Skąd wziąć taśmę do poszerzenia nadkoli??
Moderator: Marcin-Kraków
- Pawog2
-
Skąd wziąć taśmę do poszerzenia nadkoli??
Skąd wziąć taką taśmę jak niektórzy zakładają na nadkola by je poszerzyć?? Chodzi mi głównie o to by policja się przestała czepiać moich nowych felg w Grand ZJ 8x15" z ET -19. Wystają całkiem sporo. Wystarzyło by zainstalować może chlapacze wystające poza obrys?? Pomóżcie
Grand Cherokee ZJ 5.2, lift 4", 32x115x15 BFG AT, i niebawem wyciągarka. 668-158-413 - Paweł
a) tasma z tasmociagu. Grubosc doswiadczalnie.
wady: sztywna, roznie bywa z jej dostepnoscia
zalety: sztywna
b) sklep z drobnica budowlana, np. Metal-Gum. Kupujesz z rolki, rozne grubosci.
wady: cena (z reguly musisz kupic po dlugosci rolki bo jej szerokosc ca 1m jest za mala by odkroic pasek i zeby to wystarczylo na nadkole...); miekka
zalety: miekka
wady: sztywna, roznie bywa z jej dostepnoscia
zalety: sztywna

b) sklep z drobnica budowlana, np. Metal-Gum. Kupujesz z rolki, rozne grubosci.
wady: cena (z reguly musisz kupic po dlugosci rolki bo jej szerokosc ca 1m jest za mala by odkroic pasek i zeby to wystarczylo na nadkole...); miekka
zalety: miekka

... ale oo ssso chhhoozzi
?
Egon GR'93

Egon GR'93
jest sklep w piastowie i maja gumy na metry,
jak kupowalem do gaza do szerokosc wynosila okolo 125cm wiec kupilem pasek szerokosci 50 cm,
nr. telefonu podany, jest do sklepu obok, ale to te samo podworko wiec mozna sie cos wiecej dowiedziec
adres:Stanbol-Gum. Hurtownia uszczelnień technicznych
05-820 Piastów, 0 22 753 71 40
jak kupowalem do gaza do szerokosc wynosila okolo 125cm wiec kupilem pasek szerokosci 50 cm,
nr. telefonu podany, jest do sklepu obok, ale to te samo podworko wiec mozna sie cos wiecej dowiedziec
adres:Stanbol-Gum. Hurtownia uszczelnień technicznych
05-820 Piastów, 0 22 753 71 40
- Marek Glinka
- Pawog2
-
...
a wiesz może ile kosztuje tak ze 4m tego cuda?? Czy jeśli zamontuję to tak jak jest na fotkach, to czy mi nie zacznie rdzewieć błotnik?? Przecież to jest dziórawienie blachy?!?
Grand Cherokee ZJ 5.2, lift 4", 32x115x15 BFG AT, i niebawem wyciągarka. 668-158-413 - Paweł
- Marek Glinka
-
-
Re: ...
Dobra to daj mi te stare koła a ja Ci zrobie błotniki tak ze napewno nie zardzewiejąegon4x4 pisze:Pawog2 pisze:Ale czy to nie zardzewieje?? bo jeśli tak to ja wolę kupić nowe koła.

- Pawog2
-
...
egon4x4: chodziło mi o to że jeśli mają mi zardzewieć miejsca w których są mocowania tego poszerzenia to ja wolę kupić sobie mniej odsadzone koła. Czaisz??
- Pawog2
-
Re: ...
Mam 4 felgi alu 16" do Jeep'a z oponami BFG Trail T/A z czego dwie się nadają do jazdy a dwie na siłę też. Te felgi to są oryginały wprowadzone przy liftingu czyli jakiś 96r i są w kiepskim stanie. Do off-roadu się nadadzą ale na asfalcie troszkę biją. Te mogę ci oddać jeśli mi tak zrobisz błotniki że nie zardzewieją. Tylko na czym miała by polegać ta twoja magia??czapla_offroad pisze:egon4x4 pisze:Dobra to daj mi te stare koła a ja Ci zrobie błotniki tak ze napewno nie zardzewiejąPawog2 pisze:Ale czy to nie zardzewieje?? bo jeśli tak to ja wolę kupić nowe koła.
wiesz,
jak ingerujesz w bude, to sie trzeba liczyc ze moze rdzewiec. I pewnie bedzie, bo kto ma cierpliwosc przez kilka dni klasc kilka warstw farby/konserwacji
ja w kazdym razie nie mam
ostatnio w modzie w garage byla okretowa farba spirytusowa, czerwona taka, zapomnialem nazwy
no ale to wiek, rozumiesz
przynajmniej opary nie byly trujace
Poza tym taka guma na styku z metalem gromadzi wilgotny syf, a ten syf przy milionie mikroruchow jakie guma wykonuje na styku z metalem domyslasz sie co robi po sezonie albo dwoch...
Jeep jest i tak "krepy", to po co go poszerzac? Moze racja z tymi kolami
jak ingerujesz w bude, to sie trzeba liczyc ze moze rdzewiec. I pewnie bedzie, bo kto ma cierpliwosc przez kilka dni klasc kilka warstw farby/konserwacji

ja w kazdym razie nie mam
ostatnio w modzie w garage byla okretowa farba spirytusowa, czerwona taka, zapomnialem nazwy

przynajmniej opary nie byly trujace

Poza tym taka guma na styku z metalem gromadzi wilgotny syf, a ten syf przy milionie mikroruchow jakie guma wykonuje na styku z metalem domyslasz sie co robi po sezonie albo dwoch...
Jeep jest i tak "krepy", to po co go poszerzac? Moze racja z tymi kolami
... ale oo ssso chhhoozzi
?
Egon GR'93

Egon GR'93
- Pawog2
-
no przy tym samochodzie to juz wyglądają te koła bandycko bo wystają poza obrys jakieś 3,5cm więc... nawet nie myślę o -40. Standart w Jeep'ie jest przecież dodatnie 25 lub 35. Także te moje chromy i tak mają już odsadzenie w porównaniu... a w dodatku są 8 a nie 7cali jak seriaChaos pisze:czaisz to jeepjak bym miał jeepa to tyż bym kupił nowe koła i nie wiercił nic
magia sie nazywa corina
et -19 to bandziora co powiesz na et -30 albo -40
![]()
- Pawog2
-
...
poza tym w twoim Land Cruiserze można spakować takie koła że hoho a w Jeep'ach niestety nikt nie pomyślał o tym że nabywca może chciaeć coś więcej mieć w nadkolach