Pomocy. Mam problem ze sprzegłem i kompem o pompy Bronco II
Moderator: Student
Pomocy. Mam problem ze sprzegłem i kompem o pompy Bronco II
Padł mi komputer od pompy paliwowej i nie mam zielonego pojecia gdzie moge ją kupić, ponieważ mam Bronco dopiero od niedawna i wcześniej chodziło wszystko Super.. I prowdopodobnie sprzęgło jest na wykończeniu.. Wie może ktoś gdzie moge znaleść do niego części..
Ford Bronco II 2,9 V6 1987r.
Ford Bronco II 2,9 V6 1987r.
A skąd wiesz, że to komputer? Znaczy sprawdzałeś w warsztacie? A części... fenix, własne kanały przerzutowe, coś czasami się trafi w intercarsie i tym podobnych.
poza tym jak dla mnie w aucie tej generacji pompa nie jest sterowana żadnym kompem, tylko centralnie załączana via przekaźnik po przekręceniu zapłonu... ale ja się nie znam
I jszcze jedno - jak chcesz wymienić pompę, to zapodaj belejaką topioną w baku, tyle żeby ciśnienie dawała dobre. A sprawdzałeś bezpieczniki?
poza tym jak dla mnie w aucie tej generacji pompa nie jest sterowana żadnym kompem, tylko centralnie załączana via przekaźnik po przekręceniu zapłonu... ale ja się nie znam

I jszcze jedno - jak chcesz wymienić pompę, to zapodaj belejaką topioną w baku, tyle żeby ciśnienie dawała dobre. A sprawdzałeś bezpieczniki?

Byłem w warsztacie i powiedzieli ze to komputer ten głowny nie daje sygnału pompie ale nie są pewni bo nie mieli jak go sprawdzić.
Samochód nie jeżdzi w gazie ani w terenie nawet...
Odwiedziłem tez pewnien sklep w Wawie to sprowadzenie bedze mnie kosztowało za nowy komp około 1,5 tyś .. Sporo troche.
Pompe miałem wymienianą około roku temu..
Ciekaw jestem czy nie ma gdzies tego taniej....
Odwiedziłem tez pewnien sklep w Wawie to sprowadzenie bedze mnie kosztowało za nowy komp około 1,5 tyś .. Sporo troche.
-
JEST BARDZO PROSTY SPOSÓB I SZYBKI ABY TO ROZWIĄZAĆ . NAPISZ NA PRIWA TO CI WYJAŚNIĘ FULL SIZE 5,8..Pablo909 pisze:Byłem w warsztacie i powiedzieli ze to komputer ten głowny nie daje sygnału pompie ale nie są pewni bo nie mieli jak go sprawdzić.
GMC SIERRA 5300 V8 4X4 PICK-UP
NISSAN PATROL GR 3.0 LIFT 10 35X12.5X15
NISSAN PATROL GR 3.0 LIFT 10 35X12.5X15
- Broncosaurus
zanim kupisz nowy komputer to sprawdz podlaczenia starego
np. cz taki malutki kabelek ktory przykrecony jest do blach (uziemienie) sie nie naderwal lub odkrecil
bo mi to unieruchomilo bronka na 2 tygodnie w warstacie
a robilismy wszystko lacznie z wymontowaniem oby popmp paliwowych i ich wyczyszczeniem itp....
np. cz taki malutki kabelek ktory przykrecony jest do blach (uziemienie) sie nie naderwal lub odkrecil
bo mi to unieruchomilo bronka na 2 tygodnie w warstacie
a robilismy wszystko lacznie z wymontowaniem oby popmp paliwowych i ich wyczyszczeniem itp....
OneTen
Discofery 300tdi
Discofery 300tdi