XP i Bronki

Mutt, Bronco i Explorer

Moderator: Student

Awatar użytkownika
świerszcz

Post autor: świerszcz » pn maja 12, 2003 9:49 am

Witam,
A może weźmiecie ze sobą coś co kiedyś XJ'tem było - pod warunkiem że zanjdę w końcu uszczelniacz do mostu..

pozdrawiam,

Awatar użytkownika
BOOGIE

Post autor: BOOGIE » pt cze 13, 2003 10:57 pm

No właśnie
Witam
Co do Kaszubii to zabrakło trochę turystów (3 - słownie trzy auta) a mój pierwszy wyczyn był porażką - zdobyłem 5 czy sześć pieczątek. Pojechałem z turystami bo próby dla wyczynu na prawdę były ciężkie albo po prostu nie chciałem zostawić auta w lesie. Zabrakło takiej paczki jak na IV Kaszubii - dla przyjemności, bez katowania, jak się nie da to olewka. Nie było Tyberiusza no i Bronca =) (pozdrowienia) ale był Willys.
Mimo to było całkiem fajnie i kurzawo (auto z kurzawy czyściłem 6 godzin)
Mam nadzieję, że się niebawem zobaczymy. No i muszę zobaczyć tego starszego Bronca =)
Teraz my was jemy =)

Gość

Cześć

Post autor: Gość » wt cze 17, 2003 7:23 pm

Szkoda niezmierna, że nie zwiąłem udzialu w Kaszubii: niestety naprawiałem servo hamulców i po wymianie są jeszcze gorsze. Poza tym auto wisi na tyle, bo po zrobieniu resorów (wymiana wielu piór) po kilku dniach usiadły -ciągle coś trzeba robić. Wreszcie zabieram się za drugiego Bronka i klnę się do żywego, że jak nie wezmę udziału w jesiennej Kaszubii, to będzie poruta. I tylko w turystycznej (żeby nie porysować lakieru). Znowu na Kaszubii, mimo zapewnień organizatorów, były yo-yo i błoto po pachy - nie wiem gdzie tu miejsce na kunszt prowadzenia pojazdu, umiejętności i doświadczenie, jak wszystko zależy od wyciągarki, lin asekuracyjnych lub innych wyciągających samochodów -wielki smutek. Jade nad morze jutro do Słowińskiego Parku Narodowego - w okolicy są piękne lasy i tereny - może coś pięknego zwiedzę, to podzielę się opowieściami.
Pozdrawiam wszystkich sympatyków nie wjeżdżania autem nawet terenowym po pachy w błoto po jakąś zafajdaną pieczątkę po to by inne musiały je do tyłu wyciągać -przecież to już nawet nie jest off-road tylko mud-digging
BEST MUTHERFUCKING V8 GREETINGS ON BIG WHEELS EVERY DAY

Awatar użytkownika
Yonek
Kontaktowanie:

Post autor: Yonek » śr cze 18, 2003 10:40 am

To moze zajrzyj do Żelaznej? Turystyczna jest bardzo fajna i miła :D

Gość

Post autor: Gość » wt cze 24, 2003 9:52 pm

Wracałem znad morza najpiekniejszą trasą przez Pomorze: Lębork, Czarna Dąbrówka, Bytów, Tuchola - itd. Oj tam jest pieknie, kiedyś się tam przeprowadzę. A ile fajnych terenów nieograniczonych białoniebieskimi szlabanami - same lasy. Byłem jak zawsze od 10 już lat w okolicach Słowińskiego Parku Narodowego - w Smołdzińskim Lesie - trochę się poszwendałem z dzieckami po lesie, żeby porysować lakier, tak, by wyglądało, że byłem w poważnym terenie. Drugi Bronek już nakoniecznie idzie do uruchomienia w poniedziałek (mam wreszcie trochę kaski) a w sobotę do zobaczenia na wyścigi na ćwierć mili w Modlinie (będę Bronkien78) - ale bez ścigania.
Na Żelazną jeśli się wybiorę to może jako pilot Alexa w jego extremalnym W200.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
misio

Post autor: misio » wt cze 24, 2003 10:16 pm

rzeczywiście podobają mi się krajobrazy na pomorzu a i terenu fajnego nie braknie
Suzuki sj413 `85 nie motane :)21

Awatar użytkownika
BĄKU

Post autor: BĄKU » śr cze 25, 2003 12:54 am

I to wspaniałe nadleśnictwo "Wolnośc" :lol:
TOYOTA&GAZ , to tak w sam raz.

macieksza

Post autor: macieksza » śr cze 25, 2003 8:10 am

Bogusław Stawski pisze:Na Żelazną jeśli się wybiorę to może jako pilot Alexa w jego extremalnym W200.
Pozdrawiam
:o :o :o ale chyba na następną edycje bo wiosna już była :o :o :o

Gość

Kaszuby

Post autor: Gość » śr cze 25, 2003 8:59 am

Na pewniaka jadę na Manewry do Lęborka (5lipca), a później na zlot do Chojnic 9/10 sierpień), jak już tam będę nad morzem z dzieciakami - to trzeba będzie sprawdzić wreszcie tą Żelazną (15/17sierpnia). No i parę imprez jesiennych. Do zobaczenia z wszystkimi sympatykami AMERYKAŃSKICH (PRAWDZIWYCH) CIĘŻARÓWEK TERENOWYCH I INNYCH FAJNYCH AUTEK z tej strony i tematu.

Awatar użytkownika
lamina

Kontaktowanie:

Post autor: lamina » sob wrz 13, 2003 4:23 pm

hej bogas :) bronkus fajny jest. ja wlasnie grzebie sie przy Blazerku (jakl go nazwales mini) S10 z 1989 wiec jeszcze nie oldtimer :) ale jest oki . no i ten motorek V (coprawda tylko V6 ale jest po remoncie i chodzi jak zloto)
Lamina pozdrawia http://www.3dstudio.com.pl
SsangYong KYRON 2.0XDi + lift 3-4" +32" MT KM2

Gość

Post autor: Gość » wt wrz 16, 2003 1:46 pm

Cześć Blazerek
Mój koleś kupił takie coś '88 po innym kolesiu, który go skatował w terenie na szrot - już zostało włożone 8 tys łącznie z całym przednim zawieszeniem, resorami tył, dyfrem tylnim i jeszcze przedni napęd trzeba zrobić. No złom... mam nadzieję, że Ty chociaż lepiej trafiłeś - bo nie jeżdżone w terenie S-10 trzymają fason i nawet blachę.
Jakbyś miał jakieś części lub namiary na szrocik gdzie stoi "nienaprawialny" to chętnie skorzystam, by pomóc koledze w zdobyciu różnych drobiazgów np. szyby pasażera, czarnego boczka (podłokietnika) pasażera, przedniej szyby (bo też pęknięta), itd.
Pozdrawiam
Bogas

Awatar użytkownika
lamina

Kontaktowanie:

Post autor: lamina » wt wrz 16, 2003 5:18 pm

heja :) niech mowi co potrzebuje bo mam u kumpla prawie cala mechanike , coprawda od nowszego, ale to jakas przejsciowka i prawie wszystko pasuje. moj jest moj od ponad 10 lat :0 teraz go dopiero robie wiec wiem co jest z nim nie tak i co trzeba zrobic. niech twoj kumpel przesle mi liste co potrzebuje to zobacze czy jest i dowiem sie za ile to kumpel opyli :) (jest most i dyfer, reduktor, skrzynia i w cholere innych , nie ma tylko silnika)

Gość

Post autor: Gość » wt wrz 16, 2003 8:03 pm

Dzięki za szybką odpowiedź. Ten kolesia z '88 jest 4.3l więc niewiele będzie pasowało z mechaniki. Natomiast potrzebna będzie jakaś część do przedniego napędu, której brakuje - powiem dokładnie jak się dowiem. Potrzebna jest szyba pasażera - na mus, jakby były czarne boczki na drzwi z podłokietnikami to weźmiemy obydwa. Jeśli kolega twój ma obydwoje drzwi w b.dobrym stanie bez korozji z boczkami i szybami, to super.
Ogólnie auto da się wyprowadzić, ale trzeba będzie jeszcze zrobić blachy i lakier.
Pozdrawiam
Bogas

Awatar użytkownika
lamina

Kontaktowanie:

Post autor: lamina » śr wrz 17, 2003 7:37 am

tamten tez byl 4.3 i o dziwo wszystkie czesci napedow (mimo ze to 1997) pasuja do mojego (a ja mam 1989) wiec moze cos spasuje :) dajcie znac jak bedziecie wiedzili co potrzeba

Awatar użytkownika
lamina

Kontaktowanie:

Post autor: lamina » śr wrz 17, 2003 7:38 am

blacharki nie ma w ogole, poza tym to byl 5 drzwi :(

Awatar użytkownika
Yonek
Kontaktowanie:

Post autor: Yonek » pt sty 16, 2004 1:00 pm

Uwaga, uwaga! Prawdopodobnie wraca do mnie mój Exploited!!! :D :D :D :D :D

Awatar użytkownika
Broncosaurus

Post autor: Broncosaurus » pt sty 16, 2004 2:07 pm

co bedzie jak wroci do domu i zastanie tam jakies dzipy

Awatar użytkownika
Yonek
Kontaktowanie:

Post autor: Yonek » pt sty 16, 2004 2:32 pm

Jest większy, pewnie wygra. :)21

Awatar użytkownika
Bogas

Post autor: Bogas » pt sty 16, 2004 9:59 pm

a skąd wraca, że się zapytam - z warsztatowego niebytu???
Bogas
Stan Bronco: BRAK

Awatar użytkownika
Yonek
Kontaktowanie:

Post autor: Yonek » sob sty 17, 2004 2:13 pm

Nooo... A kolorek i lakierek ma taki śliczny, że się będę bał do lasy wjechać coby go nie porysować... :D

Awatar użytkownika
Bogas

Post autor: Bogas » sob sty 24, 2004 11:38 pm

Potrzebuję na poniedziałek lewą przednią półoś do DANA 44 (do sztywnego mostu).
Czy półosie do mostu sztywnego DANA 44 '71-'79 są te same co do mostów z niezależnym zawieszeniem montowanym do Bronków od 80 roku???
(Uprasza się właścicieli LR z południ o nie udzialenie odpowiedzi!)
Bogas

Awatar użytkownika
Misiek Bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: Misiek Bielsko » ndz sty 25, 2004 12:13 am

no dobra, nie udziele :D
[choc moze znalbym]

Awatar użytkownika
Bogas

Post autor: Bogas » ndz sty 25, 2004 12:18 am

Zed, ale nie chodziło o ciebie, wykuluj. O kogo chodziło ten wie. To dawaj jak coś wiesz. Sorki, że na Bielsko-Białą też padło ale miałem na myślą Ślunsk z kopalniami i hutami i wogle. BB jest kul bo Szyndzielnię i Golgotę.
OK?
Bogas

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » ndz sty 25, 2004 6:50 pm

Bogas pisze:most z niezależnym zawieszeniem
:)21
#noichuj

Awatar użytkownika
Bogas

Post autor: Bogas » ndz sty 25, 2004 7:53 pm

Każdy wie o co biega, a ja niestety nie mam tylu tytułów technicznych, co WIELKI ZNAWCA, więc takie kaczychy się zdarzają. No to co jest z niezależnym zawieszeniem? Jak już mam nie narząć się na zieloną buźkę, to rzuć perły przed wiepsze!
Bogas

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ford”