Explorer problem ze skrzynia biegow

Mutt, Bronco i Explorer

Moderator: Student

maxmaj
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Explorer problem ze skrzynia biegow

Post autor: maxmaj » pt gru 30, 2005 3:59 am

Witam jestem nowy i mam pytanko kupilem explorera 95 z uszkodzona automatyczna skrzynia biegow efekt byl taki ze samochod wolno bardzo jechal potem byl stukot i zaczynal dobrze do momenty przelozenia biegu na luz lub wsteczny. po 2 lub 3 probach wkoncy przrstal jezdzic tylko wsteczn wchodzil. wywalilem skrzynie na stol rozebralem kupilem zestaw naprawczy i wymienilem wszystkie tarczki i pewna ilosc uszczelek ale nie wszystkie bo nie wiedzialem gdzie. w miedzyczasie znalazlem uszkodzone sprzeglo jednokierunkowe tez wymienilem. pelen szczescia zlozylem wsadzilem do auta i dalej dupa. samochod jechal wolno jakby na niewycisnietym sprzegle dopuki nie rozpedzil sie na wyzsze biegi wtedy juz bylo ok. wiec znowu skrzynia wyladowala na stole i tarczki spalone ale znalazlem przyczyne tarczek ( chyba ) za maly luz miedzy nimi znalazlem tez spalona uszczelke w bebnie ktorej wczesniej nie wymienilem.

I teraz moje pytanie czy cos moze byc innego jeszcze ?

a i jak ktos z was chce sie kiedys pbawic w napraw takiej skrzyni ma BAARDDZZZOOO DUZZOOO dokumentacji wiec moge chetnie udostepnic. Za wszelkie propozycje co do skrzyni bede wdzieczny

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ford”