LINA czy da rade....??
Moderator: Marcin-Kraków
LINA czy da rade....??
WITAM
jeżdżę samuraiem i mam kinetyka i KIFORA ale czasami drzewo jest tak daleko ze tej liny trzeba duzooo a nie stać mnie na kupno jeszcze 3 kinetyków i pomyślałem o kupnie ZWYKŁEJ LINY W SKLEPIE NARZĘDZIOWYM LINA WYGLĄDA JAK TE ALPINISTYCZNE ma w środku jakiś tam rdzeń mówię o najgrubszej z tego typu lin u mnie kosztuje prawie 6zł metr i niby wytrzyma 5 ton a może więcej ...
ZAZNACZAM ZE POTRZEBUJE JEJ TYLKO DO KIFORA
czy ONA ZDA EGZAMIN??
bo nie chce porwać tego w kawałki bo szkoda kasy i tej liny..
dzięki i pozdrawiam
jeżdżę samuraiem i mam kinetyka i KIFORA ale czasami drzewo jest tak daleko ze tej liny trzeba duzooo a nie stać mnie na kupno jeszcze 3 kinetyków i pomyślałem o kupnie ZWYKŁEJ LINY W SKLEPIE NARZĘDZIOWYM LINA WYGLĄDA JAK TE ALPINISTYCZNE ma w środku jakiś tam rdzeń mówię o najgrubszej z tego typu lin u mnie kosztuje prawie 6zł metr i niby wytrzyma 5 ton a może więcej ...
ZAZNACZAM ZE POTRZEBUJE JEJ TYLKO DO KIFORA
czy ONA ZDA EGZAMIN??
bo nie chce porwać tego w kawałki bo szkoda kasy i tej liny..
dzięki i pozdrawiam
SAMURAI MANIA / JEEP WILLYS / Grizzly 700
- tomasz sobkowiak
-
Z kinetykiem daj sobie siana, niepotrzebnie namachasz sie tą rurą na wstępne napięcie, (3 sztuki
, zadygasz się), tylko sztywny dobry pas albo stalówka. Sam używałem stalówek, fi 8, zakańczane hakami z blokadami, i szybko robiło. Ósemki raczej niezerwiesz tirforem.
Ps. Teraz mam jeszcze tego tirfora, ale wydygać nim 2 razy cięższego mawerika to jest wyczyn, chce znów suzuke!

Ps. Teraz mam jeszcze tego tirfora, ale wydygać nim 2 razy cięższego mawerika to jest wyczyn, chce znów suzuke!
Subaryna leśnik, i piździk dzielny w teren. Poszukiwanie sztywnych mostów...
Jeżeli koniecznie chcesz line "niestalową" to wejdż sobie tu:http://www.bezalin.com.pl wybierz linę (niezłe są poliamidowe) poszukaj lokalnego przedstawiciela i kup oryginalna linę z atestem. Bo w slkepie rolniczym to raczej bym nie kupował.
Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.
Alfa Romeo Sprint.
w rolniczym do sznurek do snopowiązałek można kupić.
Inną drogą jest znalezienie firmy handlującej zawiesiami do żurawi i dźwigów. Badziewia raczej nie sprzedają, bo nikt normalny do żurawi badziewia nie kupi. Wszystko będzie z atestem a dodatkowo zakupisz "armaturę" typu szekle, bloczki, haki i podobne.
Inną drogą jest znalezienie firmy handlującej zawiesiami do żurawi i dźwigów. Badziewia raczej nie sprzedają, bo nikt normalny do żurawi badziewia nie kupi. Wszystko będzie z atestem a dodatkowo zakupisz "armaturę" typu szekle, bloczki, haki i podobne.
Przy okazji, to kinetyka tez można u nich kupić. Polecam, robiPiotrul pisze:Jeżeli koniecznie chcesz line "niestalową" to wejdż sobie tu:http://www.bezalin.com.pl

Wtrace sie w temat zamierzam kupic line stalowa z wykorzystaniem jako przedłuzenie przez bloczek, wyciagarki lub ewentualnie do lekkiego podciagania drugiego auta np. do pieczatki. Obydwa auta to samuraiki inne nie wchodza w gre. Jak byla by odpowiednia srednica to takich charców.
Zielony Hijszpan TEAM SŁAWNO 4X4