DZWON MIALEM ŚLICZNY NIEPOOBIJANY (zbyt mocno:) samochodzik

Mutt, Bronco i Explorer

Moderator: Student

Awatar użytkownika
bilans
Kontaktowanie:

DZWON MIALEM ŚLICZNY NIEPOOBIJANY (zbyt mocno:) samochodzik

Post autor: bilans » pn wrz 19, 2005 8:02 am

No tak przyszła pora na stwora, w ostatni piątek jade sobie wesolo do pracy żonka siedzi obok i tekst gdzie jedziesz jedź prosto nakielską gdzie na te zad.... upia się pchasz (wolę zadupia sa spokojne nie ma stresu) no i wale na te zadupia mijam jakies skrzyżowanie mam pierwszeństwo nagle BUM .... myśle sobie o coś pi..... w autku ale na to moja kobita :) ty coś w nas chyba walneło, eee ale zerkam w lusterko faktycznie jakaś Corsa coś sie zabardzo przytulila , no i faktycznie wjechała mi w lewy bok troszke wgniotla mi błotnik porysowala zderzak i kkkkk!!!!!!!!!!! rozwaliła oponkę !!!! no nie do końca ale jest na jej boku szrama jak po nożu prawie do karkasu a no i pęknięta sprężyna ,

pytanie czy firma ubezpieczeniowe uzna mi opone i sprężyne ?

pomijam że całą droge musiałem wysłuchiwac mojej żony - a nie mówilam ?! miałes jechac nakielską ........... :)
wrangler yj 4.0 .......toyota LC J12,Ranger, Pajero 2,5
http://www.firmabilans.pl/

Awatar użytkownika
KorreS
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: KorreS » pn wrz 19, 2005 8:51 am

Trzeba mu było wrzucić wsteczny i sandał!!! :lol:
Zrobić plaskaczowi rowa przez środek dachu wzdłuż auta. Niech się następnym razem na drogę lampi a nie gmera w majtach jak na drogę wyjeżdża.

A oponę i sprężynę powinni Ci uznać o ile rzeczoznawca potwierdzi, że zniszczenie nastąpiło wskutek rzeczonego zdarzenia a nie np. wskutek zużycia eksploatacyjnego. Zwłaszcza, że taka oponka nie kosztuje stówkę tylko "trochę" więcej.

Awatar użytkownika
Wiechu

Post autor: Wiechu » pn wrz 19, 2005 8:57 am

mi uznali wgniotę w grillu :)21 , a że sie nie naprawia to cały do wymiany :)21
z opona jest ciężko. Tzn. uznają, ale sporo obcinają za "zużycie". Trzeba się mocno targować, znać głebokość nowej i nie dać sie oszukac na mierzeniu głebokości swojej ( to dla nich jedyny wykładnik ).
Za rozcięcie na boku wypłacają bez łaski.
A częsci typu spręzyna, czy felga to normalna sprawa, trzeba tylko pokazać.

Awatar użytkownika
bilans
Kontaktowanie:

odp

Post autor: bilans » pn wrz 26, 2005 9:46 am

wiecie troszke mi głupio ale miałem dziś kolejnego dzwona ........... ciężarowy man na łuku drogi zepchnoł mnie na przeciwny pas jezdni pomijam że byłem osr..... ze strachu jadąc na czołówke , no ale przyjechali dzielni panowie z policji po 5 min !!! od zgłoszenia spisali co i jak ewidentna wina gościa on dostal mandat a ja znowu do ubezpieczalni wymiekam mam poprostu dość no z jednego się ciesze - moje pancerne autko jest jak czołg :)
(prawy błotnik przedni, prawe drzwi, do wymiany ..............)
wrangler yj 4.0 .......toyota LC J12,Ranger, Pajero 2,5
http://www.firmabilans.pl/

Awatar użytkownika
Yonek
Kontaktowanie:

Post autor: Yonek » pn wrz 26, 2005 12:50 pm

Z którego roku jest ten Twój XP?? :)23

Burza

Post autor: Burza » pt paź 21, 2005 5:30 pm

A moze zrobisz zdjęcia tego co masz, azebym mogl przerobic swojego na taka pancerna konserwe. :lol:
Była Vitara, byłe inne chocki klocki, a teraz jest Disco (jak na razie)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ford”