bagażnik
Moderator: Marcin-Kraków
bagażnik
Witam . Szukam bagażniika i wpadło mi w łapska takie coś : http://escapada.com.pl/bagazniki-c-9.html .czy ktos miał lub ma do czynienia z tymi sprzętami ? nie chodzi mi o mega super hiper wytrzymałą platforme , tylko bagażnik na który włoże koło zapasowe i pare gratów ewentualnie , bez zbytniej przesady . I w związku z tym moje pytanie czy warte to cos. Oczywiscie wszystkie sugestje mile widziane . Z góry dzieki .
Monty 3.1 td - historia....
Plecak wyprawowy
coś na dwóch kólkach też ....
Plecak wyprawowy
- Igor V8
-
Re: bagażnik
Jakieś takie liche 

Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ... 

Hoojnia z grzybnią jakich mało... miałem wątpliwą przyjemność skręcać i usiłować montować coś takiego w zeszły piątek.
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi
Temat juz był , ale na temat tego http://escapada.com.pl/-p-54.html , a mne chodzi bardziej o cos takiego http://escapada.com.pl/-p-45.html . Kurcze sam juz nie wiem . Niby jest to kopia thule , ale pytanie czy jakosc tez skopiowali...... http://www.thule.com/Thule/ProductPage____26115.aspx . Pany podpowiedzcie cos , szukam czegos niedrogiego i w miare sensownego .
Plecak wyprawowy
Plecak wyprawowy
To jest bardzo drogi bagażnik ponieważ podroży o ponad 700 zł Twój drugi bagażnik. To nie jest sensowne rozwiązanie.
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
tzn . podroży w sensie ...? Cena jest w miare ok. tylko nie wiem czy jakosc bedzie ok.
Plecak wyprawowy
Plecak wyprawowy
czytaj ze zrozumieniem - podrozy, bo bedziesz musial kupic inny, solidniejszy.
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Ja wiem, ale to podobny wyrób, może ciut lepszy. Ale to ciut, to jakby rozmawiać o złym i gorszym. Bagażnik to nie filtr oleju - nie kupuje się go na kilka miesięcy, a i apetyt często rośnie w miarę jedzenia. To ustrojstwo na zapas Ci wystarczy, pewnie jakieś drobiazgi też, ale rozwojowy nie jest. Za jakiś czas będziesz chciał wrzucić coś więcej, ściągnąć mocno pasami i zobaczysz, jak elementy Twojego superbagażnikasuper podążają za pasamiblublu1 pisze:Temat juz był [...]

Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi
Podobny bagażnik alu udało mi się pasami do ściągania bagażu (wcale nie były jakieś super grube) praktycznie połamać. Szkoda kasy, wygląda fajnie ale... to jego jedyna zaleta.
Uaz and GR Y61
No to jest jeszcze "lepiej" niż myślałem 

czyli wynika , że albo taki za trzy tysiące lub więcej , albo żaden
.

GR Y60 + Gaz69 = Meksyk
...a mnie nic nigdy nie wybucha i zdanżam na czas .
Jest... jeszcze Kosz bagażowy- Thule Xperience 828
ale , dogadać się co do dostępności nie idzie
ale , dogadać się co do dostępności nie idzie
gg4987422
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
może nie 3, ale nie mniej niż 1,5; oczywiście jeśli ma być wykorzystywany zgodnie z przeznaczeniem, a nie tylko do wożenia zapasu.iskra69 pisze:czyli wynika , że albo taki za trzy tysiące lub więcej , albo żaden.
Szukam uporczywie bo potrzebny jest mi do pracy najtańszy jaki znalazłem to z firmy motorsport4x4.pl Połowa z nańtańszego(ok 3000 tyś Up) to max.1,500 do tyle zapłace , jak ktoś ma info to proszę na pw.
GR Y60 + Gaz69 = Meksyk
nie myślałeś co by dać sobie wyżeźbić
jak nie spawasz sam to może daj komuś, kto potrafi i ma pomysły

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
lbl78 pisze:nie myślałeś co by dać sobie wyżeźbićjak nie spawasz sam to może daj komuś, kto potrafi i ma pomysły
![]()

Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
A macie jakieś fotki swoich zmotanych bagażników ?
Pomyślałem aby zrobić go z metalowych rurek, a na rantach dać, kolanka 90*, i jakieś poprzeczki oraz wspawać siatkę .
Ciekawe ile by poszło kasy na materiał, bo spawał bym sam.
Pomyślałem aby zrobić go z metalowych rurek, a na rantach dać, kolanka 90*, i jakieś poprzeczki oraz wspawać siatkę .
Ciekawe ile by poszło kasy na materiał, bo spawał bym sam.
Pajero II 94r Krótki. BFG 33/10,5 R 15 , Body lift 2". - Sprzedany
- mariuszfila
W linku poniżej masz dwie fotki tego co mi się dzisiaj udało ulepić
całość waży 10kg.
Na razie stoi na doniczkach bo jeszcze nie wiem jak to przytwierdzić do budy.
http://picasaweb.google.com/mariuszfila12/Bagaznik#
.

.
Y61
Właśnie o czymś podobnym myślałem, tylko ja bym go zamontował odwrotnie (tył z przodem) i bez tej małej wypustki.mariuszfila pisze:W linku poniżej masz dwie fotki tego co mi się dzisiaj udało ulepićcałość waży 10kg.
.
Choć teraz patrząc zastanawiam się, czy nie lepiej po całości dać tą drugą ramkę i wspawać siatkę na dół.
Jakiej średnicy masz tą rurkę?
- mariuszfila
Rurka 1/2 cala, grubości ścianki nie pamiętam, co do kształtu to takie właśnie miałem widzenie po kilku browarkach 

Y61
Dzisiaj byłem w Obi, 2m takiej rurki w ocynku kosztuje 30 zł, kolanka które chciałem zastosować 2 zł szt.
Były też jakieś grubsze rurki, zastanawiam się czy nie lepsze, tylko że waga by poważnie wzrosła.
Były też jakieś grubsze rurki, zastanawiam się czy nie lepsze, tylko że waga by poważnie wzrosła.
bagaznik do patrola Y60 longa , tani
tzn do 700zł , oprócz tego aluminiowego z monthany ktoś mi coś poleci ma przewozić tylko drabine i halogeny , ktos coś wie
nie mam czasu na rzezbienie ,jeżdzenie potrzebuje na juz - zamawiam -zakładam
.

GR Y60 + Gaz69 = Meksyk
imho nie wiem czy sie zmiescisz.. chyba ze jakas uzywka z busa albo.. motanie 
co do OBI..generalnie nic nie mam ale Centrostale itp hurtownie stali wymarly? jakos Obi,Praktiker,Leroy to ostatnie sklepy gdzie materialow stalowych/aluminiowych czy mosieznych szukam

co do OBI..generalnie nic nie mam ale Centrostale itp hurtownie stali wymarly? jakos Obi,Praktiker,Leroy to ostatnie sklepy gdzie materialow stalowych/aluminiowych czy mosieznych szukam

no limits,no rules,no roads
4runner 1st gen. '88
4runner 1st gen. '88