Bronco II

Mutt, Bronco i Explorer

Moderator: Student

Awatar użytkownika
banan

Post autor: banan » śr sie 06, 2003 7:52 am

Yonek pisze:SKF ma w ofercie chyba wszystko. W ostateczności mogą dorobić. Czeka się chyba 14 dni.
thx.

Awatar użytkownika
Broncosaurus

Post autor: Broncosaurus » śr sie 06, 2003 9:15 am

Bronek siedzi z tyłu bo wersja oryginalna miała takie "sportowe" płaskie pióra. Lift tyłu to klocek położony na most, dłuższe uszu i dodatkowe bardziej "podgięte" pióro ale niestety wszystko "klapło". Ale :-) mam cały tył (most i zawieszenie) od Explorera - który ma to wszystko grubsze (bo dużo cięźszy) i mam nadzieje że po założeniu tył się podnieśie/wyrówna.

Półosie się mielą bo są cieniutkie. Dla tego wymieniam most na Dana 35 (większy) z starego explorera.

PS. Temat Bronco II jak widzę budzi zainteresowanie :-)

Gość

Plac Pigalle

Post autor: Gość » śr sie 06, 2003 8:36 pm

Zawsze Broncosaurusie, starzy wyjadacze i kasztaniarze wchodzą na nowe tematy, żeby zakasztanić temat i się wyżyć emocjonalnie (bo może już nikt nie chce z nimi nawet jeździć?) a tu mogą powertepować po sieci i nikt im nie może spojrzeć w oczy czarne. Kiedyś na niewinnym moim temacie miałem ponad 1500 postów pozostawionych głównie przez ELITARNEGO KULTOWEGO JUŻ CZŁOWIEKA LEGENDĘ WRĘCZ NESTORA WYBITNEGO ZNAWCĘ PREKURSORA WYŚMIENITEGO EKSPERTA, EXTREMALNIE CUDOWNEGO ... C&J.

Mi też resory klapły mimo, że nowe dorobione pióra, więc jakbyś miał ciekawy na miar (o ile jesteś z wawy) na kowala co zrzuci most i przehameruje to gimme, pls.
psdr
B-Saurus Maius

Awatar użytkownika
Yonek
Kontaktowanie:

Post autor: Yonek » śr sie 06, 2003 8:43 pm

ELITARNIE EXTREMALNY I OGÓLNIE POWAŻANY gościu o nazwisku Borzymowski na Łodygowej. Robi naprawdę nieźle, tylko najpierw ustal z nim cenę, bo się ostatnio strasznie wyspecjalizował w resorach terenówek... 8) 8) 8) Aha, będzie dopiero po 10 sierpnia.

Gość

Post autor: Gość » śr sie 06, 2003 8:49 pm

Nie wiem Yonek, czy jak powiem, że "Na Ciebie zawsze można liczyć i wielkie dzięki" to nie narażę się jakiejś nazistowskiej grupie z paleolitu podszywającej się pod ruch ofrołdowy, która natychmiast posądzi nas o związek homoseksualny, albo chociaż o to, że siedzieliśmy w jednej ławce w szkole,
Dzięki za info.
Ekstremalne Pozdrowienia
BS

Awatar użytkownika
tybero

Post autor: tybero » śr sie 06, 2003 9:48 pm

Yonek pisze:ELITARNIE EXTREMALNY I OGÓLNIE POWAŻANY gościu o nazwisku Borzymowski na Łodygowej. Robi naprawdę nieźle, tylko najpierw ustal z nim cenę, bo się ostatnio strasznie wyspecjalizował w resorach terenówek... 8) 8) 8) Aha, będzie dopiero po 10 sierpnia.
no fakt, troche sie zcwaniaczyl ostatnio :)21
Mistrzow uprasza sie o spokoj

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Re: Plac Pigalle

Post autor: czesław&jarząbek » śr sie 06, 2003 10:52 pm

Bogusław Stawski pisze:ELITARNEGO KULTOWEGO JUŻ CZŁOWIEKA LEGENDĘ WRĘCZ NESTORA WYBITNEGO ZNAWCĘ PREKURSORA WYŚMIENITEGO EKSPERTA, EXTREMALNIE CUDOWNEGO ... C&J
chcesz o tym porozmawiać?
:)21
#noichuj

Awatar użytkownika
BĄKU

Post autor: BĄKU » czw sie 07, 2003 9:03 am

Boguś weź od niego 100$ za godzinę rozmowy i pogadaj jednak z nim. 8)
TOYOTA&GAZ , to tak w sam raz.

Awatar użytkownika
Broncosaurus

Post autor: Broncosaurus » czw sie 07, 2003 10:51 am

Zazwyczaj moderator umieszcza listę tematów poruszalnych na forum. Jak coś nie na temat to do kosza. Oczywiście uniemożliwia to prowadzenie jakże interesujących potyczek - które zazwyczaj są nie na temat ale jak ktoś oczekuje na odpowiedź to nie musi kopać przez setki komentarzy które nie mają nic wspólnego z jego pytaniem.

polecam super forum - Oczywiście FORD

http://www.therangerstation.com/

oprócz forum - na którym można uzyskać wszelkie odpoiedzi (w większości wyczerpujące) to kopalnia rozwiązań - niestety (dla miłośników fullsize) głównie Ranger/Bronco II i Explorer

Gość

Post autor: Gość » czw sie 07, 2003 2:49 pm

1. BĄKU - ale o czym tu mówić...?
2. Dla miłośników fullsizów jest www.projectbronco.com
3. jest fajnie - nie pojadę na Żelazną, bo akurat jak zwykle coś ekstremalnie ważnego wypada, a do Chójnic już się chyba nie da dostać. D..a blada.
4. Ale jeszcze coś się wydarzy.
5. Kto ma dla mnie tę zakichaną skrzynię 4-biegową manualną z wyjściem na reduktor, do konia władka, bo Bronco 2 zostanie pickupem z tylnim napędem i wtedy mój IDOL C&J pęknie ze śmiechu i już go nie usłyszycie ani nie zobaczycie... bo będzie pęknięty.
pozdro

Awatar użytkownika
Yonek
Kontaktowanie:

Post autor: Yonek » czw sie 07, 2003 4:31 pm

A czy to nie jest jakoś tak, że reduktor jest za skrzynią? Bo np skrzynia w Explozji jest taka sama jak w Mustangu czy Aerostarze. Czyli taka jak we wszystkich tylnonapędowcach. Stąd wydaje mi się że ten mustangowy manual powinien dać rade. Tym bardziej że był robiony do V8...
Ale to tylko spekulacje, nie podparte żednymi dowodami! :D

Gość

Post autor: Gość » czw sie 07, 2003 7:51 pm

Dobre spekulacje są lepsze niż beznadziejny upór kolesia od Amerykanów, który twierdzi, że tylko oryginałami można wypełniać przed-złomowe żelazo z USA. Spróbuję zweryfikować te spekulancje. Obdzwoniłem całą Polskę i nikt na dźwięk zapytania o skrzynię do Bronca nikt nie zasugerował nawet, że ma skrzynię od aerostara lub mustanga. Ale Yonek, co z wyjściem na reduktor, taka skrzynia musi mieć chyba drugi wałek do tego, albo sie mylę....
sposobem byłoby olanie totalne skrzyni i pozostawienie trzybiegowej od F-150 z przełączaniem w kierownicy i zamontowanie potężnej wyciagarki mechanicznej od stara na przód. Oczywiście złotych kalasantów bym takim dziwadłem nie wygrał, ale przy towarzyskim wypadzie w lesie mógłbym przynajmniej podjechać pod górkę albo wyczołgać się z błocka... widziałem na Puławskim Extremie UAZA z silnikiem 3l benzin od merca z tylnim TYLKO napędem, który troche dłużej, ale przejeżdżał wszystko...
więc wszystko jest możliwe, nawet to, że moja druga zona będzie o 10 lat młodsza, będzie miała duże sterczące cycki i krągłe twaarde pośladki, będzie lubiła gotować, jeździć ze mną na wycieczki krajoznawczo-ofrołdowe i będzie gotowa na szóstą w każdej chwili i będzie się do mnie uśmiechać.
BOG

Awatar użytkownika
leszek

Kontaktowanie:

Post autor: leszek » czw sie 07, 2003 9:19 pm

Aś się rozmarzył o tej żonie zapomnij takie to tylko w matrix widziałem. :)20

Gość

Post autor: Gość » czw sie 07, 2003 9:32 pm

Leszek, trzeba wierzyć w Matrix i Prawa Murphy'ego:
Po pierwsze: Trzeba uciec z Matrixu (starej baby z pierwszego małżeństwa (mam już punkt za to - we wrześniu będę sam...hurra)
Po drugie: Trzecie Prawo Murphy'ego z Poprawką Johnsona według interpretacji Bogasa: "Druga żona chociaż przez chwilę nie będzie tak pojebana jak ta pierwsza".
Q...a MAN jak się cieszę, nie wiem czy rozumiesz mą radość Q.a....
BOGAS

Awatar użytkownika
leszek

Kontaktowanie:

Post autor: leszek » czw sie 07, 2003 10:22 pm

nie wiem czy rozumie ale wyobrażam sobie jaka była twoja była :evil:

Awatar użytkownika
Yonek
Kontaktowanie:

Post autor: Yonek » czw sie 07, 2003 10:51 pm

Bogusław Stawski pisze:więc wszystko jest możliwe, nawet to, że moja druga zona będzie o 10 lat młodsza, będzie miała duże sterczące cycki i krągłe twaarde pośladki, będzie lubiła gotować, jeździć ze mną na wycieczki krajoznawczo-ofrołdowe i będzie gotowa na szóstą w każdej chwili i będzie się do mnie uśmiechać.
BOG
Wierz mi lub nie, ale moja druga właśnie taka jest! :D :D :D :D
Pierwsza zresztą też była bardzo kochana, tyle że z innej planety...

A co do jazdy na tylnym to mogę Ci podesłać parę fotek z zimowych wypadów. Też sam tył i Limited Slip Diferential... :)23 :)23 :)23 :)23

Awatar użytkownika
BĄKU

Post autor: BĄKU » czw sie 07, 2003 11:00 pm

Super ego każdego prawdziwego mena zmierza wprost do +nieskończoności całki ograniczonej aby na granicach zakrętów swego życia znów płacić podatek od luksusu a nie od nieruchomości, czego wyrazem perjoratywnym w dosłownym tego słowa znaczeniu są następne żony, kochanki i dzidzie. 8)

Awatar użytkownika
Yonek
Kontaktowanie:

Post autor: Yonek » czw sie 07, 2003 11:07 pm

Uuuuu... :)9 :)9 :)9 Kaliega po drugim rozwodzie... :(

Awatar użytkownika
BĄKU

Post autor: BĄKU » czw sie 07, 2003 11:14 pm

Ja jestem jeszcze antytezą tej peroiratywności zaprzeczenia super ego.
Ale fajnie pisali o płci "naprawdę ładnej" w ostatnim niusłiku, polecam. 8)

Awatar użytkownika
misio

Post autor: misio » czw sie 07, 2003 11:16 pm

BĄKU pisze:Ja jestem jeszcze antytezą tej peroiratywności zaprzeczenia super ego.
co to za poetycki bełkot :)5 :)21
Suzuki sj413 `85 nie motane :)21

Awatar użytkownika
Yonek
Kontaktowanie:

Post autor: Yonek » czw sie 07, 2003 11:19 pm

Franch w Terenie, Skumbrja w Tomacie :)21 :)21 :)21 :)21 :)21 :)21

Awatar użytkownika
misio

Post autor: misio » czw sie 07, 2003 11:22 pm

Yonek pisze:Franch w Terenie, Skumbrja w Tomacie :)21 :)21 :)21 :)21 :)21 :)21
:)21 :)20 :)20 :)20 :)21
Suzuki sj413 `85 nie motane :)21

Awatar użytkownika
BĄKU

Post autor: BĄKU » czw sie 07, 2003 11:49 pm

Za mało Was aby to zrozumieć. 8) :lol:

Gość

lala

Post autor: Gość » sob sie 09, 2003 5:49 pm

Będę sie starał wziąć pod uwagę słowa przedmówców - ale limes zawsze będzie dążył w moim przypadku do nieskończoności, a podatkom mówimy w miarę możliwości stanowcze nie. Niech one płacą. I tak wszystko jest chaosem, nawet to, że nie wiem czy Bronco 2 ma LSD (ale nie Lucy in the Sky with Diamonds), bo on jeszcze nie jechał. Z tym Bronkiem to było tak jak z pierwszą żoną - uwierzyłem na słowo, że niewiele jej brakuje... Ale o co chodzi z tym slipem? Niektórzy znawcy twierdzą, że to niedobre rozwiązanie, dlaczego? Może stała blokada jest lepsza, ale do Bronków chyba cholernie droga z USA. Jak będę chciał auto naprawdę mocarne, to sobie kupię UAZA 66.
Pozdro

Awatar użytkownika
Broncosaurus

Post autor: Broncosaurus » pn sie 11, 2003 11:04 am

Do dużych bronco jest jeszcze
http://www.mybigbronco.com/

Na tych serwisach zazwyczaj jest jakieś forum na którym można zadać wszelkie pytania. Skrzynia do Bronco II na 99% nie jest unikalną konstrukcją dla Bronco. A 2 wał no to jest jeszcze skrzynia rozdzielcza i tam można sobie wpiąć 2 wał.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ford”