Auto ma orurowanie, lecz chcial bym wstawic dodatkową metalowa siatkę chroniącą lampy. Skąd taką zdobyć ?
Fajnie jak by siatka była dość drobna jak tu:

Moderator: Marcin-Kraków
daje pod warunkiem, ze siatka jest odpowiednio gesta i sztywno elastyczna (musi sie do pewnego stopnia poddawac). Jak za miekka to sie potarga, jak za sztywna to "konara" rozczlonkuje na mniejsze drzazgi i gnoju narobic moze. Wszystko to ma sens jak kto z koniecznosci lub potrzeby jezdzi po krzaczorach i haszczach (mam nadzieje,ze legalnie i tam gdzie to jest mozliwe/konieczne)Nahen pisze:Skorzystam z okazji i zapytam czy ktoś uzywa tego typu wynalazków? I czy ma to sens? Z autopsji jeżdżąc po krzaczorach itp jeszcze nie zdażylo mi sie rozwalić szkłą reflektora, za to w sytuacjach w któych udało mi się to raczej przypuszczam że i sitakę szlag by trafił.
Więc jak to jest, jest sens?
i jako takie rozwiązanie jest dobrabert pisze: W radiowozach jej przeznaczenie jest inne, ma chronic pojazd przed oslepieniem przez wybicie reflektorow w czasie zamieszek
Norbert J. Zbróg
Sprzedawana była w arkuszach nie pamiętam wymiaru ale zrobiłem z niej osłonę na reflektor , gmole i jeszcze sporo mi zostało.alientm pisze:Właśnie o taką siatkę chodzi. Pamietasz może cene ?
oślepnięciem, oślepnięciem...bert pisze:przed oslepieniem przez wybicie reflektorow w czasie zamieszek![]()
jednak oślepienie - a poprawnie - olśnienieGAZFAN pisze:oślepnięciem, oślepnięciem...bert pisze:przed oslepieniem przez wybicie reflektorow w czasie zamieszek![]()
ales Ty madry, normalnie z ta madroscia to filtry powinienes wymieniacGAZFAN pisze:oślepnięciem, oślepnięciem...bert pisze:przed oslepieniem przez wybicie reflektorow w czasie zamieszek![]()
plexa szybko sie rysuje, wiec zrob sobie odrazu ze dwa kompleciki, no i delikatnie z wycieraniem, raczej zmywac niz wycierac. Mysle, ze to "rysowanie" "przewaza" w kierunku "lepszosci" siatki.Przemm pisze:z moich obserwacji wiekszosc samochodow na islandii jezdzi z oslona z plexi,wiec z pewnoscia sie sprawdza,
ja planuje takowa wyciac odpwiedni ksztalt z plata plexy z mareketu wyrzynarka i wygiac po podgrzaniu w piekarniku aby nadac oplywowy ksztalt najpierw do motocykla potem do parcha
ogolnie polecam bo kamyczki, jak juz pisano tluka reflektory strasznie, co wiedza kierowcy tir z nisko zamontowanymi reflektorami, choc akurat oni glownie stosuja otwierana siatke...
ja, z wspomnianych obserwacji, wybieram plexe zeby nie wywarzac otwartych drzwi...
P.
Jak ma wybity reflektor to znaczy że samochód ma stracić "wzrok"emkg pisze:jednak oślepienie - a poprawnie - olśnienieGAZFAN pisze:oślepnięciem, oślepnięciem...bert pisze:przed oslepieniem przez wybicie reflektorow w czasie zamieszek![]()
to stan przejściowy - oślepnięcie - raczej permanentny
no - chyba, że rzecz dotyczy pojazdu policyjnego - ale tu raczej o oślepnięciu/oslepieniu być mowy nie może - prędzej : 'zgaśnięcie'
Oj zacząłeś wypowiedź humorystycznie a skończyłeś na poważniebert pisze:ales Ty madry, normalnie z ta madroscia to filtry powinienes wymieniacGAZFAN pisze:oślepnięciem, oślepnięciem...bert pisze:przed oslepieniem przez wybicie reflektorow w czasie zamieszek![]()
Norbert J. Zbróg
Wybic komus oczko, oslepic kogos (nie oslepnac kogos). W przypadku pojazdu dosyc zartobliwe -(analogia reflektor = oczko), ale dla wiekszosci zrozumiale, reflektor w autku jak oczko. Trudne ? Wiem wiem..., trudne. Trudniejsze nawet od filtra
[/quote]Jak ma wybity reflektor to znaczy że samochód ma stracić "wzrok"GAZFAN pisze:[
jednak oślepienie - a poprawnie - olśnienieto stan przejściowy - oślepnięcie - raczej permanentny
no - chyba, że rzecz dotyczy pojazdu policyjnego - ale tu raczej o oślepnięciu/oslepieniu być mowy nie może - prędzej : 'zgaśnięcie'
Czyli oślepnąć
a nie oślepić kogoś światłem... zwłaszcza ze zbitego oczka
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość