Jak w temacie.
Hella FF50 vs Hella FF75
Które lepsze?
Dalekosiężne na kurniku, jedna para.
Hella FF50 vs Hella FF75 - dalekosiężne
Moderator: Marcin-Kraków
Re: Hella FF50 vs Hella FF75 - dalekosiężne
oba slabe
mialem ff50, mam ff75
fajne halogeniki ale niestety daja malo swiatla
( jak na dzisiejsze "standarty" )
lepiej kupic cos tanszego np. wesem
lub jeezeli chce sie o podobnym ksztalcie to dozbierac i kupic np 4xled.pl
fajnym rozwiazaniem sa ledhidery - w miare tanie a swieca jak wsciekle.
chyba ze lampy maja byc tylko ozdoba na kurniku- kupic jakies plaskie chinole
mialem ff50, mam ff75
fajne halogeniki ale niestety daja malo swiatla
( jak na dzisiejsze "standarty" )
lepiej kupic cos tanszego np. wesem
lub jeezeli chce sie o podobnym ksztalcie to dozbierac i kupic np 4xled.pl
fajnym rozwiazaniem sa ledhidery - w miare tanie a swieca jak wsciekle.
chyba ze lampy maja byc tylko ozdoba na kurniku- kupic jakies plaskie chinole
Zajeb...... drogie te ledhidery, a Wesemy mają jednak problemy ze szczelnością. Mam HO2 5LKR i obydwa rodzaje parują. Mam też FF 75 x 4 na kurniku.
Teraz przyszedł czas na małe zmiany. Na kurnik idą LEDy robocze (dostałem w spadku) na narożniki i potrzebuję jeszcze dalekosiężne też na kurnik. A FF75 będą teraz na zderzaku podpięte razem z długimi. Zastąpią tam wspomniane wyżej Wesemy i zrobią miejsce dla windy.
Znalazłem jeszcze takie porównanie:

Uploaded with ImageShack.us

Teraz przyszedł czas na małe zmiany. Na kurnik idą LEDy robocze (dostałem w spadku) na narożniki i potrzebuję jeszcze dalekosiężne też na kurnik. A FF75 będą teraz na zderzaku podpięte razem z długimi. Zastąpią tam wspomniane wyżej Wesemy i zrobią miejsce dla windy.
Znalazłem jeszcze takie porównanie:

Wesemy parują? A kołek z dołu obudowy wyjąłeś? Chyba nie.
Mam Helle, mam Wesemy. Różnic nie widzę. Prócz tego, że do Wesema szybę kupiłem za 11 złotych i zmieniłem a jakbym Helle stłukł to bardziej by bolało.
Mam Helle, mam Wesemy. Różnic nie widzę. Prócz tego, że do Wesema szybę kupiłem za 11 złotych i zmieniłem a jakbym Helle stłukł to bardziej by bolało.
Na 6 kpl Wesemów jakie przerabiałem to 2 kpl mają kłopot z parowaniem, a kołek oczywiście wyciągnięty od samego początku.Heilsberg pisze:Wesemy parują? A kołek z dołu obudowy wyjąłeś? Chyba nie.
Z Hellą żadnych problemów - przerobione 3 kpl.
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
Przetestowane 2szt HO2 - po 2 latach dół odbłyśnika skorodowany; 2szt HO3 - nie parują, ale dają zaje**ście wąski snop światła (dalekosiężne)
. Lepiej już dozbierać i kupić jakieś Helle Rallye, czy Luminatory - można czasem wyrwać taniej używki po tirowcu na alle 

y60 autobus, czerwony.