Kinetyki i szekle
Moderator: Marcin-Kraków
-
Kinetyki i szekle
Zamawiał Ktoś z Was kinetyki i szekle w tej firmie? jak z jakością i ceną?
http://www.wyciagarki.pl/
http://www.wyciagarki.pl/
Y60 Dobinsons+3"
Obejrzyj!! "Nocna zmiana" na google.com
Obejrzyj!! "Nocna zmiana" na google.com
- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
- mazurkas007
-
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
- mazurkas007
-
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
- Doktor-Granat
- mazurkas007
-
Mam taką i chciałem ją na haku w uazie powiesić ale nie wchodzimarcinbest pisze:Ja dziś u kolegi widziałem fajną szeklę na wysokość miała tak około 40 cm a gruba była jak ręka w bicepsie. Kolega przniósł ja ze statku. Myślę że taka szekla wytrzyma wszystko jeśli chodzi o OFF-ROAD hi hi hi

10kg stali
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Tego roku podczas wakacji, znalazlem w morz\u cos takiego:marcinbest pisze:Ja dziś u kolegi widziałem fajną szeklę na wysokość miała tak około 40 cm a gruba była jak ręka w bicepsie. Kolega przniósł ja ze statku. Myślę że taka szekla wytrzyma wszystko jeśli chodzi o OFF-ROAD hi hi hi
http://skarby.fajnafotka.pl/
Na 5-6 metrach wypatrzylem jakies stare betonowe umocnienia, do ktorych przypiete byly fajne szekle.
Zarosniete koralami, (jak widac) omotane drutami, ale z nierdzewnej stali.
Najpierw musialem zmodyfikowac nieco klucze do kol, zeby miec narzedzia do odkucia i odkrecenia, a potem wiele zejsc na bezdechu zeby je odplatac z drutow i odkrecic.
Ale sie oplacilo. Piekne, nierdzewne szekle - jak zrobie foty juz po oczyszczeniu to dorzuce.
O wytrzymalosc sie nie boje - z pewnoscia wytrzymaja wiecej niz typowe omegi.
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
Dożucę się tu z lamerskim pytaniem- czy dla Jimny'ego taka 2 tony styknie? Bo większa nie wejdzie w zaczepy fabryczne, a własnych póki co motać nie mogę
Auto i tak nie będzie w głębokim błocku topione, ale jakbym miał komuś pomóc w zimie z rowu wyjechać czy coś to chciałbym takiego sprzęta mieć. To jak, 2 tony uciągu dla tonowego auta stykną?

Był Jeep Grand Cherokee 4.0 2004, jest Suzuki Jimny 1.3 2006
szekla wytrzyma ale czy zaczepmendelmax pisze:Dożucę się tu z lamerskim pytaniem- czy dla Jimny'ego taka 2 tony styknie? Bo większa nie wejdzie w zaczepy fabryczne, a własnych póki co motać nie mogęAuto i tak nie będzie w głębokim błocku topione, ale jakbym miał komuś pomóc w zimie z rowu wyjechać czy coś to chciałbym takiego sprzęta mieć. To jak, 2 tony uciągu dla tonowego auta stykną?

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
No właśnie wątpię, dlatego trza będzie uważać- po prostu nie mogę nic sam zmotać póki co.
Niemniej jak już kupię szekle to niech będzie docelowo dobra, nawet jak już jakoś te zaczepy wzmocnię. WIęc powstaje pytanie, czy taka 2T się nada. Wydaje mi się, że tak, bo jescze ma jakiś tam współczynnik bezpieczeństwa itd. Więc można na tym spokojnie pewnie ze 3-4 takie auta powiesić na drzewie
Niemniej jak już kupię szekle to niech będzie docelowo dobra, nawet jak już jakoś te zaczepy wzmocnię. WIęc powstaje pytanie, czy taka 2T się nada. Wydaje mi się, że tak, bo jescze ma jakiś tam współczynnik bezpieczeństwa itd. Więc można na tym spokojnie pewnie ze 3-4 takie auta powiesić na drzewie

Weż mocniejsze bezpieczeństwa nigdy za dużomendelmax pisze:No właśnie wątpię, dlatego trza będzie uważać- po prostu nie mogę nic sam zmotać póki co.

Nie mogę nic z nimi zrobić, bo jak znam życie jak mi się zepsuje silnik to mi w ASO powiedzą, że gwarancja nie ważna, bo przerobiłem zaczepy holownicze, co niewątpliwie wpłynęło na stan pozostałych komponentów
No nic, kupię sobie tą 2T, najwyżej podeśle na forum fotę siebie z szeklą w głowie

No nic, kupię sobie tą 2T, najwyżej podeśle na forum fotę siebie z szeklą w głowie

No jak będzie zaczepiona do Twojego autka to ciężko będzie Cię trafić, za to kogoś innego poza Twoim autem łatwiej. No ale jak nie mieści Ci się większa to trudno, ale pamiętaj o tym że to tylko 2T gdy poprosisz kogoś o wyciąganie Cię ze srogiego wtopienia.mendelmax pisze:No nic, kupię sobie tą 2T, najwyżej podeśle na forum fotę siebie z szeklą w głowie
Ja raz na filmie widziałem jak pęka kinetyk, no ale na filmie to na filmie i każdy myśli że mu to się nie zdarzy. Ja też tak myślałem, do czasu aż zobaczyłem jak auto w którym robiłem jako pilot zostało trafione hakiem auta które je wyciągało. Szczęście że kangur był wysoki i lecący hak uderzył w jego górną poprzeczkę. Centymetra brakowało aby ten hak radośnie przeleciał szybami przez całe auto. Kangur srogo się wgiął i był na tyle mocny że przesunął się w mocowaniach.
Żeby nie było tak offtopicznie, to jak powinno się mówić - szekla czy szakla?

Starzy marynarze mówią szakla

Deus Ex Machina - Y60 Paliwożerca
http://www.speedbandits.dk - Jestem za!
http://www.speedbandits.dk - Jestem za!