Kotwica - jak używać?
Moderator: Marcin-Kraków
Kotwica - jak używać?
Temat kotwicy był już poruszany ale mało konkluzywnie. Zanabyłem takową ale sprzedawca nie daje żadnej instrukcji. Mam zatem pytanie jak się nią posługiwać tak, aby uzyskać spodziewany efekt.
rybak
-
To jest orka stacjonarna:sgt_raffie pisze:a tam, czepiacie sie Panowie. Dziala doskonale - ostanio tu na tej mojej angielskiej wsi ktos taka zaoral male poletko - robila rewelacyjnie.
Stawiasz auto w rogu pola, wyciągasz linę, zarzucasz kotwicę-pług i orasz (orzesz?). Jak dociągniesz do auta, to zarzucasz obok itd.
A tak zupełnym aproposem - pamięta ktoś sposób, jak zrobić kotwicę z kilku żerdzi? Podobno bardziej skuteczna niż ta z lemieszem.
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
- Marek D.
-
To się socha nazywapezet pisze:To jest orka stacjonarna:sgt_raffie pisze:a tam, czepiacie sie Panowie. Dziala doskonale - ostanio tu na tej mojej angielskiej wsi ktos taka zaoral male poletko - robila rewelacyjnie.
Stawiasz auto w rogu pola, wyciągasz linę, zarzucasz kotwicę-pług i orasz (orzesz?). Jak dociągniesz do auta, to zarzucasz obok itd.
A tak zupełnym aproposem - pamięta ktoś sposób, jak zrobić kotwicę z kilku żerdzi? Podobno bardziej skuteczna niż ta z lemieszem.

hehe...
moja ulubiona historia o kotwicy jest akcja podpatrzona na mazurach.
krótko i tresciwie
płynie se sasanka jakas z wypozyczlni, i pan "kapitan" stwierdza że bedzie kotwiczyć.
bieru w łapu kotwicu i machaju. jak sie rozmachał to wyrzucił, w piździec. a że kotwica to z natury złośliwa swołocz to pizd o sztag, odbiła sie i jebudu gościa w łep.
Dało się słyszeć dziecięcy głosik - babciu, babciu dziadek chyba nie żyje

moja ulubiona historia o kotwicy jest akcja podpatrzona na mazurach.
krótko i tresciwie
płynie se sasanka jakas z wypozyczlni, i pan "kapitan" stwierdza że bedzie kotwiczyć.
bieru w łapu kotwicu i machaju. jak sie rozmachał to wyrzucił, w piździec. a że kotwica to z natury złośliwa swołocz to pizd o sztag, odbiła sie i jebudu gościa w łep.
Dało się słyszeć dziecięcy głosik - babciu, babciu dziadek chyba nie żyje

Ford- Family of fine cars.
2x V8 2xV6
Expedition, Explorer, Bronco II, F150
2x V8 2xV6
Expedition, Explorer, Bronco II, F150
- ROB4X4NISSANGR
-