łożyska

Mutt, Bronco i Explorer

Moderator: Student

Burza

łożyska

Post autor: Burza » pn kwie 10, 2006 12:02 pm

Witam wszystkich
Szukam łożyszk do Explorra 93. padły mi swożnie wachaczy i chyba też łożyska, bo mi szemi jak jade. bede wymieniac swożnie i tak se mysle ze moze odrazy łożyska wymienic. Moze ktos to robił, lub wie gdziemozna kupic łożyska. Ktos mówił ze w białostockim czy gdzies indziej ktos sprowadzał lub przerabiał lub robił, nie wiem, łożyska do prawie kazdej maszynki.

Prosze o informacje
Była Vitara, byłe inne chocki klocki, a teraz jest Disco (jak na razie)

piotrl1
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: piotrl1 » pn kwie 10, 2006 12:56 pm

Wymienić łożyska to nie wiele roboty, trudno wyciąga się klin nakrętki łożyska ale nie na siłę najlepiej użyć do tego silnego magnesu i klin wyjdzie z prowadnicy :D, jak odkręcisz nakrętkę zdejmiesz tarcze z łożyskami (bo są dwa :D ) i wymieniasz razem z uszczelniaczem.
Co do samych łożysk to kosztują 125,00 jedno i 30,00 uszczelnienie. Nie powinno być problemów z dostaniem bo są to typowe łożyska dociskowe i w każdym sklepie z częściami do forda ściągną.
A swożnie to już inna bajka i bardziej skomplikowana :(

Awatar użytkownika
AveCezar

Post autor: AveCezar » pn kwie 10, 2006 1:30 pm

Coś chyba więcej stoisz niż jeździsz ostatnio. Trzeba sobie było bulwara kupić, finalnie taniej by wyszło :)21 :wink:
Jak tam z gazem? Ułożyło się?
Ave Caesar!
Pajero znowu w przebudowie.
Photo by: pwiecko

Burza

Post autor: Burza » pn kwie 10, 2006 9:37 pm

Dzieki za info. trafiłem na łożyska za 90 zł. A z gazem to chciałem kut... do lasu zabrac, ale by mi za bardzo zapaskudzili auto, wiec sprawa idzie do sądu, bo nie chcą samemu tej instalacji zdjąć. Ale bedzie dobrze
Była Vitara, byłe inne chocki klocki, a teraz jest Disco (jak na razie)

ksyfa
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

łożyska

Post autor: ksyfa » wt kwie 18, 2006 8:42 pm

Czy któryś z szanownych forumowiczów wymieniał łożyska w Explorerze wyprodukowanym po 1995 roku ?? Czy faktycznie trzeba wymienić całą piaste, czy może da się wyjąć stare i nabić nowe łożysko ?? Jak wygląda sprawa z czujnikiem ABS. To oddzielna część (ze starego już raczej nic nie będzie :( ), czy może występuje z piastą ??
Z góry dzięki za pomoc.

ksyfa
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

łożyska

Post autor: ksyfa » ndz kwie 23, 2006 11:17 pm

No to jeśli kogoś by to interesowało, łożysko (piasta- inaczej raczej się nie da) niecałe 1100 zl, a jak ktoś się uprze to 1400 też może zapłacić. Mowa oczywiście o Xp po 95.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ford”