raz wyciagalem Volksvagena LT maxi.. ktory wazyl napewno wiecej niz 3 tony.. no i choinke sie wyrwalo raz z korzeniami

Jeep WK 4.7 v8
Wszyskto jest dobre co się nie urwie, 
myśmy urwali linę kinetyczną o sile zrywającej 15,5 tony, a było to jakem szarpał Gaza 66 moja toyką co to waży prawie 3 tony.
A taśma to jedynie do wyciągarki, gwałtowne szarpnięcie jest bardzo szkodliwe dla dyfra więc jak ktoś ma ochotę zmielić atak z talerzem lub go poddać próbie to niech se ciąga na stalówce lub taśmie.

myśmy urwali linę kinetyczną o sile zrywającej 15,5 tony, a było to jakem szarpał Gaza 66 moja toyką co to waży prawie 3 tony.
A taśma to jedynie do wyciągarki, gwałtowne szarpnięcie jest bardzo szkodliwe dla dyfra więc jak ktoś ma ochotę zmielić atak z talerzem lub go poddać próbie to niech se ciąga na stalówce lub taśmie.

TOYOTA&GAZ , to tak w sam raz.
Wszystko zalezy od umiejetnosci ciagnionego. Na kinetyku nie jedzie sie fajnie bo ciagle napreza i puszcza nawet na prostej drodze. To samo na tasmie idzie jak zloto. Pod warunkiem ze ciagniony kuma i nie popuszcza tasmy czyli hamuje kiedy trzeba. Jak nie kuma to oba auta sie szarpia. Generalnie jak ciagniony i ciagnacy kumaja czacze to sprawniej idzie na tasmie. Jak jeden z nich nie kuma to lagodniej jest na kinetyku, choc jak nie kuma ciagniony to mozna zrobic kuku albo w szkody popasc. Jest jeszcze aspekt wagi. Jak bym mial ciagnac duzo ciezsze auto niz suza jadac suza to wole na kinetyku na 100%. Jak bym jechal patrolem ciagnac suze to wole tasme. Stalowka jest slaba bo ma zero amortyzacji. Tanie cos tam cos tam z marketu nie daje rady i jest bez sensu.
To co piszę jest wyłącznie moim PRYWATNYM zdaniem i nie ma związku z niczym poza tym. Jasne?
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
- janusz k160
-