Jaki antyradar polecacie?

Czyli wszystko to co każdy jeżdzący w terenie posiadac powinien...

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
pezet

Jaki antyradar polecacie?

Post autor: pezet » sob paź 22, 2005 6:23 pm

nadeszla decyzja o zakupie, ale nie mam pojecia, ktore modele (firmy) sprawdzaja sie najlepiej.

Na Allegro dominuja Whistler i Cobra.

Cena - do 300zl.

Przykladowe typy:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68830763
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68113460
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68994512
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68673434

Macie jakies sugestie?

Z gory za nie dziekuje!
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...

Awatar użytkownika
Krecik

Post autor: Krecik » sob paź 22, 2005 6:26 pm

Owszem, kup cb radio
Krzysiek

Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...

Awatar użytkownika
Miskiller

Post autor: Miskiller » sob paź 22, 2005 6:29 pm

CB to najbardziej skuteczny antyradar...
4-ta REAKTYWACJA.Zrobie sobie PTO do Quada...a co ? umiem..

Awatar użytkownika
Marcin-Kraków

Kontaktowanie:

Post autor: Marcin-Kraków » sob paź 22, 2005 6:33 pm

Kupuj CB i juz. Zadnego innego G. Jak chcesz antyradar to moge ci pozyczyc na probe. U mnie lezy i nie uzywam go. Mam CB i to wystarcza az nadto i znacznie pewniejsze. Pozatym kontakt z kolegami w lesie bedzie mial, a nie bedziemy na Ciebie krzyczec przez okno :wink: :lol:
Y60 +4'' 34'' SS LTB -> Y61 +2'' 35'' KL-71 :)21 - w trakcie motania

Awatar użytkownika
pezet

Post autor: pezet » sob paź 22, 2005 6:44 pm

OK, CB tez by sie przydalo, ale
- po pierwsze - nie moge robic instalacji (auto sluzbowe),
- po drugie - CB jest dobre na trasie i pod warunkiem ze ktos akurat zauwazyl radar, ma CB i da znac.
A ja najczesciej jezdze w miescie - Krakow, Warszawa i Slask - gdzie jest sporo radarow, a o nich nikt nie informuje przez CB.
- po trzecie - na dalszych trasach jezdze czesto w nocy, kiedy ruch jest maly a Tiry stoja na parkingach,
- po czwarte - nikt mnie nie ostrzeze przed cywilnym "spiochem" jadacym za mna z radarem i kamera,
- no i po ostatnie - jechalem autem z CB (jako pasazer) - i minelismy patrol z suszarka, a nikt o nim nie dal sygnalu. A droga krajowa, duzy ruch i w srodku dnia.

Dlatego wole antyradar.

Awatar użytkownika
pezet

Post autor: pezet » sob paź 22, 2005 6:45 pm

@Marcin - jak jedziesz gdzies jutro to daj znac na pw - podjade i chetnie pozycze na probe :)

A w terenie, w kolumnie, ustawiam sie w srodku, wiedzac ze pierwszy i ostatni ma CB.
I nie zgine :)

Awatar użytkownika
Miskiller

Post autor: Miskiller » sob paź 22, 2005 6:51 pm

pezet pisze:OK, CB tez by sie przydalo, ale
antena na magnes i zasilanie z zapalniczki...
- po drugie - CB jest dobre na trasie i pod warunkiem ze ktos akurat zauwazyl radar, ma CB i da znac.
musisz pytac jak mijasz tira
A ja najczesciej jezdze w miescie - Krakow, Warszawa i Slask - gdzie jest sporo radarow, a o nich nikt nie informuje przez CB.
- po trzecie - na dalszych trasach jezdze czesto w nocy, kiedy ruch jest maly a Tiry stoja na parkingach,
zawsze trafi sie jakis tir
- po czwarte - nikt mnie nie ostrzeze przed cywilnym "spiochem" jadacym za mna z radarem i kamera,
- no i po ostatnie - jechalem autem z CB (jako pasazer) - i minelismy patrol z suszarka, a nikt o nim nie dal sygnalu. A droga krajowa, duzy ruch i w srodku dnia.

Dlatego wole antyradar.
4-ta REAKTYWACJA.Zrobie sobie PTO do Quada...a co ? umiem..

Awatar użytkownika
Przemekslaw

Kontaktowanie:

Post autor: Przemekslaw » sob paź 22, 2005 7:50 pm

Marudzicie (kasztanicie) :wink: ...powiedzcie koledze firme i juz...ja słyszałem że te z techmarketu sa dobre...ale kto wie wszedzie piją :wink: :wink:
XJ 2.1 TD :)21

MudMasters 4x4
Przygoda 4x4

Awatar użytkownika
CLIMBER

Post autor: CLIMBER » sob paź 22, 2005 7:51 pm

jak dla mnie najbardziej sprawdzony antyradar to jadacy z przeciwka kierowcy migajacy swiatłami, przynajmniej na podkarpaciu taki zabieg ma 100% skutecznosc
WARMIŃSKO-MAZURSKA GRUPA OFF ROAD

Awatar użytkownika
Przemekslaw

Kontaktowanie:

Post autor: Przemekslaw » sob paź 22, 2005 7:57 pm

Popieram...wiem bo jestem z podkarpacia :wink: :lol: :lol:
XJ 2.1 TD :)21

MudMasters 4x4
Przygoda 4x4

Awatar użytkownika
wupasek

Kontaktowanie:

Post autor: wupasek » sob paź 22, 2005 8:02 pm

plyta na lusterku.. 100% skutecznosci
najlepiej ichtroje :)21

[ponad piec postow na temat bylo wiec mozna kasztanic :wink: ]
Obrazek

Awatar użytkownika
Misiek Bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: Misiek Bielsko » sob paź 22, 2005 8:10 pm

CLIMBER pisze:jak dla mnie najbardziej sprawdzony antyradar to jadacy z przeciwka kierowcy migajacy swiatłami, przynajmniej na podkarpaciu taki zabieg ma 100% skutecznosc
Niestety dobry zwyczaj zanika - u nas malo kto mruga, tak jakby ludzie sie cieszyli, ze kogos namierza :)3
Ja mrugam zawsze, ale rzadko kto podziekuje - tez dziwne...

Awatar użytkownika
CLIMBER

Post autor: CLIMBER » sob paź 22, 2005 8:18 pm

Misiek Bielsko pisze:
CLIMBER pisze:jak dla mnie najbardziej sprawdzony antyradar to jadacy z przeciwka kierowcy migajacy swiatłami, przynajmniej na podkarpaciu taki zabieg ma 100% skutecznosc
Niestety dobry zwyczaj zanika - u nas malo kto mruga, tak jakby ludzie sie cieszyli, ze kogos namierza :)3
Ja mrugam zawsze, ale rzadko kto podziekuje - tez dziwne...

dziwne ja zawsze mrugam i na 10 samochodów 6-7 zawsze podziekuje a zdarzało mi sie ze jak stał patrol to kilka aut pod rzad migało

Awatar użytkownika
Krecik

Post autor: Krecik » sob paź 22, 2005 8:19 pm

pezet pisze:OK, CB tez by sie przydalo, ale
antena na magnes, radio z zapalniczki i po problemie, tak samo jak antyradar
antyradar też nie zawsze zadziała, nie na wszystkie pistolety, ale przez to ze daje mnóstwo fałszywych alarmów dosc często sie go ignoruje. Poza tym za działający antyradar jest kara, a za cb nie ;) poza tym nie czekaj az ktos powie tylko sam pytaj, na ogół odpowiadają, troche kilometrów z cb zrobiłem, to naprawde działa, w miastach też
po godzinie jazdy z antyradarem po miescie wyłączysz go, on sie wzbudza przy przejeżdzaniu obok każdych drzwi z czujką do ich automatycznego otwierania, zajoba idzie dostać
tiry działają całą dobę, a przerwe mają w ciągu dnia ;)
po pierwsze, jak go zauważą to jak najbardziej tak (vide jasnoniebieskie mondeo koło piotrkowa w ub. tygodniu) a na wideoradar antyradar raczej srednio zadziała, tam chyba ciut inaczej jest dokonywany pomiar prędkości
ale o siedmiu innych powiedzieli :)
Dlatego wole antyradar.
e tam ;) pojeździsz z antyradarem i też kupisz cbradio
Krzysiek

Awatar użytkownika
wupasek

Kontaktowanie:

Post autor: wupasek » sob paź 22, 2005 8:26 pm

Krecik pisze:[...] Poza tym za działający antyradar jest kara, a za cb nie ;) [...]
o ile dobrze pamietam nawet przewozenie w aucioe nie podlaczonego antyradaru jest karane :roll:
Obrazek

Awatar użytkownika
Krecik

Post autor: Krecik » sob paź 22, 2005 8:28 pm

wupasek pisze:
Krecik pisze:[...] Poza tym za działający antyradar jest kara, a za cb nie ;) [...]
o ile dobrze pamietam nawet przewozenie w aucioe nie podlaczonego antyradaru jest karane :roll:
mozna miec i sprzedawać, nie mozna używać

a juz raz byłem swiadkiem jak pan policjant rozebrał koledze pół samochodu, notabene słusznie... zauważyli diodki od antyradaru jadąc za nami
Krzysiek

Awatar użytkownika
CLIMBER

Post autor: CLIMBER » sob paź 22, 2005 8:39 pm

wupasek pisze:

nie masz racjii antyradar musi byc " gotowy do uzycia" czyli właczony

Awatar użytkownika
Krecik

Post autor: Krecik » sob paź 22, 2005 8:44 pm

CLIMBER pisze:
wupasek pisze:

nie masz racjii antyradar musi byc " gotowy do uzycia" czyli właczony
czy leżący na tylnej kanapie jeszcze ciepły, rzucony tam po ekspresowym demontażu tuż przed kontrolą to jeszcze działający czy juz nie... heh ;)
Krzysiek

Awatar użytkownika
wupasek

Kontaktowanie:

Post autor: wupasek » sob paź 22, 2005 8:46 pm

CLIMBER pisze:nie masz racjii antyradar musi byc " gotowy do uzycia" czyli właczony
swego czasu widzialem jak goscia czochrali bo zobaczyli ze ma antyradar w schowku.. a on potem pospiesznei chcial po kryjomu go przeniesc do bagaznika :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
CLIMBER

Post autor: CLIMBER » sob paź 22, 2005 9:06 pm

na 100% zeby cie za posiadanie antyradaru ukarali to musi on byc włączony, niepodłączony moze sobie lezec z schowku i moga cie cmoknąć nie powiem w co :)21

Awatar użytkownika
luceklucky

Kontaktowanie:

Post autor: luceklucky » sob paź 22, 2005 11:23 pm

A stara metoda z mruganiem światłami chyba też niebawem odejdzie w niepamięc - słyszałem że "misie" potrałą za to zabrać dowód rejestracyjny od "niesprawnego" autka - bo przecież nikt nie mrugał a swiatełka "same się włączyły chyba" więc maszyna niesprawna panie kierowco..... więc wszystko przemawia za CB
GG 4024655

www.lodz4x4.pl

Awatar użytkownika
pezet

Post autor: pezet » sob paź 22, 2005 11:26 pm

Odpowiadajac zbiorowo:

-> Wpisujac w wyszukiwanie "antyradar" nie pojawil sie zaden watek na ten temat - tylko jako slowo wplecione w dyskusje na inny temat - stad nowy watek
-> Kto chce niech sobie kasztani - nawet z kasztana jakis wniosek da sie wysnuc
-> miganie swiatlami to chwalebna rzecz i sam to robie, ale mnie tez zdarzylo sie minac radar i zwyczajnie zapomniec mrugnac
-> stare kamery w cywilnych radiowozach pokazywaly predkosc radiowozu. Nowe modele maja radar i jak ma inna predkosc niz scigany to wylicza rzeczywista predkosc sciganego - dlatego antyradar powinien dzialac rowniez do tylu
-> zaopatrze sie w plyte ich troje - a moze w cala dyskografie - i pozawieszam gdzie tylko sie da
-> CB tez chce kupic, ale bardziej pod katem komunikacji w terenie - to planowalem w drugiej kolejnosci, na przyszly sezon
-> nie mowie nic o wyzszosci X nad Y - bo zadnego z nich nie uzywalem -> stad ten watek

A poniewaz marcin mi pozyczy antyradar to sam sprawdze czy faktycznie jest przydatny czy bez sensu.
Ostatnio zmieniony sob paź 22, 2005 11:27 pm przez pezet, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
wupasek

Kontaktowanie:

Post autor: wupasek » sob paź 22, 2005 11:26 pm

luceklucky pisze:A stara metoda z mruganiem światłami chyba też niebawem odejdzie w niepamięc - słyszałem że "misie" potrałą za to zabrać dowód rejestracyjny od "niesprawnego" autka - bo przecież nikt nie mrugał a swiatełka "same się włączyły chyba" więc maszyna niesprawna panie kierowco..... więc wszystko przemawia za CB
no ale do tego sa potrzebne dwa (co najmniej) patrole w nieduzej odleglosci a to nadal rzadkosc u nas (choc moim zdaniem nieslusznie.. moze w koncu nauczylibysmy sie jezdzic zgodnei z przepisami :roll: )
Obrazek

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » sob paź 22, 2005 11:36 pm

Mam Cobrę i robi wspaniale (czasami za czuły)a urtowało to mi dupę ładnych dziesią razy (czechy austria chorwacja rumunia) tam radyjko CB nic nie da chyba ża radyjko ojca dyrektora ma Cię w swojej opiece ale nie jestem pewien czy uwieżą :)21
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
pezet

Post autor: pezet » sob paź 22, 2005 11:41 pm

klucz13 pisze:Mam Cobrę i robi wspaniale (czasami za czuły)a urtowało to mi dupę ładnych dziesią razy (czechy austria chorwacja rumunia) tam radyjko CB nic nie da chyba ża radyjko ojca dyrektora ma Cię w swojej opiece ale nie jestem pewien czy uwieżą :)21
o, to tez argument - bo jezdze czasem do Austrii i na wakacje do Chorwacji - a tam nie wystarcza firmowe gadzety na oblaskawienie policjanta :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wyposażenie”