ponownie temat gazu

Mutt, Bronco i Explorer

Moderator: Student

Burza

ponownie temat gazu

Post autor: Burza » czw lut 09, 2006 4:10 pm

Witam ponownie po dłuższej mojej nieobecności. I tak na dzień dobry, juz 2 miesiące mecze sie ze spalaniem na gazie i z psełdogazownikami.
Ja nie wiem, czy nikt nie montował do forad Ex 93 gazy II generacji? (pytanie retoryczne). Kazdy mowie co innego. i kazdy chce kase za to ze poprawił poprzedniego, ale to nie dało efektu.
I tu doszły mnie słuchy, ale niestety z polski, ze potrzebne jest bardzo specyficzne montowanie gazu do tego auta.
Zatem zwracam sie do was KOledzy z wieklą prośbą.
Jezeli macie forda EX rocznik 93-94 lub w tych cirka granicach, macie gaz II generacji, to prosze was o wasze zdjęcie!!!
No moze nie wyraziłem sie dokładnie. Chodzi mi o zdjęcie silnika jak otworzycie maskę. chę zobaczyć gdzie wam poinstalowali miksery,reduktory, któredy puscili kable, przewody. A byłbym najbardziej szczęsliwy, jak byście podali jeszcze konfiguracje tego co macie, czyli jakie reduktor i jaki mikser.

Z nieodzownym usmiechem na twarzy, przy spalaniu 30l gazu.
Wasz kolega Marcin
Była Vitara, byłe inne chocki klocki, a teraz jest Disco (jak na razie)

Awatar użytkownika
Student

Post autor: Student » czw lut 09, 2006 5:04 pm

Ja się poddałem... chce kto kupić butlę? ( to taki dżołk, w rzeczywistości wcale jej nie sprzedaję - a nóż się przyda ? :)21 )

Awatar użytkownika
kra

Kontaktowanie:

Post autor: kra » pt lut 10, 2006 9:03 am

hej,
sprobuj jeszcze zapodac pytanie o zdjecia instalacji na grupach dyskusyjnych motoryzacyjnych i turystycznych typu pl.misc.samochody, pl.rec.gory itp
zwiazanych z samochodami i turystyka ;

dodatkowo jeszcze sobie pomyslalem, ze ja przejrzalbym ogloszenia na moto.allegro i podobnych z takimi explo jak Twoj - pewnie beda tam z instalacja gazowa i jest szansa, ze II generacji - moze trafisz na zyczliwego sprzedawce i ci podesle zdjecia + opis elementow

moze byc sporo uzytkownikow nie korzystajacych z tego forum

jesli chcesz moge ci porobic zdjecia mojej i opis ale to seq.IV wiec nie bardzo, niemniej wystarczy, ze powiesz :)
dla podtrzymania rownowagi o lpg powiem, ze z mojej instalacji jestem wciaz zadowolony, po prostu rewelacja.

trzymam kciuki !
moc 4 litrow jest z Toba :)

Awatar użytkownika
J.P.K
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: J.P.K » wt lut 14, 2006 4:59 pm

jeśli moge coś powiedzieć to to że mam silnik 4.0 od forda aerostara z 91 r wsadzony do patrola reduktor lovato super do 140ps mikser na kolektor średnicy nie pamietam jesli chodzi o elektryke to nawed sondy nie mam podłączonej i wogule zbiornika z paliwem niemam ale jezdrze tylko na lpg i spalanie mam w granicach 20 - 25 l na 100 km na kołach 35 cali czyli duuużo wiekszych niż powinny być oczywiście jeżdrzac tylko po czarnym bo w terenie to od 70 - 120l na 100 ale teren bardzo ciezki.niewiem czy tu masz taki sam silnik ale mi tak pali i jestem zadowolony nigdy mi nie strzelił nawet po zalaniu wodą .a niemam w nim aparatu zapłonowego tylko 3 podwójne cewki zapłonowe i tu jest duzy plus do gazu bo niema strat iskry na kopułce i rozdzielaczu.swiece to chyba kazda inna i kable tesz nie orginalne tylko takie na długoś dopasowane ale jezdzi i to bardzo dobrze.miałem kiedyś aerostara z takim silnikiem i gaz i ten palił w granicach 18-22 l i nic mu nie zrobił taki był jego urok a bezyny palił 12-14 l.

Paweł B.
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Paweł B. » czw lut 16, 2006 4:55 pm

Witam
Mój teściu ma Exa 93 na wtrysku gazu, a instalacja zakładana była w Niemczech. Pali jakieś 15-18 gazu. Fotki tego ustrojstwa mogę podesłać ale w pod koniec przyszłego tygodnia.
Leśny ludek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ford”