Kinetyk 18t
Moderator: Marcin-Kraków
Kinetyk 18t
Witam czy ktoś kupował może taką line http://www.allegro.pl/item409452825_lin ... _8_0m.html a może inną od tego dystrybutora?Pisze że ma 30% rozciągliwości i wytrzymałość 18t jest coś warta ?Chcę kupić do Ferozy.
- Fiba
-
- Kontaktowanie:
Podłącze się pod temat bo też planuje kupić kinetyka do mojego Patrola i teraz stoje przed wyborem.
Znalazłem na allegro jakiegoś polskiej produkcji 32mm grubości i wytrzymałość 22t wiec myślę, że wystarczający. Tylko nie wiem na jaką długość się zdecydować 8m czy 10m ?
Co radzicie?
A druga sprawa to pas ochrony drzewa do wyciągarki.
Czy wystarczy taki o parametrach: udźwig 12T, grubość 3mm, szerokość 7,5cm i 3m długości?
Wyciągarka już do mnie idzie, a wiem, że pas to rzecz konieczna.
Pozdrawiam
Znalazłem na allegro jakiegoś polskiej produkcji 32mm grubości i wytrzymałość 22t wiec myślę, że wystarczający. Tylko nie wiem na jaką długość się zdecydować 8m czy 10m ?
Co radzicie?
A druga sprawa to pas ochrony drzewa do wyciągarki.
Czy wystarczy taki o parametrach: udźwig 12T, grubość 3mm, szerokość 7,5cm i 3m długości?
Wyciągarka już do mnie idzie, a wiem, że pas to rzecz konieczna.
Pozdrawiam
Lepszy głupiec wędrujący po świecie od mędrca ,który siedzi w domu.
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
Mam takiego kinetyka jak Fibia pisze, 22t 8m długosci i nie wiem, czasem jest w sam raz, a czasem mógłby być dłuższy, zwłaszcza gdy jest długie błoto.W okolicach Nowej Deby sa ciekawe miejsca, gdzie mozna posmigac, ja bym wziął teraz 10 m, ale nie dam Ci gwarancji ze bedzie praktyczniejszy akurat dla Ciebie.
Co do pasa do owijania drzewa wydaje mi sie ze wystarczy taki o jakim piszesz, osobiscie gdy wyciagam sie tirforem to uzywam do opasania 7T'owej taśmy i też daje rade
Aha, jesli sie sugerujecie ze wasza suza waży koło tony, to nie kupujcie kinetyka na 12T, bo jak bedzie trzeba pomóc wklejonemu parcholowi to co ? Powiecie ze wasz kinetyk jest tylko do suki

Przy okazji zakupcie dobre szekle...
Co do pasa do owijania drzewa wydaje mi sie ze wystarczy taki o jakim piszesz, osobiscie gdy wyciagam sie tirforem to uzywam do opasania 7T'owej taśmy i też daje rade

Aha, jesli sie sugerujecie ze wasza suza waży koło tony, to nie kupujcie kinetyka na 12T, bo jak bedzie trzeba pomóc wklejonemu parcholowi to co ? Powiecie ze wasz kinetyk jest tylko do suki

Przy okazji zakupcie dobre szekle...
- Fiba
-
- Kontaktowanie:
Normalny czyli jaki?kpeugeot pisze:a jeśli chodzi o kinetyka to chyba za duży
kinetyk nie jest lekki a jak zamoknie to w ogóle moze być ciekawe wrzucanie go do auta - chyba bym brał normalny
Mam długiego Patrola i teraz troche się żelastwa na nim nabrało więc leciutki nie jest.
Przemekslaw dzięki za odpowiedź, chyba zdecyduje się na tego 10m.
Nie daleko mieszkasz, więc może się spotkamy kiedyś i pośmigamy razem.
Lecz proszę jeszcze innych o odpowiedzi, może coś doradzą

Pozdrawiam
Lepszy głupiec wędrujący po świecie od mędrca ,który siedzi w domu.
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
- mariuszfila
Fiba pisze:Normalny czyli jaki?kpeugeot pisze:a jeśli chodzi o kinetyka to chyba za duży
kinetyk nie jest lekki a jak zamoknie to w ogóle moze być ciekawe wrzucanie go do auta - chyba bym brał normalny
Mam długiego Patrola i teraz troche się żelastwa na nim nabrało więc leciutki nie jest.
Przemekslaw dzięki za odpowiedź, chyba zdecyduje się na tego 10m.
Nie daleko mieszkasz, więc może się spotkamy kiedyś i pośmigamy razem.
Lecz proszę jeszcze innych o odpowiedzi, może coś doradzą![]()
Pozdrawiam
Jak będziecie się umawiać na spotkanie to i mi dajcie znać