Air Jack - kto uzywal? Jakie opinie?
Moderator: Marcin-Kraków
Air Jack - kto uzywal? Jakie opinie?
Jak w temacie.
Teoretycznie wyglada to przyjemnie - latwo podlozyc pod auto, mozna wysoko podniesc, nie zapada sie w grunt, "samo" sie podnosi - wydaje sie wygodniejszy od hi-lifta, a przy tym sporo tanszy.
Ale jakos nie widzialem zeby byl w powszechnym uzyciu, na forum o tym ani slowa, wiec jak to jest?
Warto sie tym zainteresowac?
pozdrawiam
piotr
=================
Gdyby ktos nie wiedzial o co mi chodzi to tutaj sa obrazki:
http://www.terenowiec.pl/index.php?view ... 0&gr_id=65
Teoretycznie wyglada to przyjemnie - latwo podlozyc pod auto, mozna wysoko podniesc, nie zapada sie w grunt, "samo" sie podnosi - wydaje sie wygodniejszy od hi-lifta, a przy tym sporo tanszy.
Ale jakos nie widzialem zeby byl w powszechnym uzyciu, na forum o tym ani slowa, wiec jak to jest?
Warto sie tym zainteresowac?
pozdrawiam
piotr
=================
Gdyby ktos nie wiedzial o co mi chodzi to tutaj sa obrazki:
http://www.terenowiec.pl/index.php?view ... 0&gr_id=65
- heniu w berecie
-
Re: Air Jack - kto uzywal? Jakie opinie?
nikt tego nie uzywa bo jest sporo drozszypezet pisze:, a przy tym sporo tanszy.

NIE mozna WYSOKO podnieść....pezet pisze:Jak w temacie.
(...) mozna wysoko podniesc, (...)
Mam, w terenie jeszcze nie używałem, na sucho w garażu ledwie wybiera skok tylnego koła na pełnym wzniosie...
Tym niemniej uważam, że może dużo pomóc, tym bardziej że - jak napisałeś - jest niedrogi, nieduży, łatwy i poręczny w użyciu

High-lifta nie zastąpi, w każdym razie nie Air-jack

JimnyJeans + 2" - jeździmy bez śladów 

Posiadam od 1,5 roku Air Jack w polskim wydaniu za 160 zł.
Uzywałem go sporo i jest bardzo dupny w terenie gzie jest bloto, śnieg i lud. Wyjeżdźa śliska się, ogólnie dużo roboty saperką aby stwożyć idealną wnękę. Poza tym super. Zwłaszcza na twardym i suchym. No i waga samego urządzenia maleńka w porównaniu do Hi-lifta. Aby jednak zmieniac kółka to trzeba zabezbieczyć się ponieważ, powoli ucieka powietrze z drobniutkich nieszczelności, lub z zabłoconego zaworu jednokierunkowego.
Uzywałem go sporo i jest bardzo dupny w terenie gzie jest bloto, śnieg i lud. Wyjeżdźa śliska się, ogólnie dużo roboty saperką aby stwożyć idealną wnękę. Poza tym super. Zwłaszcza na twardym i suchym. No i waga samego urządzenia maleńka w porównaniu do Hi-lifta. Aby jednak zmieniac kółka to trzeba zabezbieczyć się ponieważ, powoli ucieka powietrze z drobniutkich nieszczelności, lub z zabłoconego zaworu jednokierunkowego.
VOLVO TGB 11 + GE300 Спец + Honda XR400R
zu-tec i Bartas - wlasnie o takie odpowiedzi mi chodzilo.
Dzieki!
Bo tak kombinowalem, ze jesli "zamocowanie" takiego wora opiera sie tylko na tarciu o podloze i podwozie, to na sliskim moze takie cos wyjechac spod auta. A przy odkreconym kole to watpliwa przyjemnosc.
Jesli nie mozna podniesc auta tak,zeby kolo oderwalo sie od podloza, to tez dupa - bo czesto do tego potrzebny jest podnosnik.
Najlepiej to miec i to i to, ale zawsze to dodatkowy klonkier w aucie
pozdrawiam
piotr
Dzieki!
Bo tak kombinowalem, ze jesli "zamocowanie" takiego wora opiera sie tylko na tarciu o podloze i podwozie, to na sliskim moze takie cos wyjechac spod auta. A przy odkreconym kole to watpliwa przyjemnosc.
Jesli nie mozna podniesc auta tak,zeby kolo oderwalo sie od podloza, to tez dupa - bo czesto do tego potrzebny jest podnosnik.
Najlepiej to miec i to i to, ale zawsze to dodatkowy klonkier w aucie

pozdrawiam
piotr
Czy znajdą się jakieś pozytywne relacje?
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
Kup w końcu tą chińską wyciągarkę. W dobie lebiodek za tysiaka, wszelkie takie pierdoły kupisz sobie potem albo nie...
Rozumiem, że podcierało się dupę szkłem jak dostępne były tylko warny i ramseye, ale teraz winch z montażem to ze 3 baki paliwa są...

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Dobrze Ci idzie, namawiaj, namawiaj...
Co powiecie na podnoszenie butelkowcem za piastę?
Tylko na filmach się udaje?
Próbował ktoś tego w praktyce?
https://www.youtube.com/watch?v=Xz0hN05GyLQ
5 minuta 40 sekunda
Co powiecie na podnoszenie butelkowcem za piastę?
Tylko na filmach się udaje?
Próbował ktoś tego w praktyce?
https://www.youtube.com/watch?v=Xz0hN05GyLQ
5 minuta 40 sekunda
Ostatnio zmieniony sob wrz 13, 2014 8:37 pm przez jradek, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie muszę. Sam przeszedłem tą drogę. Miałem tirfor, mam kinetyka, łaziłem po pomoc i inne takie. Bo po co mi winch
Albo kupisz od razu, albo wydasz najpierw zylion na zapychacze bagażnika i również kupisz wincha...

tel. 504126172
tel. 504126172
Wiesz co Kabal! Sam jestem z Wrocławia, spędziłem tam pierwsze 24 lata życia. Jak wpadnę do rodziców to Cię odwiedzę i podgadamy, jeżeli oczywiście będziesz mógł i miał ochotę.
-
-
Re:
zaebisty pomysł , tylko zawór mieć do dymania a drugi do próżniklucz13 pisze:Nie zły pomysłwupasek pisze:poza tym pozostaje kwestia jak go wsunac pod auto wklejone na maksa w bloto albo w wodzie![]()
no chyba zeby byl na stale zamontowany pod spodem

kupuję ten patent

Ten kto wolny nad swym losem nie płacze
Lepsze Polskie gówno w polu,niźli fiołki w Neapolu
Lepsze Polskie gówno w polu,niźli fiołki w Neapolu
Spoko, zapraszam;)jradek pisze:Wiesz co Kabal! Sam jestem z Wrocławia, spędziłem tam pierwsze 24 lata życia. Jak wpadnę do rodziców to Cię odwiedzę i podgadamy, jeżeli oczywiście będziesz mógł i miał ochotę.
tel. 504126172
tel. 504126172
Próbowaliśmy wyciągnąć disco - na 4 auta wszystkie miały nieszczelności na wydechu i nie daliśmy rady napompować.
Wyciągnęliśmy w końcu za pomocą dwóch hi-liftów (podnieślimy tył, żeby odessała się z błota) i dwóch wyciągarek (zaczęły robić jak disco się odessało).
Pomogłem?

Wyciągnęliśmy w końcu za pomocą dwóch hi-liftów (podnieślimy tył, żeby odessała się z błota) i dwóch wyciągarek (zaczęły robić jak disco się odessało).
Pomogłem?

- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
jak by kompresor był na stanie to byśmy napompowali
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
Re:
160 zł to dobra cena , gdzie tego szukać?Bartas pisze: ↑czw kwie 14, 2005 9:39 amPosiadam od 1,5 roku Air Jack w polskim wydaniu za 160 zł.
był patrol - był kojot ... teraz juz tylko emerytura...