Ford Mverick II 2,0 benzyna,manual
Moderator: Student
Re: Ford Mverick II 2,0 benzyna,manual
Z gazem nie mam żadnych problemów. STAG-4, butla 50l w kole. Generalnie to przeleciałem zaraz 100 tys. i oprócz tego altka i łożyska wałka sprzegłowego, to nic nie robiłem, a nie ma u mnie lekkiego żywota:)
Daihatsu Feroza 1,6 93' --> Ford Maverick 2,0 02'
A jak z rudą w Maveriku bo bliżniacza Tribute wygląda nieciekawie.
Napalałem się na takiego Forda ale po oględzinach Mazdy odpuściłem temat.
Napalałem się na takiego Forda ale po oględzinach Mazdy odpuściłem temat.
Doszło do tego, że dalej już nie może.
exEX
exEX
Po mojej Ferce, to po prostu bajki. Zapomniałem co to rudawizna i ze to wogóle może dręczyć auta 
A tak skoro temat odgrzany...
Nie żeby mi to bardzo przeszkadzało, ale tak mam chyba od "nowości". Jak odpale rano i od razu ruszam, to nie ma mocy, pod górke z parkingu to na pólsprzęgle. Obroty 1200, to chyba za mało jak na ssanie. Normalnie na ciepło ma jakies 750. Dodatkowo wiatrak na chłodnicy pracuje jak jade. Kiedy sie zatrzymam, po kilkunastu sek. sie wyłączy. Nie jest to wiatrak klimatyzacji. Chyba powinno byc odwrotnie? Mysle o czujniku temperatury ale....

A tak skoro temat odgrzany...

Znowu zapytanie:) De nerwowej choroby doprowadzi mnie to auto. Włączają mi sie wentylatory podczas jazdy. Wskaznik pokazuje normalną temperature, a jak podłącze kompa i jadę z nim to komp pokazuje temp 130st. W tym samym czasie komp od gazu pokazuje temp 80 stopni. Czy to możliwe? Czy walniety mam czujnik?
Napiszecie jeszcze cos ciekawego o Mavericku II 2.0 16V 124km ? Zastanawiam sie nad takim wozem z 2001 roku...
P I 2.5 TD '90
R1100GS '99
R1100GS '99