Białystok-gdzie taśme holowniczą kupić?

Czyli wszystko to co każdy jeżdzący w terenie posiadac powinien...

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
tomek

Białystok-gdzie taśme holowniczą kupić?

Post autor: tomek » sob kwie 22, 2006 10:03 pm

Czy w Białymstoku lub okolicach gdzieś taśmę do holowania odpowiednio wytrzymałą :D można kupić?taką 8-10 metrów-jakiś sklep techniczny, z zawiesiami czy coś takiego? czy tylko zakupy w Sieci pozostają?

Awatar użytkownika
MACIEK KRAKÓW

Post autor: MACIEK KRAKÓW » ndz kwie 23, 2006 7:01 pm

A czemu nie w sklepie 4x4 ?? !! .. maja przeciez i to do wyboru... a w sieci to juz mozna mnostwo tego znalezc... :)2 :)2 :)2
Bertone FREECLIMBER I 2.7i 91r.
Suzuki Jimny 1.3i 07r. 30" MT 2xARB
Suzuki GV I 3D 2.0TD 05r.

Awatar użytkownika
Klamer

Re: Białystok-gdzie taśme holowniczą kupić?

Post autor: Klamer » ndz kwie 23, 2006 7:14 pm

tomek pisze:Czy w Białymstoku lub okolicach gdzieś taśmę do holowania odpowiednio wytrzymałą :D można kupić?taką 8-10 metrów-jakiś sklep techniczny, z zawiesiami czy coś takiego? czy tylko zakupy w Sieci pozostają?
Na pewno mozesz sprobowac na duzej stacji benzynowej gdzie tankuja tiry - sa tam tasmy, ktore sluza do mocowania towarow i sa dosc wytrzymale - grubosciowo wygladaja jak 3t ze sklepu
Nadal ześwirowany...

Awatar użytkownika
czaya
Kontaktowanie:

Post autor: czaya » ndz kwie 23, 2006 9:08 pm

tomek pisze: czy tylko zakupy w Sieci pozostają?
jestem pewien że do Białegostoku też wysyłają :wink:

jak wybierzesz dobry sklep internetowy to nie musisz się martwić o jakość ani termin dostawy :)2

Awatar użytkownika
tomek

Post autor: tomek » pn kwie 24, 2006 11:11 am

Że do Białegostoku wysyłaja nie wątpie.Zastanawiam sie tylko czy w takim sklepie "technicznym" tasma równie dobra nie byłaby tańsza niz w sklepach "offroadowych"...

Awatar użytkownika
suziXL

Post autor: suziXL » pn kwie 24, 2006 2:27 pm

tomek pisze:Że do Białegostoku wysyłaja nie wątpie.Zastanawiam sie tylko czy w takim sklepie "technicznym" tasma równie dobra nie byłaby tańsza niz w sklepach "offroadowych"...
z moich doswiadczen wynika, ze niestety zadko bywa tansza, znacznie czesciej jest niestety w druga strone, a jak jeszcze policzysz sobie stracony czas, no i oczywiscie paliwo spalone na dojazd do tego normalnego niby tanszego sklepu to juz zupelnie wszystkie oszczednosci biora w leb
Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).

Piotrul

Post autor: Piotrul » wt kwie 25, 2006 9:11 am

Klamer pisze:
tomek pisze:Czy w Białymstoku lub okolicach gdzieś taśmę do holowania odpowiednio wytrzymałą :D można kupić?taką 8-10 metrów-jakiś sklep techniczny, z zawiesiami czy coś takiego? czy tylko zakupy w Sieci pozostają?
Na pewno mozesz sprobowac na duzej stacji benzynowej gdzie tankuja tiry - sa tam tasmy, ktore sluza do mocowania towarow i sa dosc wytrzymale - grubosciowo wygladaja jak 3t ze sklepu
Kompletnie mijasz się z prawdą :wink: 3t zawiesie (żółte) jest wykonane z taśmy 90mm rzadziej z 75mm i jest dwuwarstwowe do tego dochodzi wsp. bezpieczeństwa dla zawiesi poliestrowych 7:1 więc pierdyknąć może przy obciążeniu 21t jak jest nowe oczywiście !! natomiast pas mocujący ma 50mm szer. i zdolność mocowania LC 2500daN czyli po ludzku 2,5t + wsp. bezp. 2:1 więc może już pier...ć przy 5t obciążenia.
Co nie zmienia faktu że w sklepie jest drogo 8)
Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.

Awatar użytkownika
tomek

Post autor: tomek » wt kwie 25, 2006 11:05 am

Pasy do spinania ładunku juz wypróbowałem, nie są złe zalezy do czego j używamy np.jeżeli powolutku wyciagamy sie traktorem, czy nie wkleiliśmy za mocno i trzeba tylko lekko pociągnąć albo jako przedłużenie do tirfora to ok są.Ale przy szarpaniu przecieraja się łatwo i z 9 m już tylko z 6 mi zostało a i te dluzsze nie są tak tanie...
natomiast cały czas zastanawiam się czy solidne zawiesie dwuwarstwowe w sklepie zawiesiowym :D nie bedzie tańsze niz tasma w sklepie offroadowym?

Awatar użytkownika
czaya
Kontaktowanie:

Post autor: czaya » wt kwie 25, 2006 11:30 am

tomek pisze:.....Ale przy szarpaniu.......
do szarpania to lina lub taśma kinetyczna a nie pas transportowy :)2

Awatar użytkownika
tomek

Post autor: tomek » wt kwie 25, 2006 12:05 pm

Toteż własnie podpytuje czym ten pas TANIO zastapić.Wiem, wiem sklepy internetowe itp itp. Jeżeli nic tańszego się nie znajdzie to tylko to pozostanie....

Awatar użytkownika
tomek

Post autor: tomek » wt kwie 25, 2006 12:08 pm

i jeszcze zapomniałem dodać: jest szarpanie i szarpanie...ja nie wyciagam długiego patrola z lagru po szyje .Ja skromnie, nivka i rekreacyjne błoto po kolana :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wyposażenie”