Chek Energi
Moderator: Student
-
- jestem tu nowy...
Chek Energi
Czy ktoś ma doświadczenia albo pomysł co zrobić aby pomarańczowy napis Chek energi na desce w Eksplozji z 93 roku przestał się zapalać przy 80 na godzinę?
Leśny ludek
Re: Chek Energi
moim skromnym zdaniem jest to kontrolka wskazującą na wymiane czegos w apraturze zaplonowej miałem w jedym aucie najpierw sie zapalała a potem gasł juz silnik przy predlkosci np 120km/h i niechcial zapalic co sie okazalo ze kopulka apratu zaplonowego oraz palec rodzielacza zaplonu był szmelcPaweł B. pisze:Czy ktoś ma doświadczenia albo pomysł co zrobić aby pomarańczowy napis Chek energi na desce w Eksplozji z 93 roku przestał się zapalać przy 80 na godzinę?

UNIMOGI :MB U1200 i 406 sztuk 1 i 416 sztuk 2 i 421
XJ 4.0 manual Laredo pierwszy wypust mopara
XJ 4.0 manual Laredo pierwszy wypust mopara
- kra
-
- Kontaktowanie:
A moze CHECK GAUGE???
Jestli tak to przyczyna moze byc stary olej lub zly olej zalany do silnika - za slabe cisnienie i sie zapala - ja tak u siebie mialem - zalali zly olej i przy stalej jednostajnej predkosci np. 90km/h zapalala sie kontrolka bo cisnienie spadalo w silniku,
wymiana oleju na wlasciwy rozwiazala sprawe.
Zobacz czy oprocz tego, ze sie swieci kontrolka inne wskazniki nie odbiejaga od normy...
Jestli tak to przyczyna moze byc stary olej lub zly olej zalany do silnika - za slabe cisnienie i sie zapala - ja tak u siebie mialem - zalali zly olej i przy stalej jednostajnej predkosci np. 90km/h zapalala sie kontrolka bo cisnienie spadalo w silniku,
wymiana oleju na wlasciwy rozwiazala sprawe.
Zobacz czy oprocz tego, ze sie swieci kontrolka inne wskazniki nie odbiejaga od normy...
Po pierwsze: tak szybko po lesie sie nie jeździ!!!!!Paweł B. pisze:Czy ktoś ma doświadczenia albo pomysł co zrobić aby pomarańczowy napis Chek energi na desce w Eksplozji z 93 roku przestał się zapalać przy 80 na godzinę?

A po drugie: wystrczy sprawdzić kod usterki i bedzie swio wiadomo co trzeba wywalić z tego auta

Była Vitara, byłe inne chocki klocki, a teraz jest Disco (jak na razie)
ale nadal nie wiadomo co t oza kontrolka "energi"Burza pisze:Po pierwsze: tak szybko po lesie sie nie jeździ!!!!!Paweł B. pisze:Czy ktoś ma doświadczenia albo pomysł co zrobić aby pomarańczowy napis Chek energi na desce w Eksplozji z 93 roku przestał się zapalać przy 80 na godzinę?