Engel zepsuł urlop bo się popsuł
Moderator: Marcin-Kraków
Engel zepsuł urlop bo się popsuł
Gdzie jest serwis który lodówkę naprawi? Silnik pracuje ale efektu chłodzenia nie ma. Zaczęło sie od zniknięcia pomiaru temperatury, myślałem że to tylko bateria i wyjechalismy a okazała się katastrofa i wróciliśmy do domu po 3 dniach
Czy to znak że japończycy chca prześcignąć chińczyków w produkcji badziewia?

Re: Engel zepsuł urlop bo się popsuł
Faktycznie, chyba za duży upał był..... 

Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.
Alfa Romeo Sprint.
Czy to oznacza, że przez lodówkę zawróciliście i zrezygnowaliście z urlopu?
Lepiej mieć spokój niż rację. 
Parchol Y61 LONG 2,8TDi

Parchol Y61 LONG 2,8TDi
bez zimnego browara nie ma urlopu

- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
GrzechoS pisze:Czy to oznacza, że przez lodówkę zawróciliście i zrezygnowaliście z urlopu?

No jeśli tak, to szacun, ciekawe co by było, jakby klima siadła

Nie zrezygnowaliśmy z urlopu tylko odłożyliśmy na później. Jeździmy dla przyjemności a nie po to aby udowodnić sobie lub innym jacy z nas twardziele.Jedna z zasad hedonisty brzmi: Jak zabawa przestaje być przyjemna kończymy zabawę" A wracając do tematu, czy wiecie kto naprawia takie lodówki i robi to dobrze?Czy w ogóle naprawa ma sens czy trzeba kupić nową? Pytam poważnie bo kolega któremu popsuła się Waeco walczy z nią i warsztatami już 2 lata bez rezultatu to znaczy naprawiąją a po 2 tygodniach jest to samo
- Jaaareeek !
-
kapota, dwa lata bez urlopuszwendała pisze:... bo kolega któremu popsuła się Waeco walczy z nią i warsztatami już 2 lata bez rezultatu ...

Tutaj masz serwis:
http://www.roega.de/index_engel.php
Na pewno Ci naprawią szybko i sprawnie, nie mniej jednak na lodówkę masz gwarancję ..........
Tak czy owak to jednostkowa sprawa. Dostarczyłem kilka sztuk firmie Mc Cain ( tej firmie od przetwórstwa ziemniaka i produkcji min. frytek ), używają ich przedstawiciele handlowi w swoich autach do przewożenia i prezentacji mrożonek - lodówki pracują non stop od kilku lat i żadnych awarii nie było
http://www.roega.de/index_engel.php
Na pewno Ci naprawią szybko i sprawnie, nie mniej jednak na lodówkę masz gwarancję ..........
Tak czy owak to jednostkowa sprawa. Dostarczyłem kilka sztuk firmie Mc Cain ( tej firmie od przetwórstwa ziemniaka i produkcji min. frytek ), używają ich przedstawiciele handlowi w swoich autach do przewożenia i prezentacji mrożonek - lodówki pracują non stop od kilku lat i żadnych awarii nie było
Ostatnio zmieniony pn lip 19, 2010 8:05 am przez Eskapada, łącznie zmieniany 1 raz.
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
czy hedonista jeździ terenófkąszwendała pisze:Nie zrezygnowaliśmy z urlopu tylko odłożyliśmy na później. Jeździmy dla przyjemności a nie po to aby udowodnić sobie lub innym jacy z nas twardziele.Jedna z zasad hedonisty brzmi: Jak zabawa przestaje być przyjemna kończymy zabawę" A wracając do tematu, czy wiecie kto naprawia takie lodówki i robi to dobrze?Czy w ogóle naprawa ma sens czy trzeba kupić nową? Pytam poważnie bo kolega któremu popsuła się Waeco walczy z nią i warsztatami już 2 lata bez rezultatu to znaczy naprawiąją a po 2 tygodniach jest to samo

Niestety mojej lodówce minął już 3 rok. Ale co mi po gwarancji jesli w Polsce nie ma serwisu?
Spróbuję oddać gdzieś do serwisu lodówek ale trochę się tego obawiam.
Tak hedonista jeździ terenówkami z tym że nie są to sprzęty do samobiczowania oraz zdobywania poklasku gawiedzi poprzez zrobienie dacha, boka lub wybuchu silnika.
Spróbuję oddać gdzieś do serwisu lodówek ale trochę się tego obawiam.
Tak hedonista jeździ terenówkami z tym że nie są to sprzęty do samobiczowania oraz zdobywania poklasku gawiedzi poprzez zrobienie dacha, boka lub wybuchu silnika.
Pierwsze rozmowy z serwisami sa przygnębiające. "Pewnie uciekł freon, ale jak jest instalacja nieszczelna to już tego się nie da naprawić, żeby znaleźć dziurkę to trzeba ją całą rozebrać a to się lepiej opłaca kupić nową, bo te lodówki panie to sa robione na 3 lata i potem sa do wyrzucenia"
widzisz... jakbyś od razy spytał specjalisty to uratowałbyś urlop..
a w jakimiż że to aucie terenowym znajdujesz hedonistyczne odczucia poruszania się po wertepachszwendała pisze: Tak hedonista jeździ terenówkami z tym że nie są to sprzęty do samobiczowania oraz zdobywania poklasku gawiedzi poprzez zrobienie dacha, boka lub wybuchu silnika.

Engel na 3 lata hmm ciekawe
fajny serwis-kopnij go w dupę tego pana i ode mnie też z 2x

Lubię zapierdalać.
Ropa do traktorów.
Ropa do traktorów.
pinc6x6: w hiluxie z kabiną ekspedycyjną na wyprawach, w rubiconie w miejskiej dżungli i Grizzlym w błocie i piachu ekstremalnym.
Mopar : nie będę się znęcał nad nieudacznikami prowadzącymi serwis, których cała wiedza i umiejętności ograniczają się do wymiany bezpiecznika lub naprawy przewodu albo wtyczki. Tym bardziej że jak dotąd nie znalazłem innych więc może to są najwybitniejsi specjaliści tej branży i lepszych nie ma
Mopar : nie będę się znęcał nad nieudacznikami prowadzącymi serwis, których cała wiedza i umiejętności ograniczają się do wymiany bezpiecznika lub naprawy przewodu albo wtyczki. Tym bardziej że jak dotąd nie znalazłem innych więc może to są najwybitniejsi specjaliści tej branży i lepszych nie ma

- Jaaareeek !
-
@szwendała
Eskapada dał ci link.
nie prościej naskrobać maila, a potem zapakować ładnie lodówkę i wysłać do niemiec do serwisu?
i tak ją gdzieś musisz wysłać
jak ją naprawią przed końcem wakacji, to zdążysz jeszcze na urlop pojechać.

Eskapada dał ci link.
nie prościej naskrobać maila, a potem zapakować ładnie lodówkę i wysłać do niemiec do serwisu?
i tak ją gdzieś musisz wysłać

jak ją naprawią przed końcem wakacji, to zdążysz jeszcze na urlop pojechać.

Dzięki, tak już robię. Po kilkudziesięciu telefonach dowiedziałem sie że drogi na skruty nie ma.
Obawiam się trochę wysyłki bo w transporcie też może się jej pogorszyć. Czekam na odpowiedź może się zgodzi abym przyjechał i zrobi mi to na miejscu to wpadłbym tam po drodze zwiedził Hamburg i pojechał dalej.
Obawiam się trochę wysyłki bo w transporcie też może się jej pogorszyć. Czekam na odpowiedź może się zgodzi abym przyjechał i zrobi mi to na miejscu to wpadłbym tam po drodze zwiedził Hamburg i pojechał dalej.
.
Ostatnio zmieniony pn wrz 09, 2013 9:43 pm przez mazeno, łącznie zmieniany 1 raz.
Syria i Jordania to była ostatnia podróż gdy lodówka działała bez zarzutu mimo zapylenia ale tam takich upałów w kwietniu jak u nas w lipcu nie było. Wycofanie nastąpiło z trasy krajowej do Fromborka a lodówka poległa podczas upalnych obchodów 600 lecia bitwy pod Grunwaldem. Może w głębi agregatu była Krzyżakiem.
.
Ostatnio zmieniony pn wrz 09, 2013 9:43 pm przez mazeno, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie bardzo umiem umieszczać fotki a jeśli chodzi o opisy to trudno dodać coś do wspaniałych relacji zamieszczonych już na tym forum. Wycieczka warta grzechu, łatwa terenowo bo po za Wadi Rum, doliną Eufratu i brzegami morza martwego jeżdziliśmy asfaltem i trochę szutrem.Na wielkiej arabskiej nie ma ergów i muld więc jeśli jedzie sie niezbyt szybko to nie ma trudności. Zrezygnowaliśmy po kilkudziesięciu kilometrach z jazdy czarną pustynią bazaltową wzdłuż granicy z Irakiem bo działała na nas przygnębiajaco. Co do dyskusji na temat przekraczania granic to przychylałbym się do opinii Czobiego aby być twardym, bo naciągactwo jest ordynarne i paskudne a co gorsze pomagaja inni przekraczający bo poganiają i nie pozwalaja dyskutować. Mimo że są wielkie tablice z informacjami o stawkach i zachęcajace do składania skarg w przypadku nieprawidłowości to trudno to realizować gdy zza pleców kolejni klienci wrzucają paszporty czy dokumenty z banknotami i urzednik ich załatwia a my czekamy nie wiadomo ile.
Na początku się z tym godziłem bo nie chciałem być hamulcowym grupy ale potem zrealizowałem 2 pomysły dzięki którym na granicę przyjechałem ostatni wyjechałem pierwszy i zapłaciłem tylko tyle ile było napisane na tablicy a nawet raz bez opłaty paliwowej. Jak się uporam z lodówka to to opiszę
Na początku się z tym godziłem bo nie chciałem być hamulcowym grupy ale potem zrealizowałem 2 pomysły dzięki którym na granicę przyjechałem ostatni wyjechałem pierwszy i zapłaciłem tylko tyle ile było napisane na tablicy a nawet raz bez opłaty paliwowej. Jak się uporam z lodówka to to opiszę
-
-
- Kontaktowanie:
Chcesz powiedzieć że wyjazd bez lodówki to udowodnienie trwadzielstwa ?szwendała pisze:Nie zrezygnowaliśmy z urlopu tylko odłożyliśmy na później. Jeździmy dla przyjemności a nie po to aby udowodnić sobie lub innym jacy z nas twardziele.

Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 

Dla mnie trochę tak zgodzi się ze mną każdy kto próbował wypić piwo które ma 30 stopni C.
Ale wracając do lodówki, to Engel mnie rozczarował. Nie znalazłem serwisu w Polsce, Szwab nawet nie odpowiedział na list, kilkanaście warsztatów nie chciało się zająć sprawą. Trafiłem do Petemaru, lodówkę niechętnie przyjęli ale naprawili. Okazało się że skorodowane rurki wypuściły czynnik chłodzący w 2 miejscach. Przyczyną były osadzający się na nich pył piaskowy i kryształki soli. wynika z tego że ten mercedes i czołg( jak twierdził sprzedawca) wśród lodówek wyprawowych nie lubi tego co w czasie wycieczek sprawia nam szczególną przyjemność czyli jazda po plaży, noclegi na brzegu morza a wieczornej morskiej bryzy po dniu na piachach w szczególności. Lodówka ma 4 lata ale pracy nie więcej jak 9 miesięcy. Naprawa kosztowała prawie 500 PLN i wcale nie mam pewności że się znowu nie sypnie. Na wszelki wypadek kupiłem Waeco która kosztuje połowę ceny Engela i będę testował i porównywał.
Ale wracając do lodówki, to Engel mnie rozczarował. Nie znalazłem serwisu w Polsce, Szwab nawet nie odpowiedział na list, kilkanaście warsztatów nie chciało się zająć sprawą. Trafiłem do Petemaru, lodówkę niechętnie przyjęli ale naprawili. Okazało się że skorodowane rurki wypuściły czynnik chłodzący w 2 miejscach. Przyczyną były osadzający się na nich pył piaskowy i kryształki soli. wynika z tego że ten mercedes i czołg( jak twierdził sprzedawca) wśród lodówek wyprawowych nie lubi tego co w czasie wycieczek sprawia nam szczególną przyjemność czyli jazda po plaży, noclegi na brzegu morza a wieczornej morskiej bryzy po dniu na piachach w szczególności. Lodówka ma 4 lata ale pracy nie więcej jak 9 miesięcy. Naprawa kosztowała prawie 500 PLN i wcale nie mam pewności że się znowu nie sypnie. Na wszelki wypadek kupiłem Waeco która kosztuje połowę ceny Engela i będę testował i porównywał.