Uchwyty uniwersalne
Moderator: Marcin-Kraków
Uchwyty uniwersalne
Witam
Chcialbym sobie w aucie przymocowac porzadnie niektre szpeje , tak zeby nie latalo po calym samochodzie , a zarazem pozwalalo na szybkie zalozenie i scagniecie szpeju. Fajnie szprzet wyglada jak sie go pod domem w autku mocuje paskami, srubami motylkowymi etc....a pozniej w terenie czy na jakims dalszym wyjezdzie po jednym uzyciu hi-lift wala sie na ziemi, lopata lata pod sufitem , a szekle chcia wybic przednia szybe.
znalazlem cos takiego
http://www.moli.pl/sklep4x4/items/item101.htm
Czy stosowaliscie moze takie uchwyty ? znacie moze jakies sklepy gdzie mozna cos takiego kupic w kilku rozmiarach.
MOze ma ktos jakis ciekawszy patent?
pozdrawiam Drako
Chcialbym sobie w aucie przymocowac porzadnie niektre szpeje , tak zeby nie latalo po calym samochodzie , a zarazem pozwalalo na szybkie zalozenie i scagniecie szpeju. Fajnie szprzet wyglada jak sie go pod domem w autku mocuje paskami, srubami motylkowymi etc....a pozniej w terenie czy na jakims dalszym wyjezdzie po jednym uzyciu hi-lift wala sie na ziemi, lopata lata pod sufitem , a szekle chcia wybic przednia szybe.
znalazlem cos takiego
http://www.moli.pl/sklep4x4/items/item101.htm
Czy stosowaliscie moze takie uchwyty ? znacie moze jakies sklepy gdzie mozna cos takiego kupic w kilku rozmiarach.
MOze ma ktos jakis ciekawszy patent?
pozdrawiam Drako
- Discotheque
-
Mam to dostepne w kazdym markecie budowlanym. Mocowanie do grabi.
Do zamocowania lekkich rzeczy i okraglych sa ok.
Ja mam tym na tylnej klapie zamocowana siekierke i trzyma sie niezle.
Ale do ciezszych przedmiotow dupa. Raczej rozejrzyj sie za sklepem jachtowym i kup takie gumy z uchwytami cos jak mocowanie przedniej maski w starszych Jeepach wranglerach.
Ale do ciezszych przedmiotow dupa. Raczej rozejrzyj sie za sklepem jachtowym i kup takie gumy z uchwytami cos jak mocowanie przedniej maski w starszych Jeepach wranglerach.
Forumowym oszołomom mówimy stanowcze NIE!
Musze popatrzec w marketach.Discotheque pisze:Mam to dostepne w kazdym markecie budowlanym. Mocowanie do grabi.
czemu akurat w sklepach zeglarskich ?
Mialem kiedys tak maske w willim zrobiona ( teraz mam porzadne i ladne

ale niezabardzo rozumie jak to sie moze przydac do mocowania szpeju? bo przeciez bedzie sie przesowal ? bo to tak nie trzyma.
w willim mialem takie gumy do mocowania lopaty ( gumy mocujace podnosnik w maluchach) - niestety jak sie ostrzej weszlo w zakret , lopata sie przesowala... [/list]
Mam tak samo tylko odwrotnie..Jerry pisze:To elementarne Watsonie...
Ja mam w burcie dwie porzadne sruby. Lift ma dziury...
Wkladasz na sruby i dokrecasz motylkami.

Przy pałąku na pace mam otwory z gwintem a hilifta przykręcam śrubami (dwie) z podkładką i motylkiem (zespawane razem, żeby tworzyły całość).
Jeszcze zrobię mocowanie na tirfor, ponieważ Kylon odgraża się ze będzie na Żelaznej sprawdzał bezpieczeństwo i mocowanie szpejów

Jak to mówią: z każdym dniem nieuchronnie wzrasta liczba osób, które mogą mnie pocałować w dupę
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
czesław&jarząbek pisze:a ja mam jednen gwint na górze w który wkrętam gałe trzymającą hi-lifta i podstawkę na dole

Na jedną śrubę zrobię tirfora bo się da, hilift u mnie skosem jest i stopa z dala od możliwości mocowania.
Jak to mówią: z każdym dniem nieuchronnie wzrasta liczba osób, które mogą mnie pocałować w dupę
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
No wlasnie to jest tak elementarne ze mialem nadzieje ze ktos wymyslil cos ciekawszego ( np. wlasnie taka klamra )Jerry pisze:To elementarne Watsonie...
.
mam zrobione tak jak wszyscyc wyzej napisali, ale nie do konca chwale ten patent ( glownie z lenistwa , nie chce mi sie tego odkrecac bo mam wizje ze trzeba to znwou ladnie zamocowac) w praktyce lezy na ziemi

- Discotheque
-
- Discotheque
-
-
- Kontaktowanie:
Na dodatek zabawki na 380V. 

WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
- romaniec tomasz