amortyzatory regulowane-explorer
Moderator: Student
amortyzatory regulowane-explorer
moze mi ktos wyjasnic na jakiej zasadzie to dziala?
bo wnioskuje ze cos z pradem skoro jest wylacznik amaryjny z tylu auta
bo wnioskuje ze cos z pradem skoro jest wylacznik amaryjny z tylu auta
Jeep ZJ-zagazowany(byl)!!! Ford Explorer z gazem hehehehe
guma AT 32" a w gore ponad 2"
guma AT 32" a w gore ponad 2"

- kra
-
- Kontaktowanie:
mowicie o tym wylaczniku na pace przy kole rozumiem? 
explo ma regulowana wysokosc zawieszenia w zaleznosci od przelozenia i predkosci
ale powiem wam, ze nie wiem czy akurat ta regulacje wylacza sie tym przyciskiem,
z tego co wiem to sluzy on do wylaczenia elektroniki przy holowaniu , korzystaniu z podnosnika ale czy mozna normalnie jezdzic gdy jest to wylaczone to nie wiem..
podejrzewam tez, ze przy badaniu technicznym (hamulce) trzeba bedzie to wylaczyc-mam racje? czy ewnetualnie jak przestawic skrzynie aby przejsc przez wszystkie badania na rolkach?
robiliscie juz badania techniczne?
sprezarka tez u mnie sie wlacza czasem po wylaczeniu lub zaraz po wlaczeniu silnika

explo ma regulowana wysokosc zawieszenia w zaleznosci od przelozenia i predkosci
ale powiem wam, ze nie wiem czy akurat ta regulacje wylacza sie tym przyciskiem,
z tego co wiem to sluzy on do wylaczenia elektroniki przy holowaniu , korzystaniu z podnosnika ale czy mozna normalnie jezdzic gdy jest to wylaczone to nie wiem..
podejrzewam tez, ze przy badaniu technicznym (hamulce) trzeba bedzie to wylaczyc-mam racje? czy ewnetualnie jak przestawic skrzynie aby przejsc przez wszystkie badania na rolkach?
robiliscie juz badania techniczne?
sprezarka tez u mnie sie wlacza czasem po wylaczeniu lub zaraz po wlaczeniu silnika

Żeby wyłączyć samopoziomujące zawieszenie po prostuJędrek38 pisze:Ok, a kiedy mam go wciskac i w jakim celu?

Ave Caesar!
Pajero znowu w przebudowie.
Photo by: pwiecko
Pajero znowu w przebudowie.
Photo by: pwiecko
A co zrobi elektronika jak podniesiesz auto? Odpuści ciśnienie. A jak postawisz na koła to będzie pusty i pompowanie będzie długie. Więc wyłączyć jak podnosisz auto. Załączenie po postawieniu, bo na wyłączonej automatyce będzie miękki lub twardy jak nie powinien. Możesz sobie lifta zrobić na chwilę.
Taka jest moja wiedze, za błędy w rozumowaniu nie odpowiadam...

Taka jest moja wiedze, za błędy w rozumowaniu nie odpowiadam...