Pomocy - poskręcana obudowa skrzyni....

Mutt, Bronco i Explorer

Moderator: Student

Awatar użytkownika
wstys

Pomocy - poskręcana obudowa skrzyni....

Post autor: wstys » śr kwie 05, 2006 9:52 pm

A miało byc tak pięknie.... Po obronie Modlina - kto był to wie dlaczego .... skrzynia biegów wyjechała do naprawy (wymiana sprzegielek, taśm itp) no i miała miec pozakładane mocniejsze podzespoły (łożyska i cośtam jeszcze).... ale okazało sie ze wybieraków nie ma.... a obudowa jest poskrecana jak Studenta skarpetki po rajdzie....

Czy ma ktoś może pomysł z czego dopasowac skrzynie do explorera bo automatowiec rozklada rece i mowi ze same wzmocnienia moga nic nie dac.... skoro obudowa po takim lekkim rajdziku poskrecana.... ????

Yonek a u Ciebie nie było problemów z automatem z 32 MT ??

Awatar użytkownika
Yonek
Kontaktowanie:

Post autor: Yonek » czw kwie 06, 2006 5:55 am

Nigdy. Wydaje mi się, że musiało byc grane u Ciebie coś wcześniej, bo auto jeździło czasem w naprawdę ciężkich warunkach i nic. Co do podpasowywania, to taka sama skrzynia jest w 4.0 Aerostarze AWD (tylko reduktor inny), ale uważam że nie ma sensu kombinować. Ostatnio kupiłem EXTRA skrzynię za 1400 zł. Zresztą wstrętne gumożuje jeżdżą na standardowych podzespołach na 35" i nie mają problemów.

Awatar użytkownika
wstys

Post autor: wstys » czw kwie 06, 2006 11:00 am

No tak..... jankesi za to mają oryginalne zamienniki - nie jakis chinski chlam jak np bylo w mojej skrzyni....
Wiec ustaliłem z moim magikiem od automatów, ze wkladamy oryginalne podzespoły które juz płyną zza wielkiej wody no i potrzebuje jeszcze obudowe od cztero litrówki (ta jest poskręcana)
Yonek - nie została Ci moze ze starej skrzyni obudowa?? - chetnie odkupie !
Jak to sie tylko uda to bedzie juz raczej ok.
No i jeszcze czeka mnie jeszcze robota przy sprezynach..... Zasatanawiam sie rowniez nad dodatkowymi piorami w resorach, tylko ile dodatkowych?
... a no i mysle o lifcie budy, tylko ze Stanów zestaw trzeba ściągnąc.... a może ktoś wie gdzie taki lift kid kupic w Polsce???

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ford”