snorkel

Czyli wszystko to co każdy jeżdzący w terenie posiadac powinien...

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
Doktor200
Kontaktowanie:

snorkel

Post autor: Doktor200 » czw sie 23, 2007 7:50 pm

mam takie pytanie, przy silniku benzynowym jaka moze byc optymalna dlugosc rury miedzy filtrem powietrza a filtrm, bo jest taki myk ze przy starym sulniku moglem sobie zrobic co chcialem z doloteem , przy nowym silniku mam kolektor wydechowy skierowany na parwe nadkole, a po lewej stronie mam snorkela i filter, dotego dochodzi Blos, tak wiec czy slup powietrza niebedzie zaduzy i niebedzie zaduszac silnika po puszczeniu gazu, czy lepiej dopasowac odczegos filter umocowac go zaraz za blosem a rure przeciagnac na druga strone auta uff :D
GazikoLandPatrol z pakietem V8, project :)17

Awatar użytkownika
LR_Olek

Kontaktowanie:

Post autor: LR_Olek » czw sie 23, 2007 9:15 pm

ufff :D

powa

Re: snorkel

Post autor: powa » czw wrz 06, 2007 7:08 am

Doktor200 pisze:mam takie pytanie, przy silniku benzynowym jaka moze byc optymalna dlugosc rury miedzy filtrem powietrza a filtrm, bo jest taki myk ze przy starym sulniku moglem sobie zrobic co chcialem z doloteem , przy nowym silniku mam kolektor wydechowy skierowany na parwe nadkole, a po lewej stronie mam snorkela i filter, dotego dochodzi Blos, tak wiec czy slup powietrza niebedzie zaduzy i niebedzie zaduszac silnika po puszczeniu gazu, czy lepiej dopasowac odczegos filter umocowac go zaraz za blosem a rure przeciagnac na druga strone auta uff :D
widziałem kiedyś w tv - chyba sie skatmen nazywał, czy jakoś :)21

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wyposażenie”