Czołówka
Moderator: Marcin-Kraków
Re: Czołówka
Po sezonie (wędkarskim ) zostało mi troche świetlików, mogę odstąpićpancziki pisze:Czy jest czołówka z akumulatorkiem ładowalnym 12V z gniazda zapalniczki5
tylko musisz sobie jakąś opaskę namotać ,coś w stylu pióropusza

LJ 70
Samo kasztnienie. Jak zwykle. Z tego co wiem to takich nie ma. Petzl jest ok pod kazdym wzgledem. Mozna zrobic dwie rzeczy. Zanabyc alumulatorki i zewnetrzna ladowarke, albo zanabyc akumulatorki i zrobic ladowarke do jakiegokolwiek "belta" z Petzl metoda rzemieslnicza tudziez skuteczna i dzialajaca. Ja nie kupowalem baterii ze 4 lata. Wszystko robie na aku z ladowarka. To jest proste. Dla ziomali znizka 100%.
To co piszę jest wyłącznie moim PRYWATNYM zdaniem i nie ma związku z niczym poza tym. Jasne?
- Discotheque
-
Jak nie ma takich czolowek jak sa?
http://www.tme.pl/arts2/html_nowe1/BL-118RAD.htm
Ladowanie napieciem 7V co za problem dorobic maly uklad i ladowac to z 12V?
I to na dodatek jest latarka dwa w jednym. Ma zarowke halogenowa i diode LED do czytania np. mapy.
Tu link do jej ceny:
http://www.tme.pl/katalog/?id_g=76&id_p ... #BL-118RAD
zrzucic sie w pare osob i bedzie taniej.
http://www.tme.pl/arts2/html_nowe1/BL-118RAD.htm
Ladowanie napieciem 7V co za problem dorobic maly uklad i ladowac to z 12V?
I to na dodatek jest latarka dwa w jednym. Ma zarowke halogenowa i diode LED do czytania np. mapy.
Tu link do jej ceny:
http://www.tme.pl/katalog/?id_g=76&id_p ... #BL-118RAD
zrzucic sie w pare osob i bedzie taniej.
- Discotheque
-
Osobiscie wole czolowke na aku AA, mam ladowarke GP Smart w godzinke laduje 1800mAh w samochodzie. Do tego 12 aku, i dzieki temu mam zawsze "prund" do Motorolek PMR, aparatu, czolowki. Chocby rajd trwal 40 godzin zawsze mam zasilanie. Do tego mam awaryjne zasilanie telefonu. Fajny gadzet, kosztuje chyba 23 zlote, wkladasz do tego baterie 9V zwykla, wtykasz do telefonu i mozesz gadac przez 20 minut.
- Discotheque
-
A ja mialem dwie takie i obie po pewnym czasie zaczely wariowac. Albo czesc diod sie spalila albo druga polowa mrugala. Aktualnie je reklamowalem. O wlasnie jedna nie wrocila z reklamacji 
Teraz mam inna koncepcje. W firmie tme.pl maja w dobrej cenie bardzo jasne diody dobrej firmy nie jakis tajwanski badziew, wiec zamierzam zebrac pare osob zakupic wieksza ilosc dla oplacalnosci i samemu zmotac sobie latarke diodowa.
Te po 35 zl maja brzydka niebieska poswiate i poza tym jak podskoczysz z tym na glowie to murowane ze przy ladowaniu dostaniesz tym w banke albo w oko. Umieszczenie z przodu baterii, odblysnika i reszty niezbyt sie sprawdza.

Teraz mam inna koncepcje. W firmie tme.pl maja w dobrej cenie bardzo jasne diody dobrej firmy nie jakis tajwanski badziew, wiec zamierzam zebrac pare osob zakupic wieksza ilosc dla oplacalnosci i samemu zmotac sobie latarke diodowa.
Te po 35 zl maja brzydka niebieska poswiate i poza tym jak podskoczysz z tym na glowie to murowane ze przy ladowaniu dostaniesz tym w banke albo w oko. Umieszczenie z przodu baterii, odblysnika i reszty niezbyt sie sprawdza.
-
-
- Kontaktowanie:
co do baterii to zgodze sie nie jest to najlepsze rozwiazanie ale nie narzekam bo tez nie jest źle... w oko ani w banke nie dostalem jeszcze a po dolkach jeżdze:)Bocian pisze: Te po 35 zl maja brzydka niebieska poswiate i poza tym jak podskoczysz z tym na glowie to murowane ze przy ladowaniu dostaniesz tym w banke albo w oko. Umieszczenie z przodu baterii, odblysnika i reszty niezbyt sie sprawdza.
co do odblysnika z przodu.. to jest to dosc dobry patent.. lipa gdyby byl z tylu glowy przy diodach z przodu:)21
Uzywam jej od ponad roku w roznych sytuacjach i jeszcze wszystkie diody swieca i zadna nie miga:) choc to moze wada z powodu nachodzacych swiat:)
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 

- piotr oskwarek
-
- nie_mientki
Może to działa na zasadzie lampy solar-green (tej co klałdiusz reklamuje) co ma diode i świeci ponoć 200 latpiotr oskwarek pisze:a tutaj czegoś nie rozumiemtrojkat pisze:tego nie wiem ale ostatnio widzialem w markecie na baterie sloneczne
po co latarka na baterie słoneczne?
o ile wiem to w nocy ona nie zadziała:)
- piotr oskwarek
-
- piotr oskwarek
-
jakieś perpetum mobile:) czy co??nie_mientki pisze:Może to działa na zasadzie lampy solar-green (tej co klałdiusz reklamuje) co ma diode i świeci ponoć 200 latpiotr oskwarek pisze:a tutaj czegoś nie rozumiemtrojkat pisze:tego nie wiem ale ostatnio widzialem w markecie na baterie sloneczne
po co latarka na baterie słoneczne?
o ile wiem to w nocy ona nie zadziała:)
- Discotheque
-
HB5-439AWDBiga pisze:Mozesz podac oznaczenie?Bocian pisze: ... Teraz mam inna koncepcje. W firmie tme.pl maja w dobrej cenie bardzo jasne diody dobrej firmy nie jakis tajwanski badziew ...
lub bezposrednio
http://www.tme.pl/katalog/?id_g=20&id_p ... HB5-439AWD