tifor, co wy na to??
Moderator: Marcin-Kraków
tifor, co wy na to??
co powiecie o tym bo przymierzam sie do zakupu i wolal bym znac zdanie doswiadczonych
http://www.rajdy4x4.pl/gielda/index.php ... 6&ile_o=25
http://www.rajdy4x4.pl/gielda/index.php ... 6&ile_o=25
(Pa)Trol 3,3 D 

jesli go kupie to proba generalna bedzie na twoim rajdzie wiec moze przyda sie gwarancja
mam tez mozliwosc kupna wyciagarki elektrycznej ale z nia jest problem taki ze wyciaga ale fabrycznie ponoc niema opcji rozwijania silnikiem jest tylko reczne rozwijanie czyli wylaczasz blokade ciagniesz line zeby rozwinac
niby oki ale co w momecie jak lina zakleszczy sie albo kiedy chesz sie spuscic z duzej gorki lub np jak sie ciagniesz skonczy sie lina i jest napieta a ty dalej nie mozesz wyjechac
i mam dylemat
mam tez mozliwosc kupna wyciagarki elektrycznej ale z nia jest problem taki ze wyciaga ale fabrycznie ponoc niema opcji rozwijania silnikiem jest tylko reczne rozwijanie czyli wylaczasz blokade ciagniesz line zeby rozwinac
niby oki ale co w momecie jak lina zakleszczy sie albo kiedy chesz sie spuscic z duzej gorki lub np jak sie ciagniesz skonczy sie lina i jest napieta a ty dalej nie mozesz wyjechac
i mam dylemat
(Pa)Trol 3,3 D 

tylko weź poprawke ze strzeli najsłabsze ogniwo...Eskapada pisze:jaki kupisz tego rug cuga to radze Ci z praktyki abyś doposażył do w dobrą 2,5 m rure bo krótsza można sie zaj...bać na smierć
jak dasz długą rure to owszem ,bedzie latwo ciągnąc, ale kliny w mig załatwi, i juz nie bedzie czym ciągnąć..
u mnie mam rurke 1.2 metra, i rok gelende ciągałem na rajdach, tirforowi nic sie nie stało, a jak sie człowiek zmęczył to była zmiana przy rurce i jechane dalej

koledzy załozyli rure 2 metry, szło jak ta lala... potem przestało bo kliny wywaliło i mieli po rajdzie

a 300 zet to duzo
Krzysiek
Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...
a jak dwoch sie zmeczyKrecik pisze:tylko weź poprawke ze strzeli najsłabsze ogniwo...Eskapada pisze:jaki kupisz tego rug cuga to radze Ci z praktyki abyś doposażył do w dobrą 2,5 m rure bo krótsza można sie zaj...bać na smierć
jak dasz długą rure to owszem ,bedzie latwo ciągnąc, ale kliny w mig załatwi, i juz nie bedzie czym ciągnąć..
u mnie mam rurke 1.2 metra, i rok gelende ciągałem na rajdach, tirforowi nic sie nie stało, a jak sie człowiek zmęczył to była zmiana przy rurce i jechane dalej
koledzy załozyli rure 2 metry, szło jak ta lala... potem przestało bo kliny wywaliło i mieli po rajdzie
a 300 zet to duzo

Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).
Pamiętam aukcje tirfora na allegro - wygrana przez fazi 
cena byla o wiele nizsza, ale z tego co pamietam tamten byl stary i chyba bez liny.
jak go wyczyscil, nasmarowal i dodal line to cena nie zabija. Trzeba tylko dopytac czy w pelni sprawny.
A nabralem szacunku do tego sprzetu jak widzialem wyciaganie patrola z koleiny - i to w bok! (inaczej sie nie dalo). I dal rady, wiec tym bardziej na wprost powinien wyjac i inne auta.
Trzeba tylko dobrze wydluzyc uchwyt - no i miec krzepe

cena byla o wiele nizsza, ale z tego co pamietam tamten byl stary i chyba bez liny.
jak go wyczyscil, nasmarowal i dodal line to cena nie zabija. Trzeba tylko dopytac czy w pelni sprawny.
A nabralem szacunku do tego sprzetu jak widzialem wyciaganie patrola z koleiny - i to w bok! (inaczej sie nie dalo). I dal rady, wiec tym bardziej na wprost powinien wyjac i inne auta.
Trzeba tylko dobrze wydluzyc uchwyt - no i miec krzepe

Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
jak z Suzim Xl w jebaliśmy sie do rzeki GR tak że woda zała nie tylko eltryczna winde ale połowe maski i wypełniła wnetrze pojazdu do wyskości forteli a koła zapadły sie w grząkim podłożu to tez nabrałem szczcunku do trifora i swoich mięsni
o tym że to był 20 listopada nie wspomne i nie wspomne że do rzeki co miała 5 C wlazłem w leganckich ciuchach po pas - miał bym lajcik

o tym że to był 20 listopada nie wspomne i nie wspomne że do rzeki co miała 5 C wlazłem w leganckich ciuchach po pas - miał bym lajcik

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
no ba, punkt widzenia zalezy od punktu siedzeniaEskapada pisze:widziałeś Suzi Xl jaki Krecik jest fachowiecKrecik pisze: jeździc sie przynajmniej nauczysz tak zeby sie nie zakopywać częsciej niż to koniecznea ty co, placek jestes a ja musze potem gibac rura która miała 1,2 m

Krzysiek
pilot wpuscil bo widzial, ze kaczki do pasa mialy to pilot potem wyciagal, nastepnym razem pilot bedzie lepiej kombinowal i nie stwierdzi, ze widac dno znaczy sie jest plytkoKrecik pisze:no ba, punkt widzenia zalezy od punktu siedzeniaEskapada pisze:widziałeś Suzi Xl jaki Krecik jest fachowiecKrecik pisze: jeździc sie przynajmniej nauczysz tak zeby sie nie zakopywać częsciej niż to koniecznea ty co, placek jestes a ja musze potem gibac rura która miała 1,2 m
wyslij kierownika pare razy do tirfora to potem bedzie lepiej kombinował ;D

a co do dlugosci rurki, to owszem 1,2 m wystarcza jak sie musisz wyciagnac 1m, ale gdy Eskapada mial do przeciagniecia 15m to docenil wieksza dlugosc rurki

robia gdy prund maja, ale gdy cala elektryka juz pod woda z przekaznikami wlacznie to jakby juz mnniej skora do wspolpracyKrecik pisze:robią wszystkie, tylko trzeba pamiętać zeby ją potem wyczyscic i syf ze srodka wypuscic...
podkresle, ze polowa maski byla pod woda

moja robiła kiedys za łódź podwodną, wystawał kawałek klatki na górze bo bylo tak lekko 1.8 metra, silnik zalało do pełna, reszte też, dała radesuziXL pisze:robia gdy prund maja, ale gdy cala elektryka juz pod woda z przekaznikami wlacznie to jakby juz mnniej skora do wspolpracyKrecik pisze:robią wszystkie, tylko trzeba pamiętać zeby ją potem wyczyscic i syf ze srodka wypuscic...
podkresle, ze polowa maski byla pod wodasnorkela brak

Krzysiek
pogadaj ze studentem , niech ci opowie o piętnastu metrach ciągnięcia na zmocie ostatniejsuziXL pisze: a co do dlugosci rurki, to owszem 1,2 m wystarcza jak sie musisz wyciagnac 1m, ale gdy Eskapada mial do przeciagniecia 15m to docenil wieksza dlugosc rurki

cos o tym wie

czy moze chcesz posłuchac opowieści naszej i kosiaka jak p*.*dolony wąwozik na kaszubii przez 14 godzin robiliśmy, zaledwie dwieście metrów, w dwa auta i trzy tirfory ?:)
doktorat z tirforka możemy robić

Krzysiek
Studenta w zyciu na oczy nie widzialem, ale z twojego opisu wynika, ze jest co najmniej uczniem (jesli nie synem) Chucka NorrisaKrecik pisze:pogadaj ze studentem , niech ci opowie o piętnastu metrach ciągnięcia na zmocie ostatniejsuziXL pisze: a co do dlugosci rurki, to owszem 1,2 m wystarcza jak sie musisz wyciagnac 1m, ale gdy Eskapada mial do przeciagniecia 15m to docenil wieksza dlugosc rurki
cos o tym wie
czy moze chcesz posłuchac opowieści naszej i kosiaka jak p*.*dolony wąwozik na kaszubii przez 14 godzin robiliśmy, zaledwie dwieście metrów, w dwa auta i trzy tirfory ?:)
doktorat z tirforka możemy robić1.2 metra wystarcza

Eskapada chyba jakis watlejszy jest,
a o wyciaganiu patrola za pomoca tirfora to ja w zasadzie niezawiele wiem bo zazwyczaj siedze w patrolu