gdzie sensownie zamontować szperacz?
Moderator: Marcin-Kraków
gdzie sensownie zamontować szperacz?
Chciałbym się poradzić gdzie najbardziej sensownie zamontować szperacz (nie dla szpanu ale do realnego użytkowania). Mam możliwość albo na dole szyby - tak jak np. w Uazach czy Gazach lub na górze ramki szyby. Zaletą montażu na górze wydaje mi się, że będzie lepszy zasięg i to, że nie przeszkadza maska samochodu. Ale obawiam się, że na górze istnieje większe niebezpieczeństwo zaczepienia o coś (krzaki itp). Ale jakie są wasze doświadczenia?
rybak
Re: gdzie sensownie zamontować szperacz?
zadałeś pytanie po czym sam na nie odpowiedziałeś. Jeśli dalej nie wiesz gdzie montować - rzucaj monetą, jak źle spadnie, żuć jeszcze raz... i tak do skutku 

Maluje się tylko zasadnicze pytanie PO CO?
Jak już musisz coś szukać po krzakach z boku to kup harogenową latarkę z akumulatorem i ew dorób dodatkowy kabel do zapalniczki ,aby nie tylko ładował aku ,ale przy włączeniu do zapalniczki świeciła (latarka ) na zasilaniu kablem.
A wrazie co bierzesz pod pachę i zasuwasz. A i koszt mniejszy.
Na przykład taka :http://allegro.pl/latarka-akumulatorowa ... 99779.html
Są różne rodzaje ,ale to twój wybór.
Jak już musisz coś szukać po krzakach z boku to kup harogenową latarkę z akumulatorem i ew dorób dodatkowy kabel do zapalniczki ,aby nie tylko ładował aku ,ale przy włączeniu do zapalniczki świeciła (latarka ) na zasilaniu kablem.
A wrazie co bierzesz pod pachę i zasuwasz. A i koszt mniejszy.
Na przykład taka :http://allegro.pl/latarka-akumulatorowa ... 99779.html
Są różne rodzaje ,ale to twój wybór.
suzuki vitara 1.6 (SZARA EMINENCJA)
Suzuki Vitara 2.0 (BŁĘKITNY GROM )
T4 syncro -wyprawowy.
Suzuki Vitara 2.0 (BŁĘKITNY GROM )
T4 syncro -wyprawowy.
dawaj jak było w gazach, na górnym zawiasie drzwi, lub w jego okolicach, łatwo operować nim w czasie jazdy,
mam tak i się sprawdziło ostatnio jak po nocy drogi szukałem...
mam tak i się sprawdziło ostatnio jak po nocy drogi szukałem...

LR 109 S III 2,25>2.5>300tdi
LR Disco 3 2,7 TDI
LR Disco 3 2,7 TDI