Polak potrafi:D

Widziałeś ostatnio ciekawy film w kine czy na video ?

Moderator: moralez

Awatar użytkownika
kokos

Post autor: kokos » pn sty 22, 2007 8:35 pm

Nissan Patrol Gr EvoObrazek

Awatar użytkownika
Bronx
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Bronx » pn sty 22, 2007 9:12 pm

No to może za rok ktoś z Polski pojedzie na Dakar Ursusem :D jak jest taki dobry
LR Freelander + Ford Bronco

Awatar użytkownika
mirokez

Post autor: mirokez » pn sty 22, 2007 9:32 pm

ciekawy jestem ile im ta podroz zajela :D
XJ 2.1 TD, 1991 rok, Seria, BFG AT 30"
Lubelskie Forum www.graty4x4.fora.pl

Awatar użytkownika
pezet

Post autor: pezet » pn sty 22, 2007 9:49 pm

Bo to jest podroz "badawczo-reklamowa" :)21
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...

Awatar użytkownika
Balkandriver
Kontaktowanie:

Post autor: Balkandriver » śr sty 24, 2007 9:06 pm

:)2 :)2 a teraz komentarz.
Bo to jest dokładnie tak; - że obecnie niektórzy "podróżnicy" uważają ,że cudu dokonali autem 4x4 o mocy min 200KM z klimą, z GPS-em , oczywiście z lodówką 12V, telewizorem, monitorem w zagłówkach, komórką przy dupie, CB , i jeszcze innych bajerach - osiągając południe Chorwacji "przedzierając" się przez Bośnię :o
A gdyby ich odciąć od tych bzdetów, to nie wyobrażają sobie egzystencji poza swoimi czterema ścianami, gdzie żyją na co dzień.
Ja nie chcę nikogo obrazić, ani nie neguję zdobyczy cywilizacyjnych, ale ogólne ogłupienie i wstecznictwo jest zastraszające.
I wielu "bohaterom" , gdy zaniknie prąd (a trzeba te urządzenia ładować) - nie będzie dane znaleźć Gwiazdy Polarnej, umrą, bo w aucie jest + 45`C, itd. itp.
I to dotyczy niestety dnia codziennego.
Mnie nazywają dziwnym , bo olewam klimę w upałach , bo moje córki wytrzymują 18to-godzinną podróż w Bałkanach, bo czniam na GPS i potrafię odnaleźć się w jakichś dziwnych miejscach.
I to dotyczy również innych swer życia codziennego.
Większość speców od czegokolwiek musi mieć zaplecze techniczne (choć nie umie z niego korzystać), by udawało, że może wszystko.
Smutne to

BALKANDRIVER
Frontera Long 2.8 TDi
http://www.fotolandia4x4.com - relacje, zdjęcia.

Awatar użytkownika
pezet

Post autor: pezet » śr sty 24, 2007 9:36 pm

Aleś pojechal :)21

No to ja wychodze na pół-troglodyte, bo:
- auto celowo kupilem bez klimy - zeby mniej bylo do zepsucia (chociaz troche zalowalem tego ostatniego lata :))
- zaraz po zakupie wywalilem ze srodka wszystkie tapicerki i inne zbedne elementy - zeby bardziej "czuc" auto - ale nie czuc gnijacych wykladzin
- a jak sie w nocy zgubilem w okolicach Skarzyska, to kierunku do trasy E7 szukalem wg... Gwiazdy Polarnej!

PS.
... i kupilem nawigacje :) :) :)
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...

Awatar użytkownika
jezus

Post autor: jezus » śr sty 24, 2007 9:41 pm

Ta wyprawa ma swój dalszy ciąg....Widziałem w jakimś programie TV całkiem niedawno jak kolesie nowym i większym ciągnikiem śmigali po takich zadupnych krajach. Z tego co pamiętam to trafili gdzieś na wojnę domową i musieli zostawić sprzęta i wiać...po kilku latach wrócili i o dziwo pół wiochy spalone po nalotach ale całe szczęście gospodarstwo gdzie stał sprzęt było prawie nie tchnięte....i podróż trwała dalej....a są to całkiem świeże lata. :)2 :)2
bądz twardy ........ i odpuść sobie!!!!!

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » śr sty 24, 2007 10:08 pm

Ze zdobyczy można kożystać ale trzba umieć żyć i podróżować bez nich przejeżdziłem całą europę i nie tylko bez tych usrojst i trafiłem zawsze gdzie chciałem i nie tylko :)21 a jeżdziłem np. PF 125p z przyczepą do syrii i nazad
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » śr sty 24, 2007 10:14 pm

jezus pisze:Ta wyprawa ma swój dalszy ciąg....Widziałem w jakimś programie TV całkiem niedawno jak kolesie nowym i większym ciągnikiem śmigali po takich zadupnych krajach. Z tego co pamiętam to trafili gdzieś na wojnę domową i musieli zostawić sprzęta i wiać...po kilku latach wrócili i o dziwo pół wiochy spalone po nalotach ale całe szczęście gospodarstwo gdzie stał sprzęt było prawie nie tchnięte....i podróż trwała dalej....a są to całkiem świeże lata. :)2 :)2
Było kiedyś (lata 70-te) sporo takich wypraw np.Ursusem przez sacharę czy Ursusem na równik i dawali radę !! Tak więc Dakar to mały pikuś :)21
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
Wilki

Post autor: Wilki » czw sty 25, 2007 9:30 am

Ach ci wspaniali pionierzy na swoich traktorach, gdzie odeszły te czasy przygody i romantyzmu. Po takim filmie to by sie chciało odpalić swojego Ursa i dawaj przed siebie prze łaki, lasy .... :lol:

Stu

Post autor: Stu » czw sty 25, 2007 11:19 am

Swego czasu w wyprawach na Interii było opisanych kilka ciekawych podrózy traktorem - z tego co pamiętam to po Ameryce płd - wyprawa nazywała się Traktoriada - wrato poczytac dzienniki podrózy...

Awatar użytkownika
Mag69

Post autor: Mag69 » czw sty 25, 2007 12:18 pm

Stu pisze:Swego czasu w wyprawach na Interii było opisanych kilka ciekawych podrózy traktorem - z tego co pamiętam to po Ameryce płd - wyprawa nazywała się Traktoriada - wrato poczytac dzienniki podrózy...
Uczestnik tej wyprawy przebywa/przebywał na forum...

:)21
LJ 70

ODPOWIEDZ

Wróć do „Filmy”