Ford Maverick 1998 (Terrano 2)

Mutt, Bronco i Explorer

Moderator: Student

Michal74
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Ford Maverick 1998 (Terrano 2)

Post autor: Michal74 » pt sty 06, 2017 5:58 am

Witam
W Fordzie Maverick 1998 r. (czyli Terrano 2) w czasie jazdy skończył się silnik. Przy przebiegu ok 500 000 km zdarza się...Auto niefortunnie trafiło wówczas do cwaniaczków którzy, jak się potem okazało, kompletnie nie mieli pojęcia jak kupić silnik na podmianę i wymienić. Zamiast tego zaczęli kombinować z elektronicznym sterowaniem ostatecznie wycinając na chama wiązki i różne sterowniki. Teraz umywają ręce a warsztat, który zna się na terenówkach wycenia koszt naprawy na grube tysiące.

Stąd decyzja o sprzedaży. Pomyślałem o tym dziale na forum, bo to auto jest idealnym pomysłem dla kogoś, kto ma takie samo z dobrym silnikiem itp ale dziurawą budą i skorodowaną ramą i ma np. własny warsztat.

Krótki opis:
długi (5 drzwi)
silnik diesel 2700 cm3
skrzynia manualna
kolor ciemnozielony oliwkowy metalik
skórzana tapicerka
klima, elektryczne szyby i zamki
buda wymieniana 2 lata temu na fabrycznie nową znalezioną okazyjnie na Allegro
rama zabezpieczona, podczas przekładki budy wszelkie ogniska rdzy usunięte, wspawane wstawki
przednie nadkola wymienione na laminatowe
3 cm dystanse na piastach
przedni napęd działa

Auto stoi w Warszawie-Wesołej, nie było używane do jazdy off-roadowej, zwłaszcza nie było topione ;) nie jest więc porysowane ani poobijane.
Jeśli ktoś byłby zainteresowany prosiłbym o szybki kontakt bo temat musi być zamknięty do 10 stycznia, kiedy kończy się ubezpieczenie. Cena – byle wyższa od propozycji handlarzy skupujących stare auta. Fot. postaram się niebawem dorzucić.

Nie jestem żadnym handlarzem szrotów sprowadzanych z UE itp., po prostu chcę pomóc mojemu teściowi, który znalazł się w tej sytuacji. Sam zasadniczo goszczę na innych stronach tego forum, bo mam Hyundaia Gallopera (Mitsu Pajero po koreańsku)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ford”