tasiemka
Moderator: Marcin-Kraków
tasiemka
Moje auto jest własciwie plaskaczem 4wd i cóż, trudno, ale postanowiłem sobie kpić taśmę w sklepiku Rajdy 4x4, bo teraz może się przydać, a linki z marketu to ....
Wybrałem słabszą taśmę (2t) ze słabszymi szeklami (3.25) - to co dostałem odebrało mi mowę - szekle jak kajdany i taśma jak Amazonka. Na zdjęciach nie wygladało to tak bojowo. Obejrzałem zaczepy w aucie i trochę się boję przypiąć tę tasiemkę.
Czy ktoś wie, ile może wytrzymać (statycznie) standardowy zaczep do holowania w osobowce, może jest na to jakaś norma?
Od razu dodam, że wiem, iż wyciąganie wklejonego auta za fabryczny zaczep to błąd, ale liczyłem, że taśma pomoże zimą.
Czy ktoś wyciągał plaskacza ze śniegu i coś wyrwał (filmik z ameryki widziałem)
Wybrałem słabszą taśmę (2t) ze słabszymi szeklami (3.25) - to co dostałem odebrało mi mowę - szekle jak kajdany i taśma jak Amazonka. Na zdjęciach nie wygladało to tak bojowo. Obejrzałem zaczepy w aucie i trochę się boję przypiąć tę tasiemkę.
Czy ktoś wie, ile może wytrzymać (statycznie) standardowy zaczep do holowania w osobowce, może jest na to jakaś norma?
Od razu dodam, że wiem, iż wyciąganie wklejonego auta za fabryczny zaczep to błąd, ale liczyłem, że taśma pomoże zimą.
Czy ktoś wyciągał plaskacza ze śniegu i coś wyrwał (filmik z ameryki widziałem)
- Wojtek
W sobotę wyciągałem Tyranem z zaspy Golfa za jego tylny zaczep na taśmie + szekla na jego zaczepie. Chciałem na kinetyku, ale nie wszedł na mój zaczep
Wyskoczył bez kłopotu, taśma wytrzymała
jego zaczep też
Mój łuk brwiowy nie - Miskiller może potwierdzić
Aha, Golfik był chyba (noc) II, no może stara III , jak to na zapadłej kieleckiej wsi

Mój łuk brwiowy nie - Miskiller może potwierdzić

Aha, Golfik był chyba (noc) II, no może stara III , jak to na zapadłej kieleckiej wsi

Generalnie: NISSAN
..jeszcze tylko parę wiosen, jeszcze parę przygód z losem..
..jeszcze tylko parę wiosen, jeszcze parę przygód z losem..
- Miskiller
-
taa... rane widzialem ale wygladala raczej na kontakt z tepo-krawedziastym narzedziem trzymanym w rece Twojej przesympatycznej drugiej polowy...Wojtek pisze:Mój łuk brwiowy nie - Miskiller może potwierdzić

4-ta REAKTYWACJA.Zrobie sobie PTO do Quada...a co ? umiem..
A Cherokee to ma ramę?Wojtek pisze:Nie kombinuj, tylko szukaj mniej fajnychmendelmax pisze: nie mam w jeepie żadnych fajnych zaczepów, wiec kombinuję,Moga być nawet bardzo niefajne, byle przy ramie.

Ostatnio zmieniony wt sty 24, 2006 10:00 pm przez alfik, łącznie zmieniany 1 raz.
a i tak zdarza sie go wyrwacMiskiller pisze:niema... i dlatego (ciezko nazwac go terenowym autem) hak musi byc mocowany do podluznicy... to taki element konstrukcyjny biegnacy przez cale auto przy samonosnej karoserii... taka niby rama zespolona trwale z nadwoziem...

Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).