Uszkodzona wyciągarka

Czyli wszystko to co każdy jeżdzący w terenie posiadac powinien...

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
PKi

Kontaktowanie:

Uszkodzona wyciągarka

Post autor: PKi » wt wrz 12, 2006 4:17 pm

Wiem że może nie do końca tutaj miejsce na to :) ale jak by ktoś miał wyciągarke z uszkodzonym silnikiem i hamulcem czy tam wyciągarke bez silnika ale ze sprawną przekładnią to prosze o wiadomość. Rząd wielkości >9000 lbs :o
XJ '88 4.0 Kuna
Obrazek
OFFPOJE TEAM

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » wt wrz 12, 2006 5:45 pm

ja mam :)21 ale w jutro SławekXJ bedzie sprawdzać czy da sie ja zreanimować tzn motor czy sie da naprawic przewniąc czy coś tak bo szczezł :evil:
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
PKi

Kontaktowanie:

Post autor: PKi » wt wrz 12, 2006 6:31 pm

No motor można nowy dać, w przezwajanie (bo tak to się nazywa) to bym się nie bawił. Nawet jeśli ktoś się podejmie to silnik będzie miał może połowę mocy. I jeszcze wątpliwe co ze sczotkotrzymaczem. Jak byś miał na zbyciu to daj cynk 8)
XJ '88 4.0 Kuna
Obrazek
OFFPOJE TEAM

Awatar użytkownika
Adam.Ż

Re: Uszkodzona wyciągarka

Post autor: Adam.Ż » wt wrz 12, 2006 6:47 pm

PKi pisze:Wiem że może nie do końca tutaj miejsce na to :) ale jak by ktoś miał wyciągarke z uszkodzonym silnikiem i hamulcem czy tam wyciągarke bez silnika ale ze sprawną przekładnią to prosze o wiadomość. Rząd wielkości >9000 lbs :o
Ja znam człowieka ktury ma Superwincha X9 ze spalonym silnikiem
Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew

Awatar użytkownika
SławekXJ

Post autor: SławekXJ » czw wrz 14, 2006 10:17 am

PKi pisze:No motor można nowy dać, w przezwajanie (bo tak to się nazywa) to bym się nie bawił. Nawet jeśli ktoś się podejmie to silnik będzie miał może połowę mocy.
:o

A dlaczego??
Racja jest jak dziura w d...,każdy ma swoją:)21

Awatar użytkownika
JarekK
Kontaktowanie:

Post autor: JarekK » czw wrz 14, 2006 10:25 am

PKi pisze:No motor można nowy dać, w przezwajanie (bo tak to się nazywa) to bym się nie bawił. Nawet jeśli ktoś się podejmie to silnik będzie miał może połowę mocy. I jeszcze wątpliwe co ze sczotkotrzymaczem. Jak byś miał na zbyciu to daj cynk 8)
hmmm ciekawa teoria :o :roll:

Adamo

Post autor: Adamo » czw wrz 14, 2006 10:27 am

JarekK pisze:
PKi pisze:No motor można nowy dać, w przezwajanie (bo tak to się nazywa) to bym się nie bawił. Nawet jeśli ktoś się podejmie to silnik będzie miał może połowę mocy. I jeszcze wątpliwe co ze sczotkotrzymaczem. Jak byś miał na zbyciu to daj cynk 8)
Bo to będzie nawinięte drutem niefirmowym :)21 :)21 :)21

Awatar użytkownika
JarekK
Kontaktowanie:

Post autor: JarekK » czw wrz 14, 2006 10:29 am

Adamo pisze:
JarekK pisze:
Bo to będzie nawinięte drutem niefirmowym :)21 :)21 :)21
aa, tym szorstkim w środku, no tak tam to się elektrony haczą no :)21

Awatar użytkownika
PKi

Kontaktowanie:

Post autor: PKi » czw wrz 14, 2006 11:21 am

A dlatego że nie zrobi tego z taką dokładnością, nie zmieści już tyle samo drutu co maleńkie chińskie rączki na malutkich chińskich maszynkach. Pozatym uzwojenie jest dość skomplikowane bo dwukierunkowe :evil:

Silniki prądu stałego, ze szczotkami to wynalazek diabła, to coś co nie działa i zawsze się psuje. W wyciągarkach przeliczone podobnie jak przy rozruszniku, na 30 sekund pracy i 10 minut przerwy. Racje bytu mają silniki bezszczotkowe - brushless DC engine. Tylko że....cena, waga, elektronika sterująca :cry:
XJ '88 4.0 Kuna
Obrazek
OFFPOJE TEAM

Awatar użytkownika
leszek

Kontaktowanie:

Post autor: leszek » czw wrz 14, 2006 11:50 am

no prosze kolege jeździłem kiedyś w pewnej firmie co się przezwalaniem bawiła i uzwajała stojany dla pewnej dużej firmy o zasięgu światowym.

widziałem tam dużo wyciągarek co w pomocach drogowych sczezły i jakoś sobie z nimi radzili nawet opanowali z czego części pasują :)21

ja mam na zbyciu części z dakara niestety przekładnia odeszła w niepamięć :roll:

może to kiedyś zranimuje ale czy ma to sens dać za przekładnie 700zł.

Awatar użytkownika
JarekK
Kontaktowanie:

Post autor: JarekK » czw wrz 14, 2006 12:03 pm

PKi pisze:A dlatego że nie zrobi tego z taką dokładnością, nie zmieści już tyle samo drutu co maleńkie chińskie rączki na malutkich chińskich maszynkach. Pozatym uzwojenie jest dość skomplikowane bo dwukierunkowe :evil:
wybacz, ale smiem twierdzić, że wiele polskich zakładów ma co najmniej takie urządzenia do nawijania jak w chińskich "fabrykach".
Zreszta co tu duzo mówic - napisz to swoje zdanie np. na elektrodzie to zobaczysz :)21 :roll:

Awatar użytkownika
PKi

Kontaktowanie:

Post autor: PKi » czw wrz 14, 2006 12:47 pm

JarekK pisze:
PKi pisze:A dlatego że nie zrobi tego z taką dokładnością, nie zmieści już tyle samo drutu co maleńkie chińskie rączki na malutkich chińskich maszynkach. Pozatym uzwojenie jest dość skomplikowane bo dwukierunkowe :evil:
wybacz, ale smiem twierdzić, że wiele polskich zakładów ma co najmniej takie urządzenia do nawijania jak w chińskich "fabrykach".
Zreszta co tu duzo mówic - napisz to swoje zdanie np. na elektrodzie to zobaczysz :)21 :roll:
Mogę napisać i na elektrodzie. Przecież nie pisałem że się nie da. Tylko że skutki będą marne. Jak znajdziesz zakład co ma maszyny to będzie kosztować więcej niż nowy silnik chiński czy węgierski. Przezwajanie silnika klatkowego co co innego 8)

I to wszystkie nie zmienia faktu że silniki prądu stałego mają kiepską żywotność i nie są wytrzymałe.
XJ '88 4.0 Kuna
Obrazek
OFFPOJE TEAM

Awatar użytkownika
SławekXJ

Post autor: SławekXJ » pt wrz 15, 2006 7:49 am

PKi pisze: Przezwajanie silnika klatkowego co co innego 8)
Zwłaszcza wirnika :)21
PKi pisze: I to wszystkie nie zmienia faktu że silniki prądu stałego mają kiepską żywotność i nie są wytrzymałe.
A to kolego bzdura :roll:
Mógłbym pokazać Ci silniki które robią ponad 20lat i nic się nie psuje :)2

Awatar użytkownika
PKi

Kontaktowanie:

Post autor: PKi » pt wrz 15, 2006 3:45 pm

SławekXJ pisze:
PKi pisze: Przezwajanie silnika klatkowego co co innego 8)
Zwłaszcza wirnika :)21
PKi pisze: I to wszystkie nie zmienia faktu że silniki prądu stałego mają kiepską żywotność i nie są wytrzymałe.
A to kolego bzdura :roll:
Mógłbym pokazać Ci silniki które robią ponad 20lat i nic się nie psuje :)2
Proszę pokaż mi taki w wyciągarce, sam mam u siebie silniki które mają ponad 20 lat i robią!
XJ '88 4.0 Kuna
Obrazek
OFFPOJE TEAM

Awatar użytkownika
SławekXJ

Post autor: SławekXJ » sob wrz 16, 2006 8:11 am

PKi pisze: Proszę pokaż mi taki w wyciągarce, sam mam u siebie silniki które mają ponad 20 lat i robią!
A tu kolego wymagasz niemożliwego :wink:

Awatar użytkownika
skorek

Re: Uszkodzona wyciągarka

Post autor: skorek » sob paź 07, 2006 7:13 pm

PKi pisze:Wiem że może nie do końca tutaj miejsce na to :) ale jak by ktoś miał wyciągarke z uszkodzonym silnikiem i hamulcem czy tam wyciągarke bez silnika ale ze sprawną przekładnią to prosze o wiadomość. Rząd wielkości >9000 lbs :o
mam taka ale chce ja ozywic sinik 24v ramsey winch
wirnik sie uszkodzil
help? 8)

Awatar użytkownika
LISu
Kontaktowanie:

Post autor: LISu » pt paź 27, 2006 8:36 am

Ja mam Ramseya 8000 bez silnika, pilot, nowe przekaźniki.
Pozdrawiam
LISu

Awatar użytkownika
gebels

Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej

Post autor: gebels » sob paź 28, 2006 11:15 pm

PKi pisze:
JarekK pisze:
Mogę napisać i na elektrodzie. Przecież nie pisałem że się nie da. Tylko że skutki będą marne. Jak znajdziesz zakład co ma maszyny to będzie kosztować więcej niż nowy silnik chiński czy węgierski. Przezwajanie silnika klatkowego co co innego 8)

I to wszystkie nie zmienia faktu że silniki prądu stałego mają kiepską żywotność i nie są wytrzymałe.
co też kolega nie powie, jak wpadnę odwiedzić chłopaków ZE to im przekażę twoje słowa ciekawe jakie reakcje to u nich wywoła

zobacz sobie silniki DC sztotkowe w mechanizmach wyłączników IO, zobacz co ten silnik robi i ile razy dziennie np. w jakimś GPZ czy RS

silniki w wyciagarkach najczęściej padają z przegrzania
Czwarte serce :cry:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wyposażenie”