Jaki antyradar polecacie?
Moderator: Marcin-Kraków
Jaki antyradar polecacie?
nadeszla decyzja o zakupie, ale nie mam pojecia, ktore modele (firmy) sprawdzaja sie najlepiej.
Na Allegro dominuja Whistler i Cobra.
Cena - do 300zl.
Przykladowe typy:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68830763
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68113460
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68994512
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68673434
Macie jakies sugestie?
Z gory za nie dziekuje!
Na Allegro dominuja Whistler i Cobra.
Cena - do 300zl.
Przykladowe typy:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68830763
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68113460
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68994512
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68673434
Macie jakies sugestie?
Z gory za nie dziekuje!
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
Kupuj CB i juz. Zadnego innego G. Jak chcesz antyradar to moge ci pozyczyc na probe. U mnie lezy i nie uzywam go. Mam CB i to wystarcza az nadto i znacznie pewniejsze. Pozatym kontakt z kolegami w lesie bedzie mial, a nie bedziemy na Ciebie krzyczec przez okno

Y60 +4'' 34'' SS LTB -> Y61 +2'' 35'' KL-71
- w trakcie motania

OK, CB tez by sie przydalo, ale
- po pierwsze - nie moge robic instalacji (auto sluzbowe),
- po drugie - CB jest dobre na trasie i pod warunkiem ze ktos akurat zauwazyl radar, ma CB i da znac.
A ja najczesciej jezdze w miescie - Krakow, Warszawa i Slask - gdzie jest sporo radarow, a o nich nikt nie informuje przez CB.
- po trzecie - na dalszych trasach jezdze czesto w nocy, kiedy ruch jest maly a Tiry stoja na parkingach,
- po czwarte - nikt mnie nie ostrzeze przed cywilnym "spiochem" jadacym za mna z radarem i kamera,
- no i po ostatnie - jechalem autem z CB (jako pasazer) - i minelismy patrol z suszarka, a nikt o nim nie dal sygnalu. A droga krajowa, duzy ruch i w srodku dnia.
Dlatego wole antyradar.
- po drugie - CB jest dobre na trasie i pod warunkiem ze ktos akurat zauwazyl radar, ma CB i da znac.
A ja najczesciej jezdze w miescie - Krakow, Warszawa i Slask - gdzie jest sporo radarow, a o nich nikt nie informuje przez CB.
- po trzecie - na dalszych trasach jezdze czesto w nocy, kiedy ruch jest maly a Tiry stoja na parkingach,
- po czwarte - nikt mnie nie ostrzeze przed cywilnym "spiochem" jadacym za mna z radarem i kamera,
- no i po ostatnie - jechalem autem z CB (jako pasazer) - i minelismy patrol z suszarka, a nikt o nim nie dal sygnalu. A droga krajowa, duzy ruch i w srodku dnia.
Dlatego wole antyradar.
- Miskiller
-
antena na magnes i zasilanie z zapalniczki...pezet pisze:OK, CB tez by sie przydalo, ale
musisz pytac jak mijasz tira- po drugie - CB jest dobre na trasie i pod warunkiem ze ktos akurat zauwazyl radar, ma CB i da znac.
zawsze trafi sie jakis tirA ja najczesciej jezdze w miescie - Krakow, Warszawa i Slask - gdzie jest sporo radarow, a o nich nikt nie informuje przez CB.
Dlatego wole antyradar.
4-ta REAKTYWACJA.Zrobie sobie PTO do Quada...a co ? umiem..
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
Niestety dobry zwyczaj zanika - u nas malo kto mruga, tak jakby ludzie sie cieszyli, ze kogos namierzaCLIMBER pisze:jak dla mnie najbardziej sprawdzony antyradar to jadacy z przeciwka kierowcy migajacy swiatłami, przynajmniej na podkarpaciu taki zabieg ma 100% skutecznosc

Ja mrugam zawsze, ale rzadko kto podziekuje - tez dziwne...
Misiek Bielsko pisze:Niestety dobry zwyczaj zanika - u nas malo kto mruga, tak jakby ludzie sie cieszyli, ze kogos namierzaCLIMBER pisze:jak dla mnie najbardziej sprawdzony antyradar to jadacy z przeciwka kierowcy migajacy swiatłami, przynajmniej na podkarpaciu taki zabieg ma 100% skutecznosc![]()
Ja mrugam zawsze, ale rzadko kto podziekuje - tez dziwne...
dziwne ja zawsze mrugam i na 10 samochodów 6-7 zawsze podziekuje a zdarzało mi sie ze jak stał patrol to kilka aut pod rzad migało
WARMIŃSKO-MAZURSKA GRUPA OFF ROAD
antena na magnes, radio z zapalniczki i po problemie, tak samo jak antyradarpezet pisze:OK, CB tez by sie przydalo, ale
antyradar też nie zawsze zadziała, nie na wszystkie pistolety, ale przez to ze daje mnóstwo fałszywych alarmów dosc często sie go ignoruje. Poza tym za działający antyradar jest kara, a za cb nie- po drugie - CB jest dobre na trasie i pod warunkiem ze ktos akurat zauwazyl radar, ma CB i da znac.

po godzinie jazdy z antyradarem po miescie wyłączysz go, on sie wzbudza przy przejeżdzaniu obok każdych drzwi z czujką do ich automatycznego otwierania, zajoba idzie dostaćA ja najczesciej jezdze w miescie - Krakow, Warszawa i Slask - gdzie jest sporo radarow, a o nich nikt nie informuje przez CB.
tiry działają całą dobę, a przerwe mają w ciągu dnia- po trzecie - na dalszych trasach jezdze czesto w nocy, kiedy ruch jest maly a Tiry stoja na parkingach,

po pierwsze, jak go zauważą to jak najbardziej tak (vide jasnoniebieskie mondeo koło piotrkowa w ub. tygodniu) a na wideoradar antyradar raczej srednio zadziała, tam chyba ciut inaczej jest dokonywany pomiar prędkości- po czwarte - nikt mnie nie ostrzeze przed cywilnym "spiochem" jadacym za mna z radarem i kamera,
ale o siedmiu innych powiedzieli- no i po ostatnie - jechalem autem z CB (jako pasazer) - i minelismy patrol z suszarka, a nikt o nim nie dal sygnalu. A droga krajowa, duzy ruch i w srodku dnia.

e tamDlatego wole antyradar.

Krzysiek
Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...
mozna miec i sprzedawać, nie mozna używaćwupasek pisze:o ile dobrze pamietam nawet przewozenie w aucioe nie podlaczonego antyradaru jest karaneKrecik pisze:[...] Poza tym za działający antyradar jest kara, a za cb nie[...]
a juz raz byłem swiadkiem jak pan policjant rozebrał koledze pół samochodu, notabene słusznie... zauważyli diodki od antyradaru jadąc za nami
Krzysiek
czy leżący na tylnej kanapie jeszcze ciepły, rzucony tam po ekspresowym demontażu tuż przed kontrolą to jeszcze działający czy juz nie... hehCLIMBER pisze:wupasek pisze:o ile dobrze pamietam nawet przewozenie w aucioe nie podlaczonego antyradaru jest karaneKrecik pisze:[...] Poza tym za działający antyradar jest kara, a za cb nie[...]
nie masz racjii antyradar musi byc " gotowy do uzycia" czyli właczony

Krzysiek
- luceklucky
-
- Kontaktowanie:
A stara metoda z mruganiem światłami chyba też niebawem odejdzie w niepamięc - słyszałem że "misie" potrałą za to zabrać dowód rejestracyjny od "niesprawnego" autka - bo przecież nikt nie mrugał a swiatełka "same się włączyły chyba" więc maszyna niesprawna panie kierowco..... więc wszystko przemawia za CB
Odpowiadajac zbiorowo:
-> Wpisujac w wyszukiwanie "antyradar" nie pojawil sie zaden watek na ten temat - tylko jako slowo wplecione w dyskusje na inny temat - stad nowy watek
-> Kto chce niech sobie kasztani - nawet z kasztana jakis wniosek da sie wysnuc
-> miganie swiatlami to chwalebna rzecz i sam to robie, ale mnie tez zdarzylo sie minac radar i zwyczajnie zapomniec mrugnac
-> stare kamery w cywilnych radiowozach pokazywaly predkosc radiowozu. Nowe modele maja radar i jak ma inna predkosc niz scigany to wylicza rzeczywista predkosc sciganego - dlatego antyradar powinien dzialac rowniez do tylu
-> zaopatrze sie w plyte ich troje - a moze w cala dyskografie - i pozawieszam gdzie tylko sie da
-> CB tez chce kupic, ale bardziej pod katem komunikacji w terenie - to planowalem w drugiej kolejnosci, na przyszly sezon
-> nie mowie nic o wyzszosci X nad Y - bo zadnego z nich nie uzywalem -> stad ten watek
A poniewaz marcin mi pozyczy antyradar to sam sprawdze czy faktycznie jest przydatny czy bez sensu.
-> Wpisujac w wyszukiwanie "antyradar" nie pojawil sie zaden watek na ten temat - tylko jako slowo wplecione w dyskusje na inny temat - stad nowy watek
-> Kto chce niech sobie kasztani - nawet z kasztana jakis wniosek da sie wysnuc
-> miganie swiatlami to chwalebna rzecz i sam to robie, ale mnie tez zdarzylo sie minac radar i zwyczajnie zapomniec mrugnac
-> stare kamery w cywilnych radiowozach pokazywaly predkosc radiowozu. Nowe modele maja radar i jak ma inna predkosc niz scigany to wylicza rzeczywista predkosc sciganego - dlatego antyradar powinien dzialac rowniez do tylu
-> zaopatrze sie w plyte ich troje - a moze w cala dyskografie - i pozawieszam gdzie tylko sie da
-> CB tez chce kupic, ale bardziej pod katem komunikacji w terenie - to planowalem w drugiej kolejnosci, na przyszly sezon
-> nie mowie nic o wyzszosci X nad Y - bo zadnego z nich nie uzywalem -> stad ten watek
A poniewaz marcin mi pozyczy antyradar to sam sprawdze czy faktycznie jest przydatny czy bez sensu.
Ostatnio zmieniony sob paź 22, 2005 11:27 pm przez pezet, łącznie zmieniany 1 raz.
no ale do tego sa potrzebne dwa (co najmniej) patrole w nieduzej odleglosci a to nadal rzadkosc u nas (choc moim zdaniem nieslusznie.. moze w koncu nauczylibysmy sie jezdzic zgodnei z przepisamiluceklucky pisze:A stara metoda z mruganiem światłami chyba też niebawem odejdzie w niepamięc - słyszałem że "misie" potrałą za to zabrać dowód rejestracyjny od "niesprawnego" autka - bo przecież nikt nie mrugał a swiatełka "same się włączyły chyba" więc maszyna niesprawna panie kierowco..... więc wszystko przemawia za CB

Mam Cobrę i robi wspaniale (czasami za czuły)a urtowało to mi dupę ładnych dziesią razy (czechy austria chorwacja rumunia) tam radyjko CB nic nie da chyba ża radyjko ojca dyrektora ma Cię w swojej opiece ale nie jestem pewien czy uwieżą 

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
o, to tez argument - bo jezdze czasem do Austrii i na wakacje do Chorwacji - a tam nie wystarcza firmowe gadzety na oblaskawienie policjantaklucz13 pisze:Mam Cobrę i robi wspaniale (czasami za czuły)a urtowało to mi dupę ładnych dziesią razy (czechy austria chorwacja rumunia) tam radyjko CB nic nie da chyba ża radyjko ojca dyrektora ma Cię w swojej opiece ale nie jestem pewien czy uwieżą