Witam wszystkich
Szukam łożyszk do Explorra 93. padły mi swożnie wachaczy i chyba też łożyska, bo mi szemi jak jade. bede wymieniac swożnie i tak se mysle ze moze odrazy łożyska wymienic. Moze ktos to robił, lub wie gdziemozna kupic łożyska. Ktos mówił ze w białostockim czy gdzies indziej ktos sprowadzał lub przerabiał lub robił, nie wiem, łożyska do prawie kazdej maszynki.
Prosze o informacje
łożyska
Moderator: Student
Wymienić łożyska to nie wiele roboty, trudno wyciąga się klin nakrętki łożyska ale nie na siłę najlepiej użyć do tego silnego magnesu i klin wyjdzie z prowadnicy
, jak odkręcisz nakrętkę zdejmiesz tarcze z łożyskami (bo są dwa
) i wymieniasz razem z uszczelniaczem.
Co do samych łożysk to kosztują 125,00 jedno i 30,00 uszczelnienie. Nie powinno być problemów z dostaniem bo są to typowe łożyska dociskowe i w każdym sklepie z częściami do forda ściągną.
A swożnie to już inna bajka i bardziej skomplikowana

Co do samych łożysk to kosztują 125,00 jedno i 30,00 uszczelnienie. Nie powinno być problemów z dostaniem bo są to typowe łożyska dociskowe i w każdym sklepie z częściami do forda ściągną.
A swożnie to już inna bajka i bardziej skomplikowana

łożyska
Czy któryś z szanownych forumowiczów wymieniał łożyska w Explorerze wyprodukowanym po 1995 roku
Czy faktycznie trzeba wymienić całą piaste, czy może da się wyjąć stare i nabić nowe łożysko
Jak wygląda sprawa z czujnikiem ABS. To oddzielna część (ze starego już raczej nic nie będzie
), czy może występuje z piastą
Z góry dzięki za pomoc.

Z góry dzięki za pomoc.