F150 ma przednie lampy zaokrąglone razem z kierunkowskazem tak? To może być Ci trudno zrobić coś dobrze. Najłatwiej byłoby cały klosz wymienić, bo przeróbki wnętrza reflektorów i wklejenia Boschów prowadzą do uzyskania tzw. świateł dla nietoperzy. Jeśli chcesz, żeby było porządnie i fachowo, to najlepiej sprowadź całe lampy z Kanady, bo tam są światła takie jak w Europie, czyli asymetryczne (mocniej oświetlają prawą stronę - chroniąc jakby kierowców z przeciwka przed oślepianiem). Gliniarze zwracali Ci uwagę, bo Amerykany mają oryginalnie światła centryczne - i powiem szczerze - mnie nigdy nie oślepiały jak jeździłem po nowym kontynencie. Jeśli trafisz na niesympatycznych gliniarzy, to zabiorą Ci dowód. Jeśli auto jeździło wcześniej w Niemczech, to mogło jeździć na centrycznych światłach, bo tam przepisy pozwalały na to, jeśli auto było wyprodukowane w USA.
Pod żadnym pozorem nie zgadzaj się na wycinanie klosza i wlepianie tam oprawy boszoskiej, bo to, jak pisałem wyżej, nic nie daje i nic przed sobą nie będziesz widział. Niektóre warsztaty potrafią za to, ładnie wkleić xenony, czy inne takie wynalazki, i wtedy to dobrze działa, ale nie wiesz na jakiego elektryka trafisz. Raczej Twój F150 nie ma przodu jak to moje czarne Bronco w wizytówce, prawda? W moim przypadku kupuje się całą lampę Boscha za 190 zł w Polsce i po prostu wkłada w to miejsce, bo wymiary są te same.
Prześlij zdjęcie pickupa jak masz na priva.
Bogas
Stan Bronco: BRAK