Moderator: Marcin-Kraków
google Ci nie działa? Włóż w to trochę wkładu własnego.Darek Palmowski pisze:Wydaje mi się że nikogo nie męczę, a szczególnie tematu. Niestety nie każdy jest we wszystkich dziedzinach alfą i omegą.
osobiście mam gdzieś co lubiszDarek Palmowski pisze:O rany... Jak ja lubię kibiców...
jak nie potrafisz używać google (trzeba było napisać, że to jest dla Ciebie za trudne) to podpowiadam: pasta do kupienia również w sklepach z elektronikąDarek Palmowski pisze:gdzie się kupuje taką pastę termo przepuszczalną ?
Mój drogi... Czy ja umiem używać google czy też nie, to nie Tobie oceniać. Moja rada dla Ciebie: - naucz się czytać ZE ZROZUMIENIEM. Poza tym czytaj OD POCZĄTKU DO KOŃCA. Dopiero potem zabieraj głos. Inaczej doprowadzisz zawsze do niepotrzebnej wymiany zdań, gdzie nie zawsze wyjdziesz na erudytę. Poza tym dajesz mi radę którą ktoś inny już mi dał i za co podziękowałem. Dziękuję mimo wszystko również Tobie, prosząc jednocześnie o nie kontynuowanie tego wątku, ponieważ stwierdzam (przy mojej WIELKIEJ ignorancji), że nie jesteś w stanie powiedzieć mi nic ciekawego.JarekK pisze:osobiście mam gdzieś co lubiszDarek Palmowski pisze:O rany... Jak ja lubię kibiców...
jak nie potrafisz używać google (trzeba było napisać, że to jest dla Ciebie za trudne) to podpowiadam: pasta do kupienia również w sklepach z elektronikąDarek Palmowski pisze:gdzie się kupuje taką pastę termo przepuszczalną ?
jutro, jutroDarek Palmowski pisze:...
poproś kogoś bardziej domyślnego to Ci wytłumaczy i naucz się cytować - to nie jest trudne może dasz radęDarek Palmowski pisze:jutro, jutro[\quote]
![]()
![]()
![]()
![]()
"Erudyto" - wyluzuj bo pogrążasz się z każdym postem beznadziejnie. Nie widzisz tego ? Proszę - odpuść dla własnego dobra.JarekK pisze:poproś kogoś bardziej domyślnego to Ci wytłumaczy i naucz się cytować - to nie jest trudne może dasz radęDarek Palmowski pisze:jutro, jutro[\quote]
![]()
![]()
![]()
![]()
super dałeś radę - udany cytat - możesz być z siebie dumnyDarek Palmowski pisze:"Erudyto" - wyluzuj bo pogrążasz się z każdym postem beznadziejnie. Nie widzisz tego ? Proszę - odpuść dla własnego dobra.JarekK pisze:poproś kogoś bardziej domyślnego to Ci wytłumaczy i naucz się cytować - to nie jest trudne może dasz radęDarek Palmowski pisze:jutro, jutro[\quote]
![]()
![]()
![]()
![]()
tylko czy blok zdąży się tak nagrzać, żeby czujka zadziałała zanim coś złego się stanie - to jednak jest kawał ajzola i bezwładnośc cieplną ma dość dużą- czujnik może zadziałać dopiero jak w silniku będzie masakra - dodatkowo jak wyskalować czujnik? doświadczalnie?Przemm pisze:Wracajac do tematu
Mam obawy czy takie rozwiazanie zadziala przy rozszczelnieniu ukladu chlodzenia, chyba nie, jak zgaduje, choc sporo bedzie zalezec od miejsca montazu czujki... ja przerabialem dziure w chlodnicy i cudem sie zorientowalem, wiec gwarantuje, ze to sie zdaza...
1. myslalem o jakims czujniku, po prostu na bloku silnika w odpowiednio dobranym miejscu lub
no już tak się nie przejmuj, otrzyj łzy jutro też będzie dzieńDarek Palmowski pisze:ple, ple plei
Darek Palmowski pisze:Może ktoś doświadczony (przeważnie niemiło), zasugeruje mi jakiś sensowny wskaźnik temperatury cieczy chłodzącej. Najlepiej żeby był z alarmem (głośnym
![]()
![]()
), przy przekroczeniu pewnej wartości temperatury. Jest tego trochę na przykład na allegro, ale może osobiste opinie użytkowników pomogą mi w wyborze.
Zawsze można zamontować choćby czujnik ciśnienia w układzie chłodzenia.Przemm pisze:Wracajac do tematu
Mam obawy czy takie rozwiazanie zadziala przy rozszczelnieniu ukladu chlodzenia, chyba nie, jak zgaduje, choc sporo bedzie zalezec od miejsca montazu czujki... ja przerabialem dziure w chlodnicy i cudem sie zorientowalem, wiec gwarantuje, ze to sie zdaza...
1. myslalem o jakims czujniku, po prostu na bloku silnika w odpowiednio dobranym miejscu lub
2. bardziej komplekoswym rozwiazaniu czyli dodatkowym czujniku i w ukladzie chlodznia, i czujnika temp. oleju.
czy ktos mial takie przemyslenia lub przerabial taki zestaw?
P.
taa i mały komputer przeliczający jakie powinno być ciśnienie przy danej temp. - cholera znowu czujnik temp potrzebnyN2O pisze:Zawsze można zamontować choćby czujnik ciśnienia w układzie chłodzenia.Przemm pisze:Wracajac do tematu
2. bardziej komplekoswym rozwiazaniu czyli dodatkowym czujniku i w ukladzie chlodznia, i czujnika temp. oleju.
czy ktos mial takie przemyslenia lub przerabial taki zestaw?
P.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość