zafascynował mnie Explorer - prosze o Wasze zdanie

Mutt, Bronco i Explorer

Moderator: Student

dodo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: dodo » śr sty 04, 2006 9:04 pm

Powiem wam Panopwie albo Panie że jak czytam niektóre posty to mi się żygać chce. Kolego zainteresowny powiem Ci tak w każdej dziedzinie są jacyś fanatycy danej marki zarówno jeśli chodzi o laptopy palmtopy pralki no i oczywiście auta.Ja miałem już tyle aut że nie jeden cwaniaczek na forum to liczyć do tylu nie umie.Powiem ci krótko mam teraz Exa z 98 roku ,auto jak auto choć ja jestem bardzo zadowolony latam z przyczepą po górskich drogach mocno zaśnieżonych i powiem ci że jeszcze nigdy nie zdażyło się tak że chciałem gdzieś wjechać i nie dałem rady.Widziałem ostatnio jak Pajero zawieśiło się na zaspie o gościu walczył z łopatą,a ja przejechałem w tym samym miejscu 15 minut wcześniej beż żadnych oporów.Jak kupisz to nie pożałujesz ale pamiętaj to nie jest auto to extremalnego offroadu, oczywiście mozna go przerobić ale koszt moze się okazać duży chociaż niewiem z jakimi funduszami startujesz bo np.komletne zawiesze podniesione o 10cm kosztuje ok 750 dolarów.Opony typu MT to koszt ok 1200zł za 4 szt. wszystko zależy do czego szukasz auta.

a jeśli chodzi o same osągi to żadko jakie autko o masie pon 2T ma odejście do 100 10s !!!! w automacie.

Jeszcze raz gorąco polecam szczególnie jesli chodzi o cena/rocznik za te same pieniądze możesz mieć obrzydliwego Patrola z 93 roku który jest wolniejszy od seicento.Pozdrawiam

Jędrek38
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Jędrek38 » śr sty 04, 2006 10:17 pm

Jak mi sie chcialo kiedys rzygać po śliwkach, to po prostu więcej nie jadlem. Ale mi to sie chcialo inaczej, bo przez "rz". Opowiedz nam ile mialeś samochodów. Cooo? No wez powiedz. Kurde ty to fajnie masz.

Awatar użytkownika
danielpoz

Post autor: danielpoz » czw sty 05, 2006 12:40 am

dodo pisze: np.komletne zawiesze podniesione o 10cm kosztuje ok 750 dolarów.Opony typu MT to koszt ok 1200zł za 4 szt. wszystko zależy do czego szukasz auta.

a jeśli chodzi o same osągi to żadko jakie autko o masie pon 2T ma odejście do 100 10s !!!! w automacie.

jesli za 750 dolarow jest cale zawieszenie do liftuto bym powiedzial ze cena rewlecyjnie niska!!! za tyle to do plaskacza nie kupisz KITa

MT za 1200 komplet :o za 300zl sztuka to w najlepszym wypadku nalewki

jakie auto jest tak szybkie w automacie? np.JEEP :)2 hahaha
Jeep ZJ-zagazowany(byl)!!! Ford Explorer z gazem hehehehe
guma AT 32" a w gore ponad 2" :)

dodo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: dodo » czw sty 05, 2006 7:59 am

Zgadzam się z kolegą co napisał że szybki jest JEEP ok ale tylko V8 bo V6 niema szans do Exa,pisząc że inne nie mają szans miałem głównie na myśli Patrole LandCrusery pajero itp bo to o tych autkach wszyscy stękają och ach ale super,a na amerykańskie terenówki mówią że do d...y i tp.To że auto pali 20l/100km to wcale nie świadczy że jest do niczego a niestety głównie dla tego te auta są zgóry przegrane w polsce.a jeśli chodzi o zawieszenie i sprawy tuningu to jest tego pełno w śieci i te ceny co podałem to żadna rewelka to norma.

Piotrul

Post autor: Piotrul » czw sty 05, 2006 9:30 am

miałem głównie na myśli Patrole LandCrusery pajero itp bo to o tych autkach wszyscy stękają och ach ale super,a na amerykańskie terenówki mówią że do d...y i tp.
Bo na tym forum wszyscy patrzą pod kątem jazdy w terenie a parametr typu "odejście z pod świateł" nie jest tu głównym wyznacznikiem.
ot taka refleksja.
Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.

Awatar użytkownika
Yonek
Kontaktowanie:

Post autor: Yonek » czw sty 05, 2006 10:22 am

Kurza dupa, jeźdiłem długo Explo w terenie i nikt mi nie powie, że to jest amerykański szit i nie jeździ w terenie.
A kilkukrotnie okazało się że jeździ lepiej od LR110 np. Ale to może być zasługa genialnego kierowcy :)21

Piotrul

Post autor: Piotrul » czw sty 05, 2006 10:24 am

:)21
Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.

Awatar użytkownika
AveCezar

Post autor: AveCezar » pt sty 06, 2006 4:44 pm

Piękny kurna wątek :)3 :)3 :)3
I co się dziwić, że potem mówią, że Ci od fordów to bulwarowcy :)21
Ave Caesar!
Pajero znowu w przebudowie.
Photo by: pwiecko

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » pt sty 06, 2006 5:05 pm

dodo pisze: mi się żygać chce.
ja w kwestii opon - potrzebuję 4 szt 35x12,5x15 BFG MT - daję 1400pln
:)21

nerwowi jacyś Ci nowi koledzy :evil:

Awatar użytkownika
danielpoz

Post autor: danielpoz » pt sty 06, 2006 5:35 pm

dodo pisze:Zgadzam się z kolegą co napisał że szybki jest JEEP ok ale tylko V8 bo V6 niema szans do Exa,pisząc że inne nie mają szans miałem głównie na myśli Patrole LandCrusery pajero itp bo to o tych autkach wszyscy stękają och ach ale super,a na amerykańskie terenówki mówią że do d...y i tp.To że auto pali 20l/100km to wcale nie świadczy że jest do niczego a niestety głównie dla tego te auta są zgóry przegrane w polsce.a jeśli chodzi o zawieszenie i sprawy tuningu to jest tego pełno w śieci i te ceny co podałem to żadna rewelka to norma.
mozesz podac jakies linki do tych tanich zawieszen

PS jeep to R6 :wink:
Jeep ZJ-zagazowany(byl)!!! Ford Explorer z gazem hehehehe
guma AT 32" a w gore ponad 2" :)

Awatar użytkownika
darkman

Kontaktowanie:

Post autor: darkman » pn sty 09, 2006 9:02 pm

chłopaki, a taki to już kompletna padaka będzie ? czy jeszcze sie coś da pojeździć ?
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C741579
Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi

Jędrek38
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Jędrek38 » pn sty 09, 2006 9:17 pm

Jak ja lubie takich ludzi. Facet sprowadzil auto, wyremontowal za kilka tysiecy (amortyzatory, krzyzaki) i sprzedaje zeby juz nabywca nie mial klopotow. Musi altruista,albo jaka promocja? :D
-Explorer 4.0 , do końca świata (albo jego) na benzynie.
-Durango 4.7 benzyna oczywiscie.

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » pn sty 09, 2006 9:18 pm

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Burza

Post autor: Burza » pn sty 09, 2006 11:30 pm

darkman pisze:chłopaki, a taki to już kompletna padaka będzie ? czy jeszcze sie coś da pojeździć ?
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C741579
nie wiem komplaetnie jat ten egzemplarz, ale ja nabyłem takiego samego i to z przebiegiem 285tys i jestem bardzo zadowolony. Wsadziłem sobie Yokochama AT+II traz mysle o przednim zderzaku i moze małym lifcie. Ma to byc auto rodzinne z mozliowscia wjechania w jakieś "gówno" i z niego wyjechania, bez wysyłania żony azeby popchała :)
Uwazam ze to są ostatnie roczniki z tej takiej surowej klasyczniej sylwetki. pozniej juz były obłości, krągłości ... na bulwar z takim.
Była Vitara, byłe inne chocki klocki, a teraz jest Disco (jak na razie)

Awatar użytkownika
darkman

Kontaktowanie:

Post autor: darkman » pn sty 09, 2006 11:41 pm

właśnie ta stara stylistyka mnie się podoba.
ale te okrzyki gościa: 'klimatyzacja działa !!' .. itd.
Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi

Awatar użytkownika
Yonek
Kontaktowanie:

Post autor: Yonek » pn sty 09, 2006 11:55 pm

Kurde, 1000 zł za krzyżaki? Ale przepłacił crettino...

Burza

Post autor: Burza » wt sty 10, 2006 9:44 am

No wiesz. musaieł jakos podwyższyć wartość samochodu :)
Była Vitara, byłe inne chocki klocki, a teraz jest Disco (jak na razie)

Peo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Peo » śr sty 11, 2006 12:24 am

Kolega Dodo miał namysli najtanszy wariant opon. I naprawde niektóre z waszych odp, na temat explorerów są tak glupie że aż się żal czyta. Co do postu czy ex z przebiegiem 180000km jest wart, oczywiscie jak wiemy silniki 4.0 l V6 nie są wyzyłowane tak samo jak V8 choc juz troche koników ma więcej. Są to silniki wolno obrotowe zazwyczaj nie katowane.
Widziałem Exy po przebiegach 200-300 tyś w idealnym stanie.

Awatar użytkownika
dark_zdzich

Post autor: dark_zdzich » czw sty 12, 2006 10:01 am

macie panowie jakieś kompleksy Forda jednak
na innych kanałach to już wygasło nawet na suzuce , uszczypliwe żarty przyjmują z przymrużeniem oka , a wy dalej :

bo mój Exp to przez śniegi przejeżdża a inni nie
albo że zawsze jadę tam gdzie chce i zawsze wjeżdżam
(są tacy co posadzą nawet Kraza problem w tym gdzie wjeżdżasz)

i po co na siłę z wszystkimi sie wykłócać że ford najlepszy bo 10 do setki

mój kolega zachorował na Forda i ani mi w głowie mu go wybijać
jak jesteś przekonany do swojego samochodu , to go nie zamienisz na żaden inny i nie musisz tego nikomu udowadniać

BTW Darku kupujesz drugiego syfa ??
Pain is temporary, pride is forever

Peo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Peo » sob sty 14, 2006 11:38 pm

Tylko ze ja nie mam Forda Explorera:D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ford”