kanistry na wodę z kranikami
Moderator: Marcin-Kraków
kanistry na wodę z kranikami
ktoś kiedyś usilnie poszukiwał kanistrów na wodę z kranikami
własnie widzialem w Liroy Merlinie w Gdansku
aspołeczny ciśnieniowiec
SREĆAN PUT
SREĆAN PUT
Re: kanistry na wodę z kranikami
a ile takowy kosztujemajcher pisze:ktoś kiedyś usilnie poszukiwał kanistrów na wodę z kranikami

- janusz k160
-
No, bez wsydu podaj cenę...majcher pisze:ktoś kiedyś usilnie poszukiwał kanistrów na wodę z kranikami

litraz kazdy,cena groszowajanusz k160 pisze:No, bez wsydu podaj cenę...majcher pisze:ktoś kiedyś usilnie poszukiwał kanistrów na wodę z kranikami
własnie widzialem w Liroy Merlinie w Gdansku![]()
i objętość...
![]()
dostepne w kazdym hiperturbo markecie w dziale gospodarstwa domowego
to się nazywa konkretna odpowiedźLR_Olek pisze:litraz kazdy,cena groszowajanusz k160 pisze:No, bez wsydu podaj cenę...majcher pisze:ktoś kiedyś usilnie poszukiwał kanistrów na wodę z kranikami
własnie widzialem w Liroy Merlinie w Gdansku![]()
i objętość...
![]()
dostepne w kazdym hiperturbo markecie w dziale gospodarstwa domowego

- Marta&Marek
-
- Kontaktowanie:
- Marta&Marek
-
- Kontaktowanie:
Na razie byłem w Obi, Castorami, Leroy M. - wszędzie tam było tylko to badziewie, o którym pisałemKarson pisze:Mareczku.. idź do Prakticera. Oglądałem dziś u nich kanistry 10, 20 i 30 litrów w naprawdę niskich cenach ( 10L=5,49zł). Kształtem przypominają kanister właśnie.. no może taki troszkę spuchnięty..

No dobra, to się jeszcze do praktikera wybiorę

Krowa - KDJ95 skundlona przekaźnikiem z GMa 

Mówimy: Lenin, a myślimy: partia.
Temat kanistrów z kranikiem postawiłbym inaczej: nie gdzie kupić, tylko czy kupić.
wygodny jest. Nie użytkowałem, widziałem u innych: Oto moje wątpliwości:
- kranik zawsze kręcił się w gnieździe. Czy będzie przeciekał?
- kranik wystaje. Czy przy kontakcie z mnóstwem szpeja nie urwie/wyrwie się na środku pustyni pozbawiając zasobów wody? Nie mówię tu nawet o kranikach plastikowych.
Dostępne są wszędzie. Ale czy warto? Czy nie powinien to być kanister jednorodny, bez dziur i dupereli? Dla wygody opróżniania można obstalować pompkę zanurzeniową, taką, jak z Bocianowego prysznica, i wkładać ją do kanistra w razie potrzeby bez wyjmowania 20 kilogramów spod siedzenia.
Mniejsze kanistry a więcej wydają się bezpieczniejszym rozwiązaniem. Destrukcja jednego powoduje utratę mniejszej części zasobów wody. Myślę tu o zastosowaniach pustynnych, bo w Rumunii to nie problem.
Jakie macie doświadczenia?
Darkman, w czym przechowujesz wodę na Saharze?
Temat kanistrów z kranikiem postawiłbym inaczej: nie gdzie kupić, tylko czy kupić.
wygodny jest. Nie użytkowałem, widziałem u innych: Oto moje wątpliwości:
- kranik zawsze kręcił się w gnieździe. Czy będzie przeciekał?
- kranik wystaje. Czy przy kontakcie z mnóstwem szpeja nie urwie/wyrwie się na środku pustyni pozbawiając zasobów wody? Nie mówię tu nawet o kranikach plastikowych.
Dostępne są wszędzie. Ale czy warto? Czy nie powinien to być kanister jednorodny, bez dziur i dupereli? Dla wygody opróżniania można obstalować pompkę zanurzeniową, taką, jak z Bocianowego prysznica, i wkładać ją do kanistra w razie potrzeby bez wyjmowania 20 kilogramów spod siedzenia.
Mniejsze kanistry a więcej wydają się bezpieczniejszym rozwiązaniem. Destrukcja jednego powoduje utratę mniejszej części zasobów wody. Myślę tu o zastosowaniach pustynnych, bo w Rumunii to nie problem.
Jakie macie doświadczenia?
Darkman, w czym przechowujesz wodę na Saharze?
jako zbiornik http://www.allegro.pl/item113867379_pry ... _hit_.htmlNiva'94 pisze:http://www.allegro.pl/item111682219_zbi ... _wode.html

-zrób inaczej-kup zwykły kanisterek plastikowy (litraż dowolny) zaopatrz się w drugą nakrętke w której własnymi rękami umieścisz kranik i masz zestaw bezpieczny- w transporcie nic nie sterczy a do użytku zmieniasz tylko nakrętkekranik wystaje. Czy przy kontakcie z mnóstwem szpeja nie urwie/wyrwie się na środku pustyni pozbawiając
czaykowski pisze:http://www.allegro.pl/item113867379_pry ... _hit_.html
Cena obejmuje zestaw zbiornik + kobitka pod nim

Władek - Kraków
-
-
taak... w zestawie jest jeszcze jej opiekun pobierający abonament...Władek pisze:czaykowski pisze:http://www.allegro.pl/item113867379_pry ... _hit_.html
Cena obejmuje zestaw zbiornik + kobitka pod nim
- scyzoryk73
karolu, przesuń przecinek w prawo o jedno miejsceKarson pisze:Mareczku.. idź do Prakticera. Oglądałem dziś u nich kanistry 10, 20 i 30 litrów w naprawdę niskich cenach ( 10L=5,49zł). Kształtem przypominają kanister właśnie.. no może taki troszkę spuchnięty..

zawsze trzeba widzieć plusy w minusach
za pasem nóż a w ręku kij, krawieckie szydło w kapeluszu
za pasem nóż a w ręku kij, krawieckie szydło w kapeluszu
Ech.. się pierdyknąłem..scyzoryk73 pisze:karolu, przesuń przecinek w prawo o jedno miejsceKarson pisze:Mareczku.. idź do Prakticera. Oglądałem dziś u nich kanistry 10, 20 i 30 litrów w naprawdę niskich cenach ( 10L=5,49zł). Kształtem przypominają kanister właśnie.. no może taki troszkę spuchnięty..

-
-
Dwa w jednym! Polak potraficzaykowski pisze:mi to bardziej na wc wygląda :)2 :)21Niva'94 pisze:http://www.allegro.pl/item116701161_hit ... lowa_.html
- janusz k160
-