sprężyny tough dog
Moderator: Marcin-Kraków
sprężyny tough dog
czy ktoś ma jakieś zdanie na temat sprężyn tough dog? próbowałem się pytać na dziale patrolowców, ale coś bez odzewu
pzdr
grezegor
pzdr
grezegor
Re: sprężyny tough dog
Znajomy ma od pól roku w Patrolu i jest bardzo zadowolony. Samochód z silnikiem 4,2 Diesel. Auto stoi tak samo wysoko jak po zamontowaniu. Ma zestaw do 300kg i mówi że jest bardzo komfortowo w porównaniu z wcześniejszymi OME +400kg.
Ja mam u siebie w Samuraiu przerobionym na sprężynę od Jimniego. Kilkanaście rajdów zaliczone i też się z nimi nic nie dzieje. Bardzo fajnie pracuje w ternie i super wybiera nierówności. Jestem z nich zadowolony.
Ja mam u siebie w Samuraiu przerobionym na sprężynę od Jimniego. Kilkanaście rajdów zaliczone i też się z nimi nic nie dzieje. Bardzo fajnie pracuje w ternie i super wybiera nierówności. Jestem z nich zadowolony.
Dzika Koza
Dzięki bardzo, ostatecznie założyłem +4cale (tył +300, przód +150), jak na razie bez zastrzeżeń, fajne zarówno w terenie jak i na czarnym
pzdr
pzdr
-
Nie miałem okazji zakładać jeszcze. Do tej pory miałem do czynienia z OME ale strasznie jakość spadła. polecić mogę DOBINSONA. Daj znać za jakiś czas jak je pokatujesz
czy nie siadły 

PATROL Y61 V8 LONG TURYSTYK
300 kg??
to się ugina na pusto? raczej nie...
to się ugina na pusto? raczej nie...
ugina, nie wiem jak u kolegów ale +300 progresywne, i na pusto było w miare komfortowo, po załadowaniu auto siadało ale jazda nie różniła się zbytnio
ogólnie fajny zawias, zwłaszcza z amorami w komplecie, niestety drogi jak nie wiem co

ogólnie fajny zawias, zwłaszcza z amorami w komplecie, niestety drogi jak nie wiem co

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
po dwóch miesiącach dość intensywnego jeżdżenia muszę stwierdzić, że sprężynki są super, bardzo ładnie trzymają wysokość, jak do tej pory nic nie siadły (poza standardowym uregulowaniem w gniazdach), super pracują i mimo tych +300 na pace, nawet przy pustym parchu fajnie chodzą (żadnych problemów z kręgosłupemkwiatkowawies pisze:Nie miałem okazji zakładać jeszcze. Do tej pory miałem do czynienia z OME ale strasznie jakość spadła. polecić mogę DOBINSONA. Daj znać za jakiś czas jak je pokatujeszczy nie siadły